Любители на кучета - 84

• 34 764
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • под тепетата
Добър ден ! Есенен поздрав за празнуващите  Петковден Simple Smile

# 631
  • Кубрат/ Пишурка
 Божеее, като ви чета как се грижите за кучовци newsm78 Аз съм отгледала до сега 2 - кОли \ Лазар \ и каракачанин - Чоки, който си умря от естесвена смърт на 14 години. Това ми е третото. Ама не помня да съм ги носила по ветове да съм им слагала ваксини, да им мажа лапите през зимата и най-вече да им купувам дрешки! Вярно, че те и двете породи са дългокосмести и особено след Лазар събирах толкова космалаци, че можех да оплета пуловер! Сега Беа е късокосместа, но чак пък толкова грижи newsm78 Аз ли съм лоша стопанка newsm78 Беа е къпана точно един път, като я взехме. Не мирише още на кучешко. Мисля скоро да я окъпем, но...и то с обикновен шампоан противопаразитен за кучета. Струва около 3 лв. Нямам възможност да купувам скъпи неща - на една пенсия съм!

# 632
  • о`майна лунна нощ е
Не се шашкай. Не си в грешка. Щом кучето е обичано, здраво, обгрижвано, какво друго му трябва.

# 633
  • София
Е, ваксина и разходки му трябват.
Шампоан може и от 30 и от 3 лв. Не е нужно да се къпе всеки месец.
И хапчетата за дирофилария е добре да са всеки месец, но има евтини варианти.

Едно време никой не е давал хапчета всеки месец.

А дрешки не са чак толкова необходими.

# 634
  • У Диспансера ...♥♥♥
Вчера гледах това предаване за кучетата с Пол Грейди, та той каза кучето трябва да се къпе два пъти в годината, освен Вета ако не е преписал друго 🤔
Ма не е ли малко два пъти в годината, моя ще вмирише всичко край него ако го къпя толкова малко . Котката я къпя един път в годината, че много се заплита, ама тя никога не е имала миризма .

А за ваксините наистина не може без тях, за другото ние малко се престараваме и те така стават изнежени и лигльовци .

Вчера отиваме на разходка и една булонка си ходи до стопанина, ама тя супер кротка и без повод 🐕 И като изскочи един лабрадор, като я подгони, човека се чуди как да я спаси 🤦🏻♀ Възрастен човек бяга там, ама лабрадора напада изобщо не се стресна . Та пак много се ядосах, какви са тези безотговорни стопани на лабрадора, като не търпи някой кучета няма да го пускаш бе, човека едвам си отърва животинката 😡

# 635
Нарцисчева, не съм гледала Пол Грейди, но преди.....100 години купувахме от развъдник в Москва куче на приятелка. Голямо водене беше, първо снимки, после ни пратиха в развъдник, избра си тя кученце и съм запомнила как развъдчика сигурно поне 5 пъти ни повтори да не започне сега едно къпане на кученцето като на дете-бебе, куче се къпело 1-2 пъти в годината най-много. За вреди по кожата ни обяснява, за мастни слоеве, козина........не помня подробности. Става въпрос не за миене с вода, а за къпане с шампоан. И така ми го е набил в главата, че моите кучета точно по толкова съм ги къпала, според неговите указания. Та може и да е прав Пол Грейди!:smile:

# 636
  • о`майна лунна нощ е
Къпем ги основно, защото пренасяме нашата хигиена и навици върху тях. Да не осмърдят околието и жилищата ни. Истината е, че нямат нужда от това толкова често, колкото го правим.
Но ваксините - с тях не рискуваме. Особено тези, предвидени за животозастрашаващите заболявания.

# 637
  • Кубрат/ Пишурка

Ох, момичета, успокоихте ме! Обаче, аз нали съм виновна и преди малко я изкъпахме! Ами, хареса й! А за ваксините - и аз съм ЗА, обаче...в нашия град само един вет има право да ги слага и то е сложно! Има лаборатория, в която не стои, но има тел. Обаждаш се, уговаряш си час и ...тогава. Да, ама тази лаборатория е в центъра на града, а той е на повече от километър от нас! А нашата кокона не е ходила толкова ! Да я нося, ама е повече от 7 кила! Ще видим как ще стане!

# 638
Янче, трябват си ваксини. Сега, дрешки и шампоани от по 50 лв не са задължителни, но определено за ваксиниране, профилактика и обезпаразитяване, компромиси не бива да се правят.

Нарцисчева, много неприятно. Аз затова съм и ЗА повода дори при малки и кротки кученца. Скъпия навремето е имал болонка, не обичал на повод, та го разкъсали едни големи улични. Аз и на Денис скоро намордника няма да му го махна, поради същата причина.

И все повече се убеждавам, че аз без телефон с това диване на разходка не бива да излизам. Изкарвам го, да си свърши работата към 16, ама реших да пообиколим малко, нищо, че не му е обичайния час за дълга разходка. В главата ми беше макс 15 минутно разтъпкване, после пак. Да, ама минаваме през кучешката полянка, там беше само един стаф, аз решавам все пак да минем контролно. И като взеха, та се харесаха, нямаше никого и ги пуснахме от поводите. То едно търчане, то боричкане, аз доволна, че си играе с куче, стопанина доволен, че са на едни габарити и не се налага да пази. Сигурно 40 минути не се спряха, Денис послушен, идва като го извикам, изобщо кеф за всички. И тук идва неприятното, дойде едно женско френчи и нашия показа рога. Ей затова не махам намордника и режа нокти, колкото и да ми се чудеха що не го махна да си играят като хората. Уверих се, че е добре, че й няма нищо и по живо, по здраво - вкъщи. И нашия плете крака, едвам ходи, както се прибрахме, така се тропна да спи. А понеже съм муня, не мога да ви покажа снимки.

# 639
  • София
Нашите викат селския ветеринар вкъщи, за да сложи ваксина на дворното куче. Така че и това с разстоянията има решение. Ваксините са задължителни според българското законодателство, съвсем отделно от това че са и за да е здраво и живо кучето.

# 640
  • София
Ваксина на предишното куче слагаше съседката. То и аз бих могла, ама ми е жал. Купувах ги от вет аптека и тя идваше да бие.
А на 6 годишна възраст спрях да я ваксинирам. Е, сложих и още веднъж, на 8 и това беше.

# 641
  • София
Идвам да се оплаквам.
Нашето момче започна да прави инфекции на раните, дори имаше начален стадий на некрози.. Sad
Вчера една операция, днес уж ще го взимаме, отиваме.. те правят втора операция, на другата рана.

Куче на 9 години за 4 дни - 3 упойки. Реве ми се.
Вие от болка, отслабнал е, днес пак ще остава да спи в ЦВК.
За сумата, която се натрупа направо не ми се мисли. Разбира се, най-важното е да ни го оправят, другото - живи и здрави.

# 642
  • под тепетата
Ужас! Антибиотиците не са помогнали достатъчно явно. Дано като изрежат инфектираното , се махне инфекцията! Горкото животинче ... Дано се пребори. За сумата е редно да се бръкне оня , дето се пише стопанин  #Cussing out Сумата хич няма да е малка в клиниката.

# 643
  • София
Ще се бръкне.. то е вързано пред бивш строеж, настояща сграда, която тепърва започва да се населява с хора.
Никой “не знае” на кой е кучето.
Сумата е вече над 1000лв..

# 644
  • София
Джой, ужасно съжалявам за това, през което се налага да минете с кучо... подайте сигнал в полицията, изведнъж ще се окаже, че кучето има стопани и те са известни. След това подайте иск за възстановяване на разходите (пазете всички бележки). Може да има ефект...
Стискам силно палци кучето да се оправи...

Общи условия

Активация на акаунт