Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 203
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
  • UK
MGM, аз и аз съм в отбора на поликистозата, с инсулинова резистентност и хипофункция на щитовидната.
Скрит текст:
Сравнително ок съм с кг, но все съм на режими, сега последния път от април насам отслабнах с 10 кг със slimming world, обаче аз го адаптирах към нисковъглехидратно хранене и кантарът всяка седмица се оказа голям стимул. Разбрах за себе си, че при бавен метаболизъм трябва да се яде по-малко и това е. Нисковъглехидратна-високомазнинна не проработи при мен вероятно заради многото калории, които се приемат с мазнините. Кетозата пък е вредна за хора с хипофункция. Въртя се в кръг, вечно качвам и отслабвам, но това е. Махнах закуската, закусвам само кафе и плодове и вечерям рано, внимавам с мазнините, ям свинско месо и мазни риби, но не слагам олио в салатите, не пържа и въглехидрати хапвам само бавни, боб и леща, картофи и ориз за глезотия, хляб не, ям много салати, често яйца. Лека-полека стават нещата, не съм слаба, но поддържам що годе нормално тегло. Вече не влизам в гореспоменатите теми, за мен истината е в баланса и умереността в храненето и естествено намалени въглехидрати при тези заболявания.
А ако поотслабнеш, ще почувстваш значително подобрение и във всички други симптоми, ако имаш проблеми с нередовен цикъл, окосмяване, акне, болки в стави, крака и т.н.

# 46
Здравейте, да си повторя въпроса, че остана в другата тема - майчетата, които не работите, осигурявате ли се здравно и пенсионно и каква сума излиза на месец, приблизително?

МГМ - само ще добавя към съветите на другите момичета, че
Скрит текст:
аз също мъча килограмите и си мислех, че не ям. След като ми дойде едно "просветление", започнах да намалявам храната, спрях сладкото, тестеното и ресторантската храна от всякакъв тип, минах основно на сурови плодове и зеленчуци + добавих кардио по 30мин през ден (малко, но нямам възможност за повече) и има огромен ефект. Оказа се, че мога да се чувствам добре с наполовината храна... но трябва да го решиш и да си постоянна, после се свиква.

# 47
  • UK
Аз работя постоянна работа, но парт тайм, защото все още се въртя много околко децата, не печеля много и не плащам такс и нин, та нямам представа и аз на какъв хал съм с тези неща и трябва ли нещо допълнително да плащам или не за здравно осигуряване. Още не са ме върнали от джипито, а и не са ми пращали сметки за плащане.

Момичета, търся и избирам спални чували за къмпингуване, препоръчайте ми марки, модели, дебелини, не се ориентирам никак. Детски, двойни, единични, мумии или правоъгълни?

# 48
  • на малък остров в океана
Аз питах в края на май за чували, защото от училище ги водиха на къмпинг на плаж до Суонзи.
Общо взето, едно е, ако смятате да ходите редовно на къмпинг, друго е, ако ти трябва за веднъж и после да го ползва за sleepover.
Аз взех мумия, не детски, от Асда, за около десетина паунда.
Разгледай онлайн. На всеки чувал пише размерът, за какви температури е подходящ, а в описанието в сайта пише за какъв ръст възрастен или дете е предвиден.
Ето линк http://www.bg-mamma.com/?topic=1027719.msg36774513#msg36774513
От моя пост надолу има много полезни съвети къде и какво да търся.

Аз не работя и не се осигурявам здравно, но мъжът ми работи и като негова половинка имам право да ползвам здравни услуги. Преди време имаше здравна застраховка, но тя отпадна.

# 49
  • UK
Благодаря, Ужасия, помня твоето запитване, на мен ми трябват топли чували за спане в палатки, за дългосрочно ползване.

# 50
  • на малък остров в океана
Помня, че Сън в лятна нощ беше писала, че се е занимавала професионално и че тя е семейството й ползват специални, с пух за много студено време. Предполагам, че би могла да те ориентира Simple Smile

# 51
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дежи иди в Треспас, цените им не са лоши, специализирани са в туристически принадлежности и могат и да ти дадат съвети какво да вземеш.
Ето един гайд как да избереш Simple Smile https://www.trespass.com/advice/sleeping-bag-guide

Последна редакция: ср, 26 сеп 2018, 14:10 от Илейн :)

# 52
  • UK
Благодаря на всички за съветите. Ще разгледам линковете и ще се опитам да си съставя някакъв план за действие, защото е крайно време.

# 53
Благодаря на всички за съветите. Ще разгледам линковете и ще се опитам да си съставя някакъв план за действие, защото е крайно време.

Със сигурност не е лесно когато имаш дисбаланс. Да не говорим, че има и други фактори, които ни повлияват, но не им обърщаме внимание (като ежедневен стрес, сън и т.н.)

На мен идеята за дневник не ми се струва лоша. Дори и да не даде резултат, нищо не ти коства да пробваш. Да дам за пример само, дори и без да имаш здравословен проблем, ако се обърнеш към треньор/диетолог за да постигнеш определени резултати, пак би било подобно. След направена индивидуална оценка, спазваш стриктно хранителен режим със съставки и грамаж, в колко часа какво, тренировки, теглиш се редовно, мериш обиколки - за да наблюдаваш в коя посока вървиш и да се види как ти се отразява всичко. Ако нещо не работи, може да се установи лесно и да се промени. Добиваш по-добра представа и ако си говориш със специалист вече си говорите за конкретни неща. Разбираш, че ползваш съставки, които имат "скрити" или "празни" калории, които те провалят въпреки, че не ядеш много като количество (както някой вече беше споменал по-горе). И при теб, както при всички останали хора е процес, който продължава месеци наред и според мен би било плюс, да имаш подробна история при възможност да се консултираш с повече от един специалист.

Иначе тичането по работа на крак по цял ден на мен не ми се отразява на фигурата както искам. Чувствам се изморена в края на деня, но кардиото за мен не е начин да получа желаните резултати. Да се повторя с предишен пост - гирички/силови тренировки ми действат по-ефикасно (тялото гори калории не само по време на тренировка, а и в следващите 24ч) + правилна диета.

Но всеки трябва да разбере своите нужди и вътрешни процеси, за да знае какво му действа - което никак не е лесно и често по метода "проба-грешка". Трябва да се настроиш психически, да си целенасочена и наистина ежедневно посветена и упорита. Може би ще те мотивира и окуражи присъединяването към група или обкръжение с хора, с които имате общи проблеми, цели и начин на живот с това, че ще можеш да черпиш/разменяш информация и по собствена преценка да взимаш съвети от някой, който е вървял по същата пътека и знае къде се провалял и къде успявал. Желая ти успех и се надявам да не се отказваш! Hands Muscle

# 54
Здравейте!
Ще бъдем за седмица на гости в Англия с две малки деца и ми се иска да съм подготвена, ако случайно ни се наложи да ползваме здравни грижи. Бихте ли ми казали дали има спешни кабинети както в България или към кого можем да се обърнем при нужда? Обмислям да си направим здравни застраховки. Всякаква информация би ми била полезна. Благодаря!

# 55
  • София
Мисля, че европейски здравни карти + здравни застраховки са всичко, което ви е нужно.

Момичета, нормално ли е от агенция за работа да искат референции?

# 56
  • Истински се вижда само със сърцето.
Може би зависи за каква позиция, но и вече на нищо не се учудвам.

# 57
  • София
Да, точно! За работа във фабрика на моя позната й искат референция.

# 58
  • Bristol
Момичета, нормално ли е от агенция за работа да искат референции?
На мен са ми искали от агенции. Не искат при регистрация, но ако ти предложат конкретна позиция, искат и референции. Мисля, че самият работодател, с който имат договор, им казва какви документи да изискат от кандидата.

# 59
Ронка, дай пак линка към бременлийското приложение, моля.

Не виждам причина агенциите да не искат препоръка. Подборът на кадри е същият както и ако се кандидатства директно към работодателя.

Взех едни от последните билети за Лебедово езеро на руския национален балет и то с хубава видимост 😍 Обичам есента и всички събития, които идват с нея.

Общи условия

Активация на акаунт