Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 313
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
  • Истински се вижда само със сърцето.
Хубава вечер беше Simple Smile моето дете обикаля за първи път и беше много интересна, у нас дойдоха много деца, имаше и някои страхотно украсени къщи.
В музея в градчето ни бяха направили парти з а децата, имаше много игри с подаръци, после правиха магически пръчки в крафт работилницата и накрая танци.

# 286
  • UK
И аз нещо не си падам по този празник, отделно ме е и страх вечер да тръгна с двете в тъмното и да чукам по къщите 😂
Малките имаха желание, надявам се догодина баща им да не е на работа и да може да ги придружи .
Аз се реванширах подобаващо като им купих 2 кофички-тип тикви, напълних ги с лакомства и други изненади, които ги очакваха вкъщи на леглата 😋
Купих и едва тиква фенер (с батерия) вечерта за гасих светнах фенера един чаршаф на който нарисува голеееееми очи и такава забава им спретнах,  че нищо не казаха за улицата 😂
В училище днес ги искаха с дрехи също за празника, но така и неразбрах какво са правили.
Нищо не ми казват тези деца🙄
На въпроса ми какво учихте днес , получа отговор - ми нищо 😂
Е какво правехте - играхме 😂😂😂
Какво ядохте (наобяд имат стол)ми червено месо 🤔което едната не яла, щото е червено, а другата яла ма нейното било бяло 😂😂😂
Иди и разбери 😂

# 287
  • някъде в орбита...
Ние както обикновено украсихме. Само за първи път ползваме изкуствена тиква, и не ми хареса - догодина пак ще ръчкам мъжа да прави. Дребното отказа да си облече костюма, а като бонус до като отворя вратата на поредната група деца успя да си събуе напито и цъфна на вратата по гол задник Laughing Joy Flushed

# 288
  • на малък остров в океана
При нас пък никой не дойде. Дали защото заваля дъжд или пък децата са отишли някъде за ваканцията незнам.
Това ще ми е за урок да купувам лакомства, които после и аз мога да ям, като останат, а не близалки и дъвчащи бонбони само щото са с духчета и вампири на опаковката. Simple Smile
Дано да не вали в събота вечерта, за да отидем да гледаме фойерверките.

# 289
Коконче, споко! И аз от моя нищо не разбирам. Даже това дето уж е ял, никога не съвпада с оригиналното им меню😂

Познах аз за съседчетата. Само те дойдоха.

# 290
  • Bristol
Аз нали нямам вече малки деца украсата ми беше скромна, но бяхме взели бонбони за дечурлигата които обикалят. Прибрах се към 6пм и съм изпуснала доста групички сигурно, но дори и след 6 много деца почукаха и тазфадох бонбони 🍬 Аз харесвам този ден. Едно време правехме големи партита в къщи с много деца и обиколка из квартала. Сега им се радвам, като ми почукат на вратата, такива сладури са 💕

След като мина Halloween идва време за bonfire night и Коледа 😊 Аз вече купих адвент календар за мен и за дъщерята, за мен е със свещи, за нея с бонбони 😁 Чудя се на мъжа какъв да взема 🤔 Изкушавам се за работата да си взема един с кафе и ще взема два с чайове за близки приятели, да ги изненадам 😂

# 291
И при нас се изредиха комшийските деца. Малката с татко си обиколиха 3-4 къщи и се прибраха. Отделно и заваля. Миналата година имаше повече дечица, а нямахме и украса. Голям кеф беше да отваря вратата и да дава бонбони. Беше си оставила голямата кофа с която раздаваше в коридора и шапката и само да се почука и тя газ, слага шапката и на вратата. В България никога не сме правили нищо като по-млади, но тук си е забава, дори и за възрастни.

# 292
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ужасия и аз първата година когато дойдохме накупих разни неща за Хелоуин които ние не ядем, минаха две съседски деца и това беше. От тогава купувам само шоколадови бонбони от онези миксове в червените кутии, има и на катбъри и на Нестле мисля такива, та ако останат да се ядат в къщи поне. Вчера минаха над 50 деца та почти не остана Simple Smile

# 293
Имам подобен опит от първата ни година и също купувам основно шоколадови, отделно опаковани неща. Вчера дадох на 2-3 съседски хлапета сами да си вземат от кошницата. казаха, че днес след училище пак ще дойдат.

# 294
  • на малък остров в океана
Гледах ги кутиите с малките туиксове, баунтита и т.н., ама мислех, че няма да са интересни за децата. Нищо, догодина ще се поправя.
В Уелс сега е ваканция, така че и в училище нямаше нищо организирано, освен конкурса за рисунки. А дъщеря ми е толкова срамежлива, че не се разбра с никого да обикаля миналата седмица. Надявам се, да става по-уверена в себе си с времето. Тук определено много помагат в тази насока, за да се чувства оценена, за разлика от България,

# 295
  • София
Момичета, за пръв път сме в Англия за Bonfire Night - до колкото разбирам се празнува на 5ти ноември, но намерих едно предложение за празника на 3ти ноември неделя не зная защо така.

Иска ми се на нещо организирано да ги заведа децата - открих ето това предложение в нашия град, в местния Кънтри голф клуб, в който кракът ми не е стъпвал, но това намерих само, нали нямам никак опит с тези неща

Enjoy a fun-filled evening with bouncy castles, kids' disco, food stalls, refreshments, a bonfire and a fantastic firework display.
Doors open at 5.30pm, Bonfire lit at 6.30pm and the Fireworks Display begins at 7.15pm.
Тhis is the perfect venue to celebrate Bonfire Night with your friends, family or colleagues.
Tickets for the 2018 Bonfire & Fireworks event cost £7 for adults, £5 for children Under 2 go free. A Family ticket costs £20 for 2 adults and 2 children.

Как ви се струва?

# 296
  • UK
Аз нали живея в предимно студентски град, деца почти не обикалят, но пък студентите бяха навсякъде, снощи работих до десет вечерта и като се прибирах, през центъра и покрай университета беше пълно с маскиран народ. Обаче ми направи впечатление, че съм остаряла, само ги гледам и си мисля, на тези хора как не им е студено облечени така? Тази година пак не си взехме тикви, но вчера накупих няколко декорации от Джон Люис на разпродажба и украсих едно хелоуинско дърво, което имам. Отделно се бях хванала да правя кукла Джак Скелингтън, който да украсява дървото, но рисуването на костюма му ми отне повече време, отколкото мислех, нали се прибрах късно от работа, докато го измисля, да го сглобя от тел, към три сутринта реших, че ще го довършвам днес, малко късно, но нищо.

# 297
Merry, ще съм ти благодарна, ако споделиш линк към адвент календарите с кафе и чай😚

Ние сме на Бонфайър точно на 5ти. И тъкмо ми пратиха програмата да ме зарадват, че любимите ми led drummers ще са там. Happythoughts, и тук има няколко събития уикенда преди празника. Това, на което ние ще ходим е £5 на човек и е сходно на вашето по
програма - жива музика, забавления, храна, напитки, огромния огън и заря.

Аз вече минах на коледна тематика. Поръчах нова украса от китайците и се надявам да дойде на време 😂 Започнах да нахвърлям идеи и за Elf on the shelf. Ще се появи шеметно със "Sorry! Christmas is cancelled!". Повечето подаръци са измислени, някои вече ги поръчах. Само любимият ми е труден и съм в голяма чуденка(както винаги) какво да му взема.

# 298
  • София
Благодаря, Pampers! Ще отида утре да платя тогава. Макар и да не е точно на деня, дано се получи добре:)
Много се вълнуваха децата за този Хелоуин. И на мен ми останаха много сладкиши, като за пръв път изкупих света, за догодина ще зная:)

# 299
  • York
Минавам да кажа, че съм все още жива Simple Smile Още малко зор, по приключване на сайта, в Събота едно посещение на експо в Харогейт и другата седмица ще се отдам на релакс малко, между смените в пъба. Confounded
Remember, remember, the fifth of November! Аз съм на работа отново и няма как да отидем някъде в Неделя, когато навсякъде има събития....

Общи условия

Активация на акаунт