Къща около София

• 73 550
  • 910
  •   1
Отговори
# 540
българска мама, и аз оставам с впечатлението, че обърках темата. Ставаше въпрос за къща около София, а не кой как да си гледа децата.
Poppea, трябва да се научиш да уважаваш мнението на другите, а не да налагаш твоето. Ти си направила, своя избор, друг има собствени , различни виждания.
За семейства с малки деца и без средни/големи финансови възможности излизането от София е невъзможно.
При пораснали деца, поели своя път имате възможност да живеете където искате. Независимо, че съм софиянка за мен София вече е едно гето.  Дали е център или краен квартал, няма значение. Мръсно е дори в центърът, мръсен въздух, задръстване, пренаселеност. За синът ми, който явно се приближава по възраст с Poppea, градът е нормален. Другият ми роден край Банкя, същото положение като София. Кьораво, куцо и сакото дето продаде имот по разни курорти и направи някоѝ незаконен лев реши, че ще живее за престиж в Банкя.
Тъй като вече не зависим от училища, детски градини и т.н. си живеем спокойно на 30 км. от София. Тишина, спокойствие, чист въздух. Не ми пречи, че верига магазини, поликлиника има на 8 км.от селото, магазин за основни продукти в селото. ББ ни прави магистрала, която ще ми спести 10 мин. до София Imp и към момента ни е тегаво относно пътуването, но и това ще мине. Лично на нас не ни се налага да ходим често в София.
При цялата тази идилия за нас, семейство с малки деца няма как да се справи.За сметка на това градчетата западно от София на 20-30 км. / особено с поредната магистрала на ББ / предлагат добри условия за семейства с малки деца и работа на родителите в София - училища, детски градини, поликлиники, бърза помощ, магазини, след 2-3 години достъп до София за 15-20 мин., възможност за прилични пари да се наеме някоя млада баба за грижи на децата по няколко часа. Виждам, че цените в тези градчета само растат и в интерес на истината имотите се продават.

# 541
Общото между децата и къщата извън София е, че доброто на децата е често изтъкван аргумент за решението, винаги с начукващ канчето тон. В повечето случаи се оказва, че децата просто стават по-рано и се прибират по-късно, прекарват повече часове обездвижени в колата, в най-добрия случай прекарват на село съботата и неделята, но това ако не са на извънкласни занимания, спорт някакъв, школа. Но в събота и неделя на село ходят и децата на гадните провинциалисти, така мразени от новозаселените в прованса, за зареждане на килера с буркани и части от прасета, та и тук няма преднина.

От всичките ми познати само едно семейство записа детето си в селската градина и след това в селското училище. Всичко друго не пуска гадната София.

Село извън тези в Община София - без градски транспорт най-общо казано и ползващо се от инфраструктурата и услугите на София-град, - е подходящо евентуално за семейства с много малки или с вече самостоятелни деца. Другите, като се тегли чертата, се оказва, че доста са си усложнили живота - да се търси преспиване, ако детето иска да отиде на кино, да се търси адресна регистрация за градина и училище, детето да се вдига по-рано и т.н.

# 542
  • София
То така ще излезе, че хората, живеещи извън София, не гледат деца и че само училищата и детските градини в София стават и че ако детето ти не учи в София, няма да стане работата. Едва ли не провинцията е само за пенсионери - аз лично не подкрепям подобно мнение.

В първия си пост потребителят пита как се справяте с живота в къща извън София. Нормално е да се коментират условията за живот на децата. Все пак форумът има "мама" в името си.

# 543
Ами нека да пишат хора, чиито деца са записани в селската градина, начално училище, в гимназията в близкото малко населено място. Ще бъде полезно за всички.
Както казах, аз познавам само едни такива, в луковитско село са, сега детето е трети клас. Всички други, ако не в градината, то най-късно след седми клас или всеки ден водят децата в София, или ги оставят при роднини през седмицата (това за села извън София-град)

# 544
  • София
Ами нека да пишат всички, които имат досег с малкия град и селото в близост до София, а не само хора, които не мърдат от Долни Лозенец.

# 545
Да пишат, аз съм "за".

# 546
…….

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 16:39 от Анонимен

# 547
  • София
Всичко хубаво е в града, всичко ужасно отатък околовръстните. Точка. Попеа каза.

# 548
……..

# 549
  • София
Попеа, аз живея в Ориндж Каунти. В селската ясла, градина и училище няма места Stuck Out Tongue Фул са!
Аз мога да дам насоки за тези, които обмислят вариант къща в близост до града. Защото съм преминала от покупка на парцел, строеж, а и имам софийски имот. Видяла съм и от двете, в активна възраст и с два тийна. Селото-града, обратно и града-града ми е ежедневие.
Ти си забила токчета в жълтати павета и не по-мръд-ваш!
Като с дивана, бе. Същото Grinning

# 550
Ех, тия щурци и птички в Долен Лозенец......де да беше истина, ама нека си пише Попеа....Чуваш в най-добрия случай на съседката тенджерата под налягане и миризмите на запръжка. И понеже пак захвана "любимия" квартал Драгалевци, има си решение и за учениците, аз навремето съм намерила начин. Сега пък не ми е актуално, все пак едно десетина години търсим училища през живота си, през другото време други неща са ми важни. Например да си поканя гости с куче, да си направя барбекю на поляната, да не си гледам часовника докога мога да вдигам шум и на никого да не преча, вкл. и сутрин ако искам да изчистя с прахосмукачката. Имах позната, на нея и беше забранено да пуска пералнята си в часовете за почивка. Съобразяваше се жената, но аз не съм свикнала така и ще ми е тегаво.
От друга страна сега чета, че в местата близо до София имало проблем с тока и водата. Това ако е истина си е сериозен проблем и трябва да се проучва, мен би ме спряло да предприемам покупки.

# 551
…….

# 552
Попеа, в гимназията е било близо детето ти, ама седем години е пътувало. Сега като по-голямо пак ще пътува за университета, че може и в чужбина да е, после ще си търси работа и така - животът е динамичен и не всичко се намира в Лозенец, че да не мърдаш от там.

# 553
...

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 16:40 от Анонимен

# 554
  • София
Не, Попеа, софийското.
Такава ми е локацията, че аз проблеми със задръствания нямам. Нито с логистиката на децата. Имам проблем с навлизане в центъра, ако се тръгне с автомобил.

Може да твърдиш, че си слънце и всичко се върти около теб -музеи, магазини, театри, но ето, че жив човек си родила и той се е таралянкал до Симеоново. Та, права е милитана, в динамичен и НЕкрепостен свят живеем.

Общи условия

Активация на акаунт