На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 427
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Здравейте,

днес решихме с мъжо да идем до Лозенград да пазарим малко дрешки за децата.
Границата минахме на Малко Търново и в двете посоки много спокойно, нямаше много коли. В Лозенград сме ходили доста пъти, но до сега на пазара не бяхме ходили, днес успяхме да го посетим. Хареса ми разнообразието от плодове и зеленчуци. Купих си мандарини ( зелени) -3-4 лири, зелен фасул -5-7 лири, бамя-14 лири, круши-4 лири, лимони - 7бр. за 10 лири, зелка( интересен сорт ми се видя, беше сплескана зелката) - 5 лири бройката, слънчоглед печен ( едър ) - 5лири. Имаше хубави домати и краставици на цени 4-5 лири. Взех на малкия два анцунга по 40 лири от пазара. След пазара донакупихме дрехи за децата от Уайкики . Намерих едно магазинче, където продаваха Дибек кафе, на  улицата , където е Уайкики отсрещната страна малко по-нагоре е магазина. Има на входа едно мече , което мачка кафето там се продава това кафе, цената е 6 лири за 100 гр.
В Кипа лимонадата е в разфасовки само по 1 литър, поне днес беше така. От магазин Sok си взех шампоана с чесън на цена 12 лири, взех и солети със сусам по 1,15 лири. Останах доволна от пазаруването, прибрахме се късно , уморени , но доволни.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 00:03 от luchkata

# 151
От магазин Sok си взех шампоана с чесън на цена 12 лири, взех и солети със сусам по 1,15 лири. Останах доволна от пазаруването, прибрахме се късно , уморени , но доволни.

Sok ми е много любим магазин и ми е странно, че тук не се обсъжда наравно с Бим и Бизим Grinning Още преди последния голям срив на лирата, когато беше 36 ст. примерно, си взех над 60 таблетки Финиш. Не си спомням каква беше цената им, но си спомням, че под 16 стотинки излизаше миенето. В Кипа цената беше с 10 лири нагоре.

Взех едно от препоръчаните кафета за джезве от там, цената му беше 2,95 лири, в Кипа - над 4. Говоря за същата марка и разфасовка.

# 152
Тази неделя към 16,30 часа на КА не знам по каква причина за първи път митничарите не проверяваха  колите. Само граничарите проверяваха багажниците, даже нямаше и бележките дето ги предаваш на последния пост.
И юни месец нямаше бележки които да носиш и така става много по бързо.И в понеделник никой не проверява багажа.Аз също мисля че беше заради големите колони които се бяха образували на турска страна.Попитаха ни дали носим алкохол и това беше.

# 153
  • Казанлък
Здравейте! До сега не съм пазарувала в Купа и разглеждайки брошурата видях ,че при похарчване на определена сума има безплатно в случая авокадо.На касата ли се дават или си правя сметка сама и си взимам?
Моля да споделите вашия опит с подобни промоции!

# 154
Здравейте! До сега не съм пазарувала в Купа и разглеждайки брошурата видях ,че при похарчване на определена сума има безплатно в случая авокадо.На касата ли се дават или си правя сметка сама и си взимам?

От личен опит, на касата имат от въпросните промоционални продукти. Например, за всеки 60 лири покупка - по нещо на определена по-ниска цена. Според сметката, касиерката го предоставя в съответната бройка.

# 155
  • Варна
Последния път на касите нямаше нищо от тези артикули, които са на по-ниска цена при определена сметка. В повечето случаи, ако е възможно, е имало. Преди имаше поне стойка с тази част от брошурата на касата и като видиш, се подсещаш, показваш на касиерката. Сега специално погледнах - нищо. Не ми беше важно и затова не се върнах, но не разчитайте на касата. Добре е да имате брошурата в себе си (ако се правят на ударени, поне да питате), но имайте предвид, че тези стоки (промоционалните) са предвидени в ограничена бройка и може да няма, ако отидете късно, примерно. Ние минахме в неделя вечерта, промоцията беше за събота и неделя еднаква и е напълно възможно да са били изчерпани и затова на касите да е нямало нищо.
Купували сме стекове кола за 7 лири. Само ние с приятелите ни взехме 5. В касовото пространство няма място за много. Понякога пък продуктите са такива, които се държат в хладилник и пак нямат място на касите. Просто гледайте и питайте.

За сметка на това на касата в Кипа (Лозенград) не ми поискаха картата, макар да я подадох, защото имаха тяхна (закачена до четеца), докато в Мигрос (Одрин), откъдето исках да купя по-рано, първо казаха, че нямат карти, пък търсиха от клиент, пък после се оказа, че другата касиерка имала... Цялата ситуация се оправи, защото за късмет нашата говореше български. Иначе трудно щяхме да се разберем.

Радвам се, че има и други "почитатели" на магазини ШОК. Това е задължителна спирка при нас. Малки (аналогични на БИМ), но за мен по-добри. Откривам много стоки, които ги има и в Кипа/Мигрос, но на по-добри цени. Който иска, нека сам провери и прецени.

# 156
Нямам търпение пак да навестя любимия Одрин.... 😘

# 157
Шок на времето си беше вегира на Мигрос.. после се продаха на Ülker .. Първата им работа стана да махнат продажбата на алкохол.. Тея вериги заедно с Бим и Хакмар на Ходжите са мн., почти на всяка улица ги има в Тр.. Simple Smile а, и голям Оборот си правят. След срива на лирата Бим много качи цените. Правителстовото предупреди че ако се качат цените така на езус ще има  глоби-големи и Бим ги глобиха с 50 хил тл.. Simple Smile  Та цените си стоят..

Знам че няма нищо общо с саита писах го за инфо   

# 158
Може ли адрес на магазин Шок? Не открих на първата страница.

# 159
Може ли адрес на магазин Шок? Не открих на първата страница.

google -> şok edirne -> enter

# 160
Рядко влизам, рядко пиша, но наистина на някои МАМИ, не им се търси информация в Интернет. Та ....
Във фирмените магазини на Колинс, Крос и Мави в Чорлу, може ли да се плаща с кредитна карта?

# 161
Здравейте в неделя на 23.09. и ние до Одрин
От Ераста - дънки на детето и чадър на пеперуди за мен.
От Кипа- зехтин ,Кристал,,-40лири
2доместоса+циф- 14 лири
2 филтъра за кана Брита- дойдоха за 11 лева.
И разни дреболии.
От борсите:
Перуол  4л. за 28 лири
Юмуш на 16,50
Баклава и толумби бяха на 18 лири
Люти чушки 15 лири(ММ умря за тях)
От центъра:
Еклери на 30 лири
Торта на 35 лири (повод имахме мн.вкусна)
Маратонки 80 лири
И Сладолед разнира се.
На тръгване бензин заредихме А95 плащахме с карта - отчело ми е лирата на 0.269 ,което ще рече 1,86лева/литър.
Снимки малко по късно.
Пропуснах:крем Коресатин жълтия-49,50 лири,
Шампоана с чесън на 15 лири от борсата по центъра бяха повече.
На Лесово сравнително бързо минахме по около 30 мин.в посока.
Хубав ден!

# 162
  • Бургас
Аз Коресатина го взех за 70 лири от Чорлу... Голяма разлика в цената.
Днес пробвах шампоана с чесън. Неочаквано усещане, не се пени много (което е супер). Хареса ми, ще купувам пак.

# 163
В брошурата има пакет с шоколад  и десерти за 19.90 tl . Не разбирам има ли някакво условие, за да е на тази цена. Помогнете с превода

# 164
  • Варна

Разглеждам брошурата на Кипа и виждам въпросното авокадо...
Моля, някой, който е на "ти" с турския да разясни, но за мен няма нищо "безплатно" тук...

Струва ми се, че покупката на посочените артикули (съответно за поне 30 и поне 10 лири) дава допълнителни точки по картата.
Тези точки пък за нас са напълно неясни и май незползваеми...

И за превода на постнатото от Люси се нареждам. Пък тя ще каже коя е тая брошура (не съм стигнала до това) и за кой период.

П.П. Видях - Кипа (27.09. - 10.10.)
Новото, което виждам... Няма продукти на много изгодни цени при определена сметка, но има големи % намаление на групи артикули в определени дни.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 14:18 от beljata

Общи условия

Активация на акаунт