Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 236
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Gapamilo9292, на писмото ти най - отдолу със ситен шрифт трябва да пише възможностите за прекратяване на договора и срока
( аз имах един месец да реша ). Мисля си, че ако отидеш в офис ще те препратят на тези по телефона, поне така направиха, когато мъжа ми прекрати договора на предния ни адрес. На този пак се вързахме към тях, но договорът е на мое име и беше на промо цена. Ако с майка ти сте с различни фамилии, им кажи че напускаш страната и малко след това тя може да подпише договор на промо офертата им. Ще пратят нов рутер, ти връщаш стария  и така. Ако обаче сте с еднаква фамилия, може и да не стане както си го мисля Simple Smile

# 106
  • България моята родина
Gapamilo9292, на писмото ти най - отдолу със ситен шрифт трябва да пише възможностите за прекратяване на договора и срока
( аз имах един месец да реша ). Мисля си, че ако отидеш в офис ще те препратят на тези по телефона, поне така направиха, когато мъжа ми прекрати договора на предния ни адрес. На този пак се вързахме към тях, но договорът е на мое име и беше на промо цена. Ако с майка ти сте с различни фамилии, им кажи че напускаш страната и малко след това тя може да подпише договор на промо офертата им. Ще пратят нов рутер, ти връщаш стария  и така. Ако обаче сте с еднаква фамилия, може и да не стане както си го мисля Simple Smile
Фамилията е различна и аз мисля да кажа,че напускам страната и да го спра,а после да пуснем на нейно име един вид като нов наемател.Дано се получи и благодаря за инфото.

# 107
  • Bristol
Или просто ги попитай, дали може да смениш името на фактурите. Ако кажат не, тогава чак си усложнява живота и канселирай твоя договор.

# 108
Здравейте, моля за инфо
Предстои ми преместване в Англия с намерена работа и квартира. Знаете ли дали за откриване на банкова сметка се иска мин сума и каква е тя?

# 109
  • на малък остров в океана
Не, но искат доказателство за адрес. Моята сметка е в Лойдс и е обикновена, като нямам изискване за минимална сума.

# 110
  • Scotland
Самият работодател може да ти съдейства, това че имаш квартира също ще помогне. Ако от работата не можеш да разчиташ на помощ, а квартирата значи само стая, в която сметките са включени и такива няма да дойдат на твое име, то веднага с пристигането се регистрирай за council tax на новия адрес. Когато той пристигне ще ти е доказателство за адрес. С него, както вече ти писа Ujasia, няма да имаш проблем да ти отворят сметка.

# 111
Благодаря Ви. Компанията има къщи и в тях настаняват работниците от чужбина. И казаха, че ще съдействат.
А относно нин четох тук, че не е задължителен, но искам вс да ми е изрядно. Та този номер не е ли за осигуровките и подобно?

# 112
  • на малък остров в океана
Не че не е задължителен, но можеш да почнеш работа преди да ти е излязъл NIN. Точно осигурителен номер е, така че щом работиш легално трябва да имаш.

# 113
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ако не си извадиш НИН ще си с временен и ще ти удържат по-големи удръжки, това е разликата. Добре е да го извадиш, защото с тази неяснота покрай Брекзит е добре да си имаш всички необходими документи.

# 114
  • Bristol
Точно както са го написали преди мен. Ако нямаш national insurance number, плащаш повече такси и не съм сигурна дори дали се водиш здравно и пенсионно осигурен 🤔

# 115
Благодаря. Ще настоявам да стане всичко бързо и коректно. Сиг ще имам и други въпроси и пак ще ви питам

# 116
  • Leeds, UK
Аз пък се обадих на интернет доставчика и казах, че цената ми е висока и да ми намалят, ако обичат, иначе отивам при друг с по-ниска цена. 😁

# 117
Аз нямам представа какво плащаме и какво се договаря, това го прави ММ. Обаче сега наскоро преподписа договора с толк токл и интернета съвсем се скапа. Пееди това беше бърз, имаше бавсякъде. Сега на моменти се губи, да не говорим като съм горе, някой път съвсем го няма. И то стаята точно над рутера. И да кажете,  че много устройства има вързани, не. Само таблета ми.

# 118
  • България моята родина
Мислех варианта за обаждане,но тей като искам и смяна на титуляра ще е другия вариант.Когато минавам покрай офиса им винаги има изгодни оферти за нови абонати.За интернет,който си е добър плащаме£27,малко след като активирах имаше оферта за £29 нет+тв+дом.тел мисля и малко ме хвана яд,дано сега я пуснат отново.

# 119
Преди доста време се отказах да ползвам интернета на Върджин... нямаше ден в който да не се скапва(и то за по няколко дена) и честно казано само в 10% от случаите съм се свързвала с някой реален човек по телефона, който изобщо нямаше идея какво се случва и никога не са ми съдействали. Отказах се и почнаха да ме търсят с някакви "невероятни" оферти 3 пъти по-висока скорост за същата цена... отсвирих ги. Минах към ZEN, всеки път като звънна(2 пъти се е налагало) ми отговаря реален човек с реален ИТ съпорт знаят хората какво вършат... и цената е скъпа, обаче за хора които разчитат на интернет за работа и тн бих казала си заслужава... Знам, че има много доволни от ВЪрджин, трябва да се провери за района как са с инфраструктурата. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт