Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 218
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Препоръки там започнали ли са да изискват също?

Merry според мен не са - дори и за квалифициран труд, ако кандидатстваш по нормалния ред за отворена позиция. Аз даже си пиша в автобиографията години наред, че мога да предоставя при поискване, но никой не ми е искал досега в моя живот (без разлика дали искат да ме наемат или не).

В България работи препоръка от твой човек, който да те вкара във неговата фирма (някои му казват шуробаджанащина, други препоръка).
Виждала съм когато си тръгне шефа, след това набързо да го последват и подчинените му в новата фирма където се е устоновил - може би е въпрос на сплотен екип... други хора успяват да се договорят да бъдат наети в пакет с половинките си, стига да са в позиция да преговарят.

Някои фирми, които имат проблем с намирането на определени кадри или търсят по спешност, искат от служителите си да препоръчат познати и предлагат бонус за възнаграждение, но това за мен е още един механизъм за подбор, не препоръка в този смисъл на думата.

# 76
  • UK
В Бг искат често препоръки, но там те вървят под формата на едно писмо на бланка на фирмата и дотам, нещо като потвърждение, че си работил там един колко си време. На моя мъж от едната фирма му казаха да си я напише сам, те щели да му я подпечатат. В повечето случаи не се свързват с работодатели или колеги въобще да попитат за теб.

# 77
Писмена препоръка в Бг не са ми искали. Но фирмите в даден сектор се знаят. Почти винаги има на кого да звъннеш да попиташ читав ли е бившият му колега.

Това "нов колектив заедно с новия мениджър" също е масово явление. За последната ми позиция в Бг нямаше официално обявено работно място. Бивш колега ми звънна да ме пита дали имам интерес и ми уреди среща за интервю. Други кандидати не е имало. Харесахме се, аз напуснах предходната месторабота и почнах. Това също е често срещана практика. Така на мое място викнах после бивша моя колежка от друга фирма. Срещна се с мениджъра на екипа, стиснаха си ръцете и прие работата от мен.

# 78
  • Bristol
То тук препоръките не са кой знае какво. Пращат на бившия работодател готова бланка да попълни или се обаждат по телефона. Като въпросите, които аз съм виждала са, този човек работил ли е за вас, каква позиция, добър ти им плейър ли е и по-горе беше написано, бихте ли го наели пак 😂
Роднинските и приятелските връзки също вървят, както и бивши колеги. Даже в апликацията за дадена позиция някои фирми питат, познавате ли някоги, който работи за нас и каква ви е връзката.
Ако аз препоръчам човек за дадена позиция в моята фирма и те го харесат и наемат има бонус. Бонусът варира в зависимост от позицията. Колкото по-специфична и високо квалифицирана, толкова повече пари. Най-ниските са по £500, но съм срещнах позиция за проджект менаджер, където бонусът беше £2000 😳

# 79
  • София
Благодаря момичета.На мен от агенцията не са ми искали референции,но аз си имам от БГ,а пък ако питат бившия ми шеф тук,сигурно ще ме върнат в БГ,желателно в каменната ера Sweat SmileInnocent

По въпроса за спалните чували за мен най-добрите чували са пухените,трисезони и extreme.Моят е стар модел на Hannah,няма го в продажба вече,скъп беше,ползвам го 9 год. Шалтето също е важно,тъй като спим повече във пещери ползвам и бивак сак/сак за чувала,слага се вътре шалтето,чувала и влизаш вътре и си готов да те транспортират Simple Smile спейки/Добри чували имат Mammut също.Важно е за чувалите да не ги сгъвате,тъпчат се във торбата със въртеливо движение,защото където са нагънати остава ръбче или празно местенце,ако е пухен.

MГM- пусни си едни  кръвни изследвания на желязо и йод,Аз имам проблем със хипофизата и пълнея вследствие лечението,но лекарите ми дадоха съвет да пия желязо и йод,за да се опитам да засиля метаболизма...а пък иначе съм на алкална диета...леле...сложно е,но докато си намериш твоя режим....после,ще е лесно....

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 22:25 от Сън в лятна нощ

# 80
  • Bristol
Прекрасен есенен ден беше днес 💕 Това е по-новият мост над реката Severn свързващ Англия и Уелс. Снимката я направих от английския бряг 😁
Да видим утре как ще е 🤔

# 81
И ние изкарахме целия ден навън в една гориста местност. Имаше прекрасни елени от клони, направо като истински.Тези ги събрахме дребното да ги носи в училище. Ядохме сладолед на припек...

Утре, поне при нас, според прогнозата ще е предимно облчно и с 2 градуса надолу. Disappointed

# 82
При нас вече е хладно и облачно. Излязох без яке и измръзнах. А на дребното му се играеше и едва я накарах да си тругнем от люлките.

# 83
  • Bristol
Да, времето не беше толкова хубаво днес и по-хласничко беше, сутринта дори ни ръмя и дъжд. Обаче бях с големи ентусиасти и не се отказахме. Много красиво място, Waterfall country в Уелс в района на Brecon Beacon е. Още си е диво и нямаше толкова много туристи. Теренът има участъци, които са по-труднички, катерене нагоре-надолу като кози по камънаци, но си заслужаваше. Има два маршрута, единият е 6 мили кръг, другият 10. Малко над 3 часа ни отне да минем по дългия, според моя апп, без да се броят почивките и спиранията за снимки и да се насладим на гледките. Имаше доста дълбоки участъци в реката с въжета за скачане. Сигурно местните деца се забавляват там през лятото 🤔 И днес имаше ентусиасти младежи, които скачаха в един от водопадите. На мен малко страшно и опасно ми се вижда с тези скали наоколо, но все пак не съм на 20 години 😂

# 84
  • UK
Ооо, Merry, Brecon Beacon е уникално красив парк! Миналата година ходихме на сватба в едно от градчетата там и направо се влюбихме, въпреки че не можахме много да се разходим - тогава беше тъкмо някакъв ураган май в околията. Имат си Bicycle Fest, не помня кой месец беше обаче. Ние много искаме да се върнем пак там и да обикаляме с колелетата, ама да видим кога, че то дестинации много, но времето и финансите не толкова, колкото ни се иска Grinning

# 85
  • Bristol
Ооо, Merry, Brecon Beacon е уникално красив парк! Миналата година ходихме на сватба в едно от градчетата там и направо се влюбихме, въпреки че не можахме много да се разходим - тогава беше тъкмо някакъв ураган май в околията. Имат си Bicycle Fest, не помня кой месец беше обаче. Ние много искаме да се върнем пак там и да обикаляме с колелетата, ама да видим кога, че то дестинации много, но времето и финансите не толкова, колкото ни се иска Grinning
Аз лятото катерих там Horseshoe Ridge. Уж по картата и инструкциите на Nationa Trust. Обаче се объркахме и вместо 10 мили навъртяхме 14 и още един връх се включи в маршрута ни. Разказа ни се играта. Но там пейзажа е много пустинен, тревата е жълта и няма много реки. Днешния маршрут беше живописен. На няколко пъти днес ни се откри гледка към Pen y Fan и пак си беше така жълт. Но за катерене си е голямо предизвикателство там, особено в горещ ден и ако не си взел достатъчно вода Flushed

# 86
Илейн, ти купи ли ботушки за детето? Сега и аз почнах усилено да гледам, но нищо не ми харесва, пък и едни цени като им сложили. По-скъпи от тия за възрастни, а ще се и носят само няколко месеца. Гледах в Азда бяха пуснали някакви, май не са лоши и като нищо ще взема от там.

# 87
  • Истински се вижда само със сърцето.
Купих от НМ даже днес ги сложих да ги пробва, че бяхме в гората на разходка, ходи добре с тях, значи са и удобни. Тези и взех https://www2.hm.com/en_gb/productpage.0648429001.html

# 88
Споделяйте линковете за сполучливите покупки, ако не ви бърка, защото ми е изключително трудно да намирам качествени неща за детето. Нямам и много възможност да обикалям с малките ревли и количка автобус.

# 89
  • UK
Благодаря за темата.
Ние, вече си ходим на училище.  Много им харесва,  а училището е на 5 минути от нас и аз доволна  😂
Само дето не разбирам, учат ли и какво тк на въпроса ми, какво правите днес, отговора е: ами и и  играхме😂
Аз харесах едни ма и ги купих от Тед Бейкър.  Обаче, баш за зима и сняг (дано няма), май няма да стават🤔
Иначе са файски аз им обожавам и дрешките и аксесоарите .

Общи условия

Активация на акаунт