Фермата 4 - Съединение - тема 3 (24.09. - 30.09.)

• 38 976
  • 815
  •   1
Отговори
# 585
  • Буркина Фасо
... Да сложи ратаи, които хал хабер си нямат от доене, тя самата дали и колко може - също не е ясно, пък и не иска.., уникално просто.
във фермата се прави това , това и това. всеки трябва да е наясно със ситуацията. ако никой не разбира от доене какво правим ? там компромис не може да има - живинка е това. а ако само един човек разбира от доене ? - вечният ратай ли ще е ?
виж, съвсем друго е дали можеш да ковеш , да мажеш, да правиш мебели. криво-ляво ще се справи всеки. може да не е естетически направено, пироните да са криви, можеш да го направиш не за ден, а за 2-3 , но от това не зависи живота на хората и животните. поне до сега във всяка Ферма са гледали животни. аз ако нямам понятие как се гледат животни не бих отишъл да ги измъчвам.

# 586
... Да сложи ратаи, които хал хабер си нямат от доене, тя самата дали и колко може - също не е ясно, пък и не иска.., уникално просто.
във фермата се прави това , това и това. всеки трябва да е наясно със ситуацията. ако никой не разбира от доене какво правим ? там компромис не може да има - живинка е това. а ако само един човек разбира от доене ? - вечният ратай ли ще е ?
виж, съвсем друго е дали можеш да ковеш , да мажеш, да правиш мебели. криво-ляво ще се справи всеки. може да не е естетически направено, пироните да са криви, можеш да го направиш не за ден, а за 2-3 , но от това не зависи живота на хората и животните. поне до сега във всяка Ферма са гледали животни. аз ако нямам понятие как се гледат животни не бих отишъл да ги измъчвам.

И Нури това им каза снощи- като могат само 2-3 да доят и давай да са вечните ратаи...не бива така. Аз като не мога да доя още с идването на животните ще се бутам сама да се науча, ако преди влизането не се науча някъде де...

# 587
Така е. За мене е нечовешки тежко двама души да се грижат за всички тези животни, ако фермерът благоволи да се включи - трима. Милена беше все в обора с ратаите, де, ама РаТка...

# 588
  • Буркина Фасо
може би при кастинга трябва да ги питат може ли да доят и гледат животни и тогава да преминават на друго ниво в кастинга. да отпадат не можещите.  и след това да няма оплакващи се , че не знаят как  се дои. грижата за животните е постоянна. човек може и да не се храни ден-два, може да залъже глада си с нещо , но животното не може.
въпреки , че работата на ратаите е без кантар трябваше да наложат наказание за не издоените животни.  #Cussing out

# 589
Нури вчера беше много прав.Хайде щом само двама могат да дуят, да се праща само тях.Бети за пореден път ми опротевя и показа колко е проста.Тя ще казва как да се избира ратаите...Това е игра и всички са конкуренция, всеки ще маха този който го заплашва или го дразни по някакъв начин.Като толкова ги е грижа за животните, да не ги вкарват тогава.Иван след това много хубаво се изказа.

# 590
  • Варна
Всички влизат там, за да се научат на фермерска работа.Това с питането на кастинга могат или не е тъпо. Радка нищо не може, но тукашните сами си го набутаха, никой не ги кара да я избират.Грешно чула, грешно казала, върнаха записа, заради нея и пак дърво.Стара, българска поговорка: Каквото почукало, такова се обадило .

# 591
  • Буркина Фасо
Всички влизат там, за да се научат на фермерска работа.Това с питането на кастинга могат или не е тъпо.
аз точно споменах на какво да се наблегне при кастинга.  не за фермерска работа  като цяло , а конкретно за отглеждане на животни. защото докато се научат да го правят животните може и да се гътнат.

# 592
  • Варна
Всички влизат там, за да се научат на фермерска работа.Това с питането на кастинга могат или не е тъпо.
аз точно споменах на какво да се наблегне при кастинга.  не за фермерска работа  като цяло , а конкретно за отглеждане на животни. защото докато се научат да го правят животните може и да се гътнат.

Вероятно има хора, които се грижат да няма проблем с животинките.Пределно им е ясно какъв талаш влиза във фермата и са си вързали гащите.
Мен повече ме е яд, че те си влизат като на курорт там, много са малко хората, които наистина полагат грижи и искат да научат нови неща.

# 593
  • Калгари, Канада
Въпрос към тези, които живеят в чужбина - възможно ли е наистина българите в по-голяма степен да се "претопяват", отколкото останалите. От филми и предавания оставам с впечатление, че други големи общности - китайци, турци, мексиканци, бежанците... - се държат за майката-родина повече, колкото и поколения вече да са в другата страна. Имах две колежки рускини. Живеят тук повече от 30-40 години и досега не говорят български както трябва. Акцент, думи на руски. Просто не желаят, не се и опитват.
Няма такова нещо, като българите да се "претопяват" повече. В Канада има всякакви националности и тенденцията е една и съща: първо поколение емигранти си говорят езика (с малки изключения),  второ поколение емигранти и на там все по-малко и се стига до нула. Разбира се всеки случай си е частен и зависи от родителите и от бъдещите половинки и т.н. Народи, който си държат да си се женят за същата народност (визирам повечето пакистанци, иранци, индийци; въпреки че и от тях си има изключения) си запазват езика и традицийте по лесно. Китайския е труден и се стига до положение, че бабите  и дядовците идват и не учат английски, а внуците им в по-голямата си част разбират малко китайски и почти не контактуват с възрастните. Въпреки това си има и китайски общности, все повече китайци идват и средата трудно, но според мен сигурно ще ги претопи. Просто езика е труден и дори да имат желание младите се отказват да го учат или дори и да го знаят се отказват да учат децата си. А и виждат (ако са достатъчно умни), че с английски и в среда на не китайци живота е по-добър.
Да не разводняваме темата обаче, това си е друга тема и то доста обширна с много частни случаи.

На дуела съм за Нина,  ще ме изненада ако Ваня бие.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 11:06 от mamamia

# 594
  • London
Всички влизат там, за да се научат на фермерска работа.
Дали? Според мен 90% влизат за всичко друго, но не и точно за да се учат на селска работа.

# 595
Аз ще се изненадам, ако Нина победи Ваня.
Ясно, че повечето търсят някаква известност с влизането във фермата. Е, и заради наградата, ама, предполагам, повечето са наясно, че нямат шансове да я спечелят.

# 596
  • Ямбол
Някои влизат да се научат да говорят български.

# 597
В предстоящия дуел съм за Нина, въпреки драматизациите й. Избирайки Ваня, показа, че не е пъзла и иска да спечели или изгуби достойно. Самата Ваня на мен ми е някак безразлична. Никаква емоция, буквално като робот ми е. Отделно, че като физика ми е по-близо до мъжете. И слушайки гласа й, имам едно усещане, че тази физика не е постигната само със спорт. Като натъпкана с тестостерон ми изглежда. Ако Нина я победи, ще натрупа голям актив. Да избере Хриса, щеше да е все едно да се въргаляш с прасето в кочината, без да искам да обиждам прасето...Все пак въпрос на чест е да си избереш достоен противник.
За циганиите на дьомбела Цецо и бек-вокалът Ивайло, дори не ми се говори. Хайде, ако Цецо не ме изненадва, това че Иво се постави на една плоскост с него, използвайки стари изтъркани хитрости и пинизи, направо го срина в очите ми. Колко удобно само, че Радка е куха лейка и е виновна за всичко. Нищо че тия двамцата, освен да си подпират шкембетата и да се гаврят с останалите, почти никаква не я свършиха. Интересно, че точно нещата, за които се заяждаха с Нури и Дидо, бяха много добре оценени от Ники и жена му. А онова недоразумение в обора май беше тяхно дело... Но да, да, тя Радка е виновна, а те дето са много умни, точно в техните задачи сляпо се водили по нейния акъл. По-простите хора имат една много подходяща дума за такива като гях, но хайде да не развалям добрия тон в темата.
Много грозно ми стана като видях Андрей да чете демонстративно личната кореспонденция на Роси с детето й, много... И целта според мен беше да й свият перките след скандала, който вдигна на самозабравилият се евангелист.
Че след това и дискусия по темата. Абе, хайде, холан. То хубаво да говориш перфектно майчиния си език, ама и какви ще ги плямпаш на този език е важно. Щото ако слушаме такива като настървената родолюбка Христина, може да ни хване срам, че използваме една и съща реч...омайна, сладка.

# 598
  • London
Специално Христина според мен загрява за Биг Брадър.

# 599
Специално Христина според мен загрява за Биг Брадър.
Идеална е за там.

Общи условия

Активация на акаунт