Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 236
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, английски момичета. Предстои ми преглед при невролог, освен обичайните тестове, в какво друго се състои прегледът. Доплер и ЕМГ невролог ли извършва или друг специалист. Ще съм благодарна за насоките, тъй като за първи път съм на такъв преглед. Хубав ден

Обикновено при специалист, всеки първи преглед е консултация, ако не е нещо спешно, след която ще ти запазят часове за диагностика. Ако на писмото ти не пише, че ти е запазен доплер, ЕМГ или каквото и да е - консултация е.

# 571
  • На брега на реката
Нахълтваме с едно питане, не се сетих къде другаде да си задам въпроса. Трябва ми NaCl 0,9% за инхалации. В Ирландия не се продава в аптеките свободно, интересувам се дали може да се намери свободно в английски аптеки, за да измисля как да ми го доставят познати или да си го купя онлайн. В амазон са големи разфасовки, а Гугъл не е достатъчно обстоятелствен по този въпрос Simple Smile

# 572
От амазон го поръчвам на малки дозички по 5мл. Най-изгодна ми е кутия от 40бр и изкарваме цялата зима с тях.

Приятелка го ползва за промивка на носа със спринцовка и си носи от Бг, защото каза,че тук не намира големи разфасовки, а тези малките не й вършат работа.

# 573
Няма да намериш стерилни разтвори за инхалации без рецепта. Има в и-бей и амазон, дозички.

Аз ползвам солни разтвори за нослетата на децата, но те са капки, не са стерилни, не стават за инхалатор и са изотонични, те са без рецепта. Дали могат да се вдишват, не знам.

# 574
  • На брега на реката
Да, да, има разлика с тези за промивка на нос и очи, те не са подходящи за инхалиране. Трябва си 0,9% NaCl.
Pampers, мога ли да те помоля за линк, за да сверя с намереното в амазон от мен и да преценя кое и дали ще ми свърши работа. До сега си носех от България, но запасите ми свършиха Simple Smile

# 575
От Гугъл излиза това. Но по сайтове ще е по-детайлно.

https://www.google.com/search?safe=strict&biw=1366&bih=6 … ....0.ge6Q59W4J4I

# 576
  • ENGLAND
Здравейте, английски момичета. Предстои ми преглед при невролог, освен обичайните тестове, в какво друго се състои прегледът. Доплер и ЕМГ невролог ли извършва или друг специалист. Ще съм благодарна за насоките, тъй като за първи път съм на такъв преглед. Хубав ден

Не се надявай на нещо специално, е зависи и какви ти са оплакванията. На моя първи и единствен преглед при невролог тук даже и не ме погледна, разпитва за симптомите и щрака на компютъра. Прати ме на кръвен тест, още същия ден. След седмица получих писмо да отида на някакъв тест, та мина месец от прегледа. И накрая след около два месеца получих писмо, че ми нямало нищо и ме отписват от невролога. Добре, че са лекарите в България.

# 577
Благодаря за отговора, момичета. Ще поискам от ДжиПи за допълнително да иска ЕМГ и др. Много ми помогнахте. Аз живея на о. Ман, за специалист се ходи до Англия, така че размотаването щеше да е още по- разточително.
За пореден път - благодаря.
Бъдете здрави! Светли празници!

# 578
Да, да, има разлика с тези за промивка на нос и очи, те не са подходящи за инхалиране. Трябва си 0,9% NaCl.
Pampers, мога ли да те помоля за линк, за да сверя с намереното в амазон от мен и да преценя кое и дали ще ми свърши работа. До сега си носех от България, но запасите ми свършиха Simple Smile

Точно 0,9% и се препоръчва за промивки и инхалации. Много е скъп на този линк, но има снимка на самите дозички.

https://www.ebay.co.uk/itm/Gilbert-Physiodose-Sterile-Physiologi … ses-/332481621174

# 579
  • Bristol
Благодаря за отговора, момичета. Ще поискам от ДжиПи за допълнително да иска ЕМГ и др. Много ми помогнахте. Аз живея на о. Ман, за специалист се ходи до Англия, така че размотаването щеше да е още по- разточително.
За пореден път - благодаря.
Бъдете здрави! Светли празници!
Не съм сигурна, че личния може да ти даде направление за това 🤔 Те само могат да те препратя на специалист и специалистът решава. Но може и да греша, пробвай.
Моят син преди години така го препратихa на невролог и неврологът взима решение дали има нужда от скан.
Аз като се оплаках от бучка в гърдите ме препратиха на специалист и специалистът ме изпрати на скан.

# 580
  • някъде в орбита...
Не съм сигурна, че личния може да ти даде направление за това.
За невролога не мога да помогна, но за поста на Мери мога да потвърдя. Всеки специалист, при когото сме били пращани, сам си е правил назначаванията на изследвания.

# 581
Ясно, разбрах Ви. Объркването ми идва от това, че физиотерапевта писа до ДжиПи да ме прати на невролог, за кръвни изследвания пък остеопат ги “сръчка”. Като цяло са - Природата си зная работата, разбира се, с помощта на парацетамол. За поред път - Благодаря. Да не ангажирам повече със себе си.

# 582
Ясно, разбрах Ви. Объркването ми идва от това, че физиотерапевта писа до ДжиПи да ме прати на невролог, за кръвни изследвания пък остеопат ги “сръчка”. Като цяло са - Природата си зная работата, разбира се, с помощта на парацетамол. За поред път - Благодаря. Да не ангажирам повече със себе си.

Ани, само консултанта невролог, има права да те изпрати на тестове и изследвания, НО имай предвид, че ако е такъв по каса, би ползвал САМО протокола по каса - това, което се покрива от NHS. Може да отидеш на частен преглед при консултант, около - от 60 до 200 паунда би трябвало да е консултацията - той също има право да те прати на тестове по каса, но също и да те насочи на такива извън покритото от касата.

Възможностите на NHS са все пак базови и ограничени, но в Лондон има чудесни лекари, потърси по нета и си уреди една частна консултация, така и така ще се разхождаш.

# 583
  • София
Момичета, получих съобщение, че в училището на малката имало въшки. Какво за превенция може да ми препоръчате да купя? Само това ми липстваше по празниците...

За инхалатора купувам ето тези единични дози:

https://www.amazon.co.uk/Physiodose-Physiological-Serum-Boxes-Si … ysiological+Serum

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 11:51 от Happythought

# 584
  • Leeds, UK
Във всяка аптека има препарати, различни видове. Иначе масло от чаено дърво за превенция -няколко капки, размесени с вода в шише спрей и пръскам преди у-ще на косата. Провери я хубаво,  че моят с 2-ри номер коса имаше една въшка и няколко гниди😁. И ние се мазахме вкъщи с баща му.

Общи условия

Активация на акаунт