Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 219
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Коконче, доколкото съм чувала, те това основно правят пре ресепшън годината. Нещо като детска градина име е, с повече игри отколкото учене. Също така ти и в по-горните класове няма да си наясно какво учат, няма да носят вкъщи много домашни. Освен ако не изискаш от учителките да ти кажат на какъв материал са. Ама това е само което съм чувала, не го знам от първа ръка.

Да се похваля, на бебка днес и пристигна британския паспорт. Извадих го на база години, без да сме вадили ПР преди това, нито аз, нито ММ.

# 91
Кокона, реално учат чрез игра. Вече са взели буквите s,a,t,p,i,n по английски език. По математика - боравене с числата до 10. По физическо танцуват, правят си весели състезания, чекнат се как ли не. Моят има една 1ва и една 2ра награда. В нашия клас технологиите ще е от следващия срок. Всеки ден имат музика и четене. Всичките приятелчета от други училища вече носят книжки за домашни-нашите още нямат. По околен свят учиха за динозаврите, даже са имали динозавърски яйца в двора и са им правили гнезда, учиха за градовете като от кал правили улици с къщи, хотел, хората,кучета и акото на кучето😂 Не питай как му изпрах униформата...В момента учат за бухалите. За динозаврите ми е лесно да намеря информация на български, ама с тея бухали голям зор виждам.

Ронка, честито!

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 00:36 от Pampers

# 92
  • Истински се вижда само със сърцето.
Честито Ронка Simple Smile а за каката как ще процедирате?

# 93
Благодаря момичета. Сега като се приберем в Бг, ще вадим и български.

Илейн, за каката ще процедираме по същия начин. Същите документи, които пратих, направо както са събрани ги пращам директно. И за нея формата пт гов, само трябва да видя как се плаща и да разгледам подробно. Сега обаче се чудя дали да рискувам и да ги пратя до края на седмицата, най-късно другата и да се надявам да ги върнат преди края на Ноември или да чакам като се върнем от Бг. Не ми е спешно, тя си има паспорт. За нашия ПР чакам новата система през март, то няма и смисъл преди това май.
В тоя ред на мисли, знаете ли дали мога да си подновя по-рано паспорта? Изтича ми някъде април, май догодина, дали ще мога да го поднова сега през деквмври? Защото после ще мо е много сложно, а и след Брекзита не се знае с какво ще може да пътуваме.

# 94
В тоя ред на мисли, знаете ли дали мога да си подновя по-рано паспорта? Изтича ми някъде април, май догодина, дали ще мога да го поднова сега през деквмври? Защото после ще мо е много сложно, а и след Брекзита не се знае с какво ще може да пътуваме.

Можеш, да. Нашите паспорти ги подновихме повече от 6 месеца преди изтичането им точно със същите съображения.
Честита ти мома англичанка!:)

# 95
  • Leeds, UK
Можеш да ги подновиш когато си искаш. Не си длъжна да обясняваш нищо. На нашите им оставаше една година и ги сменихме сега като бяхме в БГ. Една мацка от чакащите си го смени защото не си харесвала снимката. Няма да ви казвам колко пъти я снимаха докато се хареса😁.Определено не ми се занимаваше с посолства тук. Честито за паспорта!

# 96
Освен това, от ноември би трябвало да стартира издаването на задгранични паспорти и за 10 години, като те ще са с повече страници, малко по-скъпи и по ясни причини само за възрастни.

# 97
  • UK
Ронка честито 🤗🤗🤗
Бебка е родена тук, предполагам.
А как стои въпроса с деца, родени в бг?  Те кога могат да кандидатстват за паспорт?
Памперс 🤗🤗Благодаря.
Ама , те много неща учат, значи.
Аз ги подпитвам всеки ден, ама нищо не мога да изкопча. Само имат готварство Simple Smile)) знам, защото 2 пъти си носят тволинията вкъщи , да ми ги покажат и изконсумират, после 😂
Букви и цифри , аз отдавна ги уча. За броене ,можем до 100 с моя помощ, де Wink
Пишем букви и числа отдавна.  Но си трябва търпение и яки нерви,  неща които хич нещо ги няма у мен 😂

# 98
Коконче родените в БГ деца, когато и родителите вземат гражданство.

# 99
Останалите деца (родени извън ОК от небритански граждани) кандидатстват по каналния ред след 5г престой в страната, така както и родителите им. Таксата само е една идея по-ниска.

Аз от него нищо не мога да изкопча. Всичко това от учителката знам. 😂 Всяка седмица ми носи протоколи, че се е пребил, но никога не разбирам как точно. Какво остава пък по учебния материал. Само за наградите се хвали с подробности😂
Днес ни пратиха писмо, че ще имат reading club на обяд и който не иска детето му да участва, да предупреди персонала.

Блу, 10г звучи супер. Дано го въведат преди да подновяваме нашите.

# 100
Памперс след пет години когато родителя вземе сетъл статус за паспорт може да се подаде само за дете което е родено тук, но родителите не са имали пет години към датата на раждането. За деца родени в БГ след шест години, когато и родителите подадат за гражданство.

# 101
А, да - моя грешка. Мерси, Илейн!

# 102
  • България моята родина
Момичета знам,че обсъждахте по назад интернета на вирджин,но не открих всичко старо в търсачката.На 01.11 изтича договорът ми за интернет,вече ме уведомиха,че цената ще нарастне.Мога ли да го спра в техен офис или само по телефон става?Идеята е,че живеем с майка ми на един адрес и ми се иска да е на нейно име.Дали ще успея да пусна отново на вирджин,но на нейно име без да пояснявам,че живеем заедно и т.н. или ще ми откажат?

# 103
  • UK
Благодаря ви 🤗🤗🤗 а децата и те ли, ще се явяват на тези изпити по история?  Те нали ще я учат в училище.🤔
И аз от протоколите разбирам кой къде се пребил, какъв компрес му сложили 😂
Иначе това си казват 😂

# 104
Не Коконче Simple Smile децата не се явяват на изпити, само родителите. Изпита е английски и живот в УК който включва не само история.

Общи условия

Активация на акаунт