Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 196
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
  • Истински се вижда само със сърцето.
Памперс преди не искаха препоръки или ако са искали е било много рядко.

# 61
  • UK
При мен медицинските проблеми са много и все трудни за преодоляване. Липсата на качествен сън е голям проблем, но освен всичко останало съм и с аутизъм и въпреки че по принцип не ми е проблем в ежедневието, понякога е. Като ми предписаха апарата за дишане през нощта заради сънната апнея, се опитах да свикна, но не можах, направо ме обхващаше паника и толкова. Спала съм с него може би 4-5 пъти, знам много добре колко по добре е за мен, но не мога и това е. По принцип съм много рационална и логична, но това не можах да се насиля да го ползвам. Иначе сестрата в болницата каза, че дори за отслабването ще помогне. Абе всичките ми проблеми са в главата на мен май, ама...  Simple Smile

# 62
Памперс преди не искаха препоръки или ако са искали е било много рядко.

Може. Аз имам наблюдения само последните 3 години и още с попълването на бланките по агенциите се даваха координати на бивши работодатели за препоръки.

# 63
  • Bristol
Аз последните 5 години съм на постоянен договор, но преди това бая агенции обиколих, в момента в който предложат работа, искаха и препоръки. В началото имах проблем, защото искаха от бивш работодател, та и адрес в България съм давала. После след майчинството, тъй като дълго време не съм работила, поискаха координати не само на последния работодател, но и на две физически лица 😜

# 64
  • София
За мен е странно да се иска препоръка за неквалифициран труд, при това - ниско платен.

# 65
Питат повече за личностни качества-в екип ли работиш или сам, конфликтна личност ли си, при проблем помагаш ли за решаването му, изпълняваш ли посочените задачи в срок, често ли отсъстваш от работа....ей такива неща.

# 66
  • Bristol
Предполагам, че за да не попаднат на някой съвсем откачен 🤔 Или дали реално си работил за тази компания или си измисляш.

# 67
  • UK
На първата ми работа тук към една агенция ми искаха препоръки също (за чистене на къщи), плюса при тях беше, че приемаха и такива от приятели - но не роднини/семейство, ако ти е първа работа и реално няма как да имаш предишен работодател Simple Smile Така че и за нискоквалифициран труд искат препоръки, да. Давала съм и много препоръки на познати/приятели за работа във фабрики и за агенции. Искат си ги Simple Smile

МГМ - достатъчния сън е много, ама много важен, не само за отслабването, но и за куп други неща, предполагам знаеш го много добре Simple Smile Аз ако спя по малко от 7 часа на нощ - което за съжаление ми се случва често, после ям като разпрана. За 6 години тук, качих 'неусетно' 30кг. От няколко месеца насам най-накрая се сритах отзад и се взех в ръце. Почнах да пия протеинов шейк за заместване на хранене един път дневно (вегански такъв, заради нетолерантност към млякото) и детоксикиращ чай. Започнах да си налагам буквално вечер да си лягам най-късно в 12, намалих и порциите, ограничих джънка до минимум - то и вече не ми се яде. Бавно и славно свалям и се чувствм по-добре с всеки изминал ден. По-нататък ще включа и малко тренировки, да мине Коледа, че с оувъртайма няма как. И така Simple Smile Погрижи се за себе си, няма кой друг да го направи вместо теб, пък в този си живот само това тяло имаме Wink

За парното - в къщи то се пуска автоматично за няколко часа сутрин и вечер, термостата е на 19С. През уикенда удряме и някой час допълнително ако се застоим из къщи. Спим на открехнат (1 пръст) прозорец целогодишно. Мисълта да спя на включено парно ме кара да почна да се потя на секундата хахаха

За обувки някой беше питал - моята дъщеря е с широко стъпало и висок свод - абсолютен кошмар ми е да и намирам обувки, които да и станат, независимо сандали, ботуши или обикновени обувки. За сега с Кларкс имаме успех, основно от там взимам за училище. Имала съм и супер попадения в ТКмакс, основно на Геокс/Скечърс/Хъш Пъпис.

# 68
  • София
Благодаря ви момичета. И моя мъж потвърди, че агенциите искат препоръки, но явно аз съм поизостанала и не знам, че независимо от свободната позиция, е рутина да ги искат

# 69
  • Scotland
Относно препоръките - за чистене ми искаха две препоръки от близки приятели (не роднини), а за care assistant две препоръки от работодател. Аз дадох данните на две мои колежки от България и работата стана Simple Smile Основно са се интересували от характера ми и други личности качества, като е имало и въпрос дали пак биха работили с мен Simple Smile Толкоз!

# 70
Аз когато работих през агенция никога не са ми искали от никого препоръка, но явно са променили нещата.

Вчера беше чуден топъл ден, жалко че пак захлажда.

# 71
  • Bristol
Така като се замисля, няма работно място, на което да не са ми искали препоръки. Само в България не са ми трябвали 🤔 Но може и там нещата да са се променили, аз от 2001 съм тук и от тогава опитът ми е от тукашния пазар. Дори не знам какви са вече изискванията за СВ в Родината ни 😜 Препоръки там започнали ли са да изискват също?

# 72
  • Bristol
Вчера беше чуден топъл ден, жалко че пак захлажда.
Аз разчитам, че времето ще остане сухо. Миналия уикенд валя и бях арестувана в къщи, поне свърших домашна работа, която все отлагам 😂 Отложената разходка от миналата неделя на Waterfall country ще е тази неделя. Днес една приятелка ми е взела VIP билети за шоу в NEC Бирмингам за колоездачи, точно си правя кафето да си го мъка с мен в колата, а утре съм на колоездене с още няколко лейдис, да си изпием сутрешното кафе някъде извън града. Никакъв дъжд не искам! 😁

# 73
Ааа дъжд не се предвижда уикенда, само слънце или поне се надявам Simple Smile

# 74
  • UK
Като стана дума, аз се разправям с две агенции от сума ти време, искат ми референции, искат ми една камара документи, искат ми свидетелство за съдимост от БГ, пуснах дбс чрез едната, чаках го 8 седмици и след неколкократно досаждане от моя страна, вчера ми изпратиха тракинг номера да си проверя докъде е, и какво виждам там - апликацията е пусната с вчерашна дата. А аз чакам цяло лято и не мога да започна работа без него. Сега кой знае колко ще го чакам още оттук нататък. 

Общи условия

Активация на акаунт