Какъв крем за лице използвате? – Тема 12

• 84 223
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Моята кожа е много мазна и сутрин има слой отгоре, това ли наричаш”кожата ми не го поема”, OnDine?
За мазните кожи е нормално.
Моята не обича масла и ползвам само кремове.
Мисля, че при теб има малко повече вглеждане на тема чиста кожа. Минаването с мицеларна вода, извън вечерното чистене и сутрешно, не смятам,че е ок.
Сутрин опитай със съветите на Миоки или някакъв тоник, вечер измивно средство.Пилинг или дълбокопочистващи маски само веднъж седмично, предпочитай подхранващи. Опитай маски с хума, аз дори само хума с вода слагам за 10-15мин ,като каша на лицето.
Имай предвид, че точно на 35/6г. на мен започна да ми се появява акне на лицето, на 41 съм сега и това продължава. Оказа се проблем с хормоните и щитовидната жлеза.Кожата ми доста се промени,както и косата след тази възраст.

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 09:30 от ДХ3

# 166
За млечната киселина и Ординари нищо не знам. Къде мога да прочета полезна информация?
В темата за Ординери има инфо, както и в нета и ютуб.

Ако не искаш бръчки, ползвай слънцезащита. Тя ще те предпази, специално от това, много повече отколкото маслата. С тях също те съветвам да си внимателна. Щом ти е мазна кожата, не слагай масла. Мазната кожа има нужда от хидратация, не от липиди. Може да ги използваш за маски и измиване, но не ги оставяй върху лицето за дълго време.
Основната ти цел трябва да е да не премиваш кожата.

# 167
Пробвала ли си Vichy Normaderm? Имат и такъв с анти-ейдж съставка.

# 168
  • Street of Dreams
ДХЗ, притесни ме сега с това акне... В какво отношение още се промениха кожата и косата ти?

Благодаря ви много за информацията.

# 169
ДХЗ, притесни ме сега с това акне... В какво отношение още се промениха кожата и косата ти?

Благодаря ви много за информацията.
Кожата ми от 100% мазна и 100% хидратирана стана смесена- мазна Т зона и нормална на бузите, зимата даже дехидратирана на моменти.
Промени се тургурът на кожата и тена, започна появата на зачерявания и пихментни петна, а винаги съм имала перфектна кожа като вид и тен.
Акнето разбрах,че в хормонално заради цикличната поява на пъпките,както и местоположението- основно в долната 1/3 на лицето, предимно долна челюст(там и комедони имам)
За съжаление всяка пъпка минава бавно и мъчително, оставя белези, които преминават в петно.
Косата ми започна да пада доста.
Това бяха основните ми симптоми. Лекарите казваха- от възрастта, нормално е, но все пак не ми се нрави.На лечение с фитохормони съм,както и хранителни добавки- минерали. За кожата ползвам от 8-8 месеца третиноин, имам подобрение на акнето, освен това действа и противостареещо на кожата.Бръчки нямам, но имам отпускане на контура, но то си е в реда на нещата:))

# 170
Ondine, с подобна кожа съм и коренна разлика се получи при мен откакто започнах да я третирам като нормална, а не като мазна. Преди жулех с пилинги, все миех с продукти за мазна кожа и беше ужас положението. Сега мия с гелове и пяна, дори не за нормална, а за суха кожа - е родих се. Ексфолиране да се сетя да направя веднъж в месеца, а кожата ми е много по-чиста и мекичка. Мисля че малко е преекспонирана тази "нужда" от шкурене на лицето, че да е чисто.
Мия с гела на Nuxe с мед за суха кожа, без мицеларни води, тоалетни млека и т.н. (но и не нося тежък грим), после тоник/флорална/термална вода и кремче (НЕ за мазна кожа, които първоначално ми матират, а после два пъти по-мазно лицето). Всъщност повечето ми неща са на nuxe.

# 171
Пробвала ли си Vichy Normaderm? Имат и такъв с анти-ейдж съставка.
От фен на  Виши,който беше измазал всичко произведено от тях,точно тази серия ме отблъсна за винаги.По-неприятно опъната кожа,а беше доста мазна тогава,не съм имала след козметика.
Чета ви терзанията и продължавам да хваля козметиката на база АХА ВХА киселини.Мисля,че имат свойството да регулират омазняване или засушаване с полихидрокси киселини,по много деликатен начин.Кожата се променя към по- добро.Виждам го при всички,които ползват.

# 172
  • Велико Търново
От фен на  Виши,който беше измазал всичко произведено от тях,точно тази серия ме отблъсна за винаги.По-неприятно опъната кожа,а беше доста мазна тогава,не съм имала след козметика.
Чета ви терзанията и продължавам да хваля козметиката на база АХА ВХА киселини.Мисля,че имат свойството да регулират омазняване или засушаване с полихидрокси киселини,по много деликатен начин.Кожата се променя към по- добро.Виждам го при всички,които ползват.
Подкрепям! Откакто ползвам предимно кремове на Неострата с АНА кожата ми доста се промени - няма вече такова омазняване, тенът е бистър, поизчистиха се петънцата; миналата зима ползвах са АНА 10, сега вече купих 15.

# 173
  • Street of Dreams
Може ли линк?

# 174
# 175
  • Street of Dreams
Благодаря. Прехвърля ме в обща страница с много подкатегории, нямах успех след 5-6 опита да намеря въпросния продукт, който препоръчваш. Може ли малко помощ, поне в кой раздел да го търся?

# 176
  • Велико Търново
През деня ползвам този - https://-spam276-/index.php?id_product=113&controller=product
През нощта този - https://-spam276-/index.php?id_product=124&controller=product , а от скоро го смених с този - https://-spam276-/index.php?id_product=126&controller=product.

# 177
  • Street of Dreams
Благодаря, Бисквитка.
Ще си помисля, защото горе-долу същите неща се очакваха и от ретинола, имах големи очаквания и трепетно пишех в темата, където всички бяха толкова доволни, а накрая - поредно разочарование. А взех сравнително силни продукти.

Може би ще взема за проба последния нощен крем (мисля, че няма да ми е силен), но ме обърква това, че е за суха кожа.

# 178
Благодаря, Бисквитка.
Ще си помисля, защото горе-долу същите неща се очакваха и от ретинола, имах големи очаквания и трепетно пишех в темата, където всички бяха толкова доволни, а накрая - поредно разочарование. А взех сравнително силни продукти.

Може би ще взема за проба последния нощен крем (мисля, че няма да ми е силен), но ме обърква това, че е за суха кожа.
[/quote
Мисля,че при теб по-добре ще бъде по-леката форма лосион.
https://-spam276-/index.php?id_product=127&controller=product

# 179
  • Street of Dreams
Разгледах го, нямам повечето изброени проблеми, с които трябва да се справи лосиона - сухота, лющене, фото-проблеми, гъша кожа и т.н.
Имам обаче съмнение за някакво вътрешно вроговяване на кожата, в следствие от дехидратация, което води до това неприемане на кремове и изхвърлянето им навън... Така че нещо подобно може и да помогне...

Общи условия

Активация на акаунт