На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 395
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ида, това е суров кадаиф.
Става чудно кюнефе.
Много благодаря!
Може ли и рецепта 😊
А награбих много, нали мислех, че това е кашкавал на конци...

# 136
  • Бургас
Не рискувах нищо месно и млечно да купувам. Много щателно проверяваха на границата, цял автобус с чанти бяха разхвърляли.

# 137
  • Варна
Ида, заповядай!
Кюнефе
По показания начин се получи най-добре.
Тъй като вероятно не си купила от специалното сирене, което използват, можеш (почти) без притеснения да го замениш с моцарела. Понеже сигурно нямаш и съдове за кюнефе, си намери (по възможност две еднакви) тавички или тънки метални (алпака) чинийки. Останалото е добре да спазиш.
Ако си купила наистина доста, задели количество за проба и останалото замрази в някакви съдове. Не бива да влиза влага в тях.

Tintina, това къде?
Понякога автобусите "го отнасят" заради разни самонадеяни туристи, налазили Free shop-а с презумпцията "Баш пък мене шА Фанат!"

# 138
  • София
Още веднъж благодаря:)
Искам да кажа, че за първи път ходих до Одрин. Изключително лесно се ориентирахме, купихме си много неща и планираме пак да отидем. Всичко научих тук от темата, дори за хотела от тук научих Simple Smile
Благодаря ви за съветите, помощта и търпението Flowers Hibiscus

# 139
  • Пловдив
Малката Ида, откъде го купихте? Прилича на конци за кадаиф суров. Държи се във фризер и когато искаш си правиш кадаиф. Много хубав става. Ако искаш рецепта - пиши на лични. Днес бяхме в Одрин - благодаря на всички, които споделят тук много полезна информация.
Явно през седмицата няма хора  - на границата по 5 минути в посока. В Одринските молове - тихо и много спокойно. Цени, общо взето, най-различни. От Мигрос  и Кипа - перилни препарати, веро, шоколади Нестле на промоция по 2 бр за 5 ТЛ. Баклава, гевреци, сладки неща от магазинчета след центъра нагоре. Най-скъпата баклава беше 30 ТЛ. Лекарства от споделените тук, ако ги няма в момента, обаждат се в депото и за 10 минути ти ги карат. Имам адрес на аптеката и е-мейл, може предварително да се заявят и като отидете да си ги вземете. Семейство са мъж и жена, не говорят английски, но разбират български, е-мейла може с гугъл преводач, дават разпечатка с цени и касова бележка. Взехме много детски блузки за 3-4 год. и 10-11 средна цена 10 ТЛ за бройка. Ако някой иска повече информация, да пише.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2018, 20:21 от БАБА МРАВКА

# 140
  • Пловдив
БАБА МРАВКА, откъде взехте детските блузки?

Някой срещал ли е сладко от зелени маслини? Дали изобщо го има като асортимент в Турция Rolling Eyes

# 141
  • Пловдив

Blessed To Be Loved, от ДеФакто - има го и в двата мола, по-голям избор, според мен в Ераста. Само да добавя, че днес зареждаха есенно-зимна стока.

# 142
  • София
Купихме го от синия пазар (зад Мигрос). Не помня по колко беше. Имаше много видове сирене, но не взех. Не знаех как да кажа да ми слагат по малко. Изобилие от плодове имаше.
Хареса ми и пазара на центъра, един много дълъг. За съжаление не му знам името, ако някой се сеща за кой става въпрос да каже Simple Smile

# 143
Здравейте , виждала съм магазин за козметика подобен на нашите магазини на дм и лили. Някой може ли да ми каже как се казва магазина.

# 144
  • Варна
Има Уотсьн и Гратис-кото ДМ и Лили

# 145
# 146
Магазина е гратис. Благодаря ви.

# 147
  • Бургас

Tintina, това къде?
Понякога автобусите "го отнасят" заради разни самонадеяни туристи, налазили Free shop-а с презумпцията "Баш пък мене шА Фанат!"
[/quote]

Като се прибирахме сега в неделя на МТ. Имаше и коли, които ги караха да свалят всичко от багажниците.

# 148
  • Варна
Ужас! Намаля напливът и като няма опашки, работят по-задълбочено.

Не ме плаши, че ще ми вземат млечните (месни не купувам... каня се от години, но няма да се наканя баш сега), обаче мисълта, че ще трябва да нареждам отново така трудно натиканото в багажника, ме ужасява.

Все има такива, които ги карат да свалят, обаче съм останала с впечатлението, че в тези случаи някак не гледат толкова извадения багаж, а повече ги интересува да се опразни багажника... да няма нещо по-дълбоко скрито. Разбира се, може да греша, но не съм видяла да преглеждат торбите с покупки. Вадят всичко на едни маси (самите пътуващи), после собственоръчно го връщат.
Каквото и да е, не е приятно, особено след тези опашки и дълги престои на границата в последно време.
Дано не ни се случва!

# 149
  • Димитровград
Тази неделя към 16,30 часа на КА не знам по каква причина за първи път митничарите не проверяваха  колите. Само граничарите проверяваха багажниците, даже нямаше и бележките дето ги предаваш на последния пост.

Общи условия

Активация на акаунт