На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 457
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Да попитам по-запознатите. Значи като разглеждам брошурите на Кипа и Мигрос и дам местоположение на магазините отчита, че има по три и от двата на различни места в Одрин. Нали не се бъркам. Еднакво големи ли са?

За големина не мога да кажа, но посетих един Мигрос, който е самостоятелен и този в Ераста. Втория беше повече зареден и подреден, според мен. Simple Smile

# 181
  • Варна

Хаха... Пък в сайта не разбираш, а?! Sob
Скрит текст:
Разсмя ме, наистина, с този коментар.

Точно под "шапката" в сайта на магазина пише "Kampanyalar"...
И аз преди не знаех къде да търся, ама като "бръкнах" навсякъде, го намерих.

alinnna, Марги е открит търговски център, между магазините всъщност си навън. Самите магазини са просторни.
Такива са и в Ераста, а и там междинните пространства са широки, светли. А бе, МОЛ като МОЛ. Надявам се да не ти причини дискомфорт. Ако тук в подобни обекти имаш такъв, вече е нормално да се притесняваш.
Скрит текст:
Аз също изпитвам ужас от тесни пространства, но магазините не са асансьори, все пак, а и не си заключен... винаги можеш да излезеш навън.

KRASI1982, аз виждам два магазина Кипав Одрин (третият е в Узункьопрю) и вероятно вторият е малък.
В Лозенград също забелязах втори магазин от веригата, който също е значително по-малък от хипермаркета. Води се Кипа Експрес.
За Мигрос - също знам два (не съм гледала в сайта). Единият е на реда на Марги, след Марги хотел, а другият - в Ераста. Аз лично харесвам повече първия, може би защото съм свикнала с подредбата му. Струва ми се и малко по-голям. Но все пак са що-годе аналогични. Докато този в Лозенград, по спомен, е доста по-малък.

dodi, и аз не бях чувала. Досега е коментирано само, че регистрираната карта е безсрочна, докато нашите са за по 3 месеца. Чудя се защо не пише, примерно, "10 TL moneykart hediye", а само "10 money hediye".
Ако не можем да ги ползваме, всъщност е все едно. Ние и не можем да попитаме и да се разберем със служителите как стоят нещата, реално.

П.П. Сетих се! Третият Мигрос е по улицата, която води от "гърба" на Ераста към борсите. Не знам колко е голям, но е в блок, което предполага да е по-малък от другите.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 16:23 от beljata

# 182
Карти за пазарене в Кипа откъде се вземат... и какво се постига с тях ?

# 183
  • гр. Бургас
По въпроса за авокадото от Кипа, пише - печелите 3 мъни в кл.карта, ако купите наведнъж авокадо за 10 tl.,значи не е безплатно.

# 184
  • Бургас
А шампоанът  с чесън какъв аромат има?

На шампоан - не на чесън!

Хубав е ароматът. Пише, че шампоанът е обогатен с органично масло, на пипане наистина е такъв, мазен.
Следващия път ще си купя и други на Биоблас, но не знам освен споменатия с цинк пириотин за какво са другите. Не успях да прочета в магазина.
Редактирам се, намерих сайта на Биоблас, вече всичко знам:)
https://bioblas.com

Относно мъни карт на Кипа - вътре не се ли трупат точки, които впоследствие можеш да ползваш за намаление? Това не важи ли и за нашите карти, всички нали са еднакви?

# 185
  • Димитровград
diana.jelqzkova,  прочетохте ли поне последните няколко страници - имаше достатъчно информация за картите. Колко пъти смятате да питате за пчеларски магазин още от предната тема. Ако някой имаше информация досега да е отговорил. Можете да се разходите до Одрин - за там знам 2 магазина.

# 186
  • Varna
Е, аз колко пъти съм писала, че щом няма отговор, това значи, че не можем
да дадем отговор.
Та да не се сърди този който пита, ако няма отговор.

# 187
  • Варна

Пазарене се допуска по пазарите. В магазините - не. Там се пазарУВА.
Скрит текст:
Действието е "пазаруване". Справка - в Тълковния речник.
Картата се купува от Кипа... някак логично. Ползват се отстъпки с нея.

Нужно ли е всички под строй да се изредим и да напишем, че не знаем къде (и дали) има пчеларски магазин в Лозенград?!

Втората Кипа в Одрин, видимо по-малка. Води се супермаркет. В сайта има отделни брошури за хипермаркетите, за супермаркетите и за "експрес"-ите.

Роси, въпросът е какво е това "мъни" - лири или точки. Щото турското "мъни" си има име, а там не пише 10TL, примерно.
Тинтина, и аз мисля, че са точки. Само дето не познавам някой, който да ги е ползвал. Също не е ясно дали се трупат от всички покупки или само от такива като показаното (авокадо и някакви кюфтета, в настоящата брошура), а другата полза да са отстъпките за определени продукти.

Точки или пари, все едно. При положение, че нашите карти важат три месеца, вероятността да използваме каквото и да е, извън отстъпките в конкретния момент, е минимална, дори и да имаме право на това. Пък отстъпките не са лоши...

Скрит текст:
Малииии, какви сте нетолерантнииии! Ей ся ще ви размахат пръст.

Делте, то и това е написано, ама не е прочетено. Ако са минали повече от 24 часа, как да се помни?! М?! Пък за десет дни - да не говорим.
И банер трЕбЕ! Ааа ма ха!

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 17:35 от beljata

# 188
Здравейте, аз от известно следя темата и благодарение на нея за много неща успях да се ориентирам, за което благодаря на всички, които споделят. Посетихме Одрин септември месец, но тъй като беше доста обрано не успяхме да на пазарувам много добре от към облекло и обувки за студения сезон. Искам да помоля, ако някой има впечатления от комбинирани витамини и минерали за деца да сподели марка, цена, мнение. Ако са органични още по-добре. Например в БГ харесвам Алайв, но не успях да ги намеря с търсачката в Турция. Също ме интересува рибено масло за деца. Благодаря на всички, които ще ми помогнат с информация.

Milmil123 миналата седмица и аз обърнах аптеките в Одрин за Alive витамини за детето но не намерих. Имат едни други които май също са добри. Ето тези бяха Цък и излизаха около 28-29 лв.
В крайна сметка си взех Alive от iHerb и ми излезнаха 17лв, което е с около 20лв по-евтино от Бг. За 2 седмици пристигнаха.

# 189
Чеустно ви казвам, тръпки ме побиват като чета , че в  Ераста и Марги има навалици. Моят син е решил яко да си пазарува дрехи за есента и зимата и аз с моята клаустрофобия, просто не се виждам как ще издържа. Как се надявам на 13 и 14 октомври вече като е по-хладно да е намаляла навалицата.
Не искам да те плаша ама с тази ниска лира и почивни дни които си избрала ще е лудница в Марги.Още повече навалица става и от Синия пазар.Аз такова чудо сякаш не бях виждала както народ тази неделя там.Имат и празник на ашурето /което беше уникално/Раздаваха безплатно и си представи лудницата.В Ераста ходихме вечерта към 8 и беше много спокойно.Но докато хапнахме и то стана време да затварят.Затова сутринта с отварянето бяхме отново там и също беше спокойно.

# 190
Pantofka_2010, благодаря! Вероятно и аз като теб ще постъпя. Офертата звучи много добре. Алайв ми изглеждат по-добри в сравнение с тези от линка.

# 191
Благодаря на съфорумците, които ми отговориха за аромата на чесновия шампоан!

# 192
Относно картите и аз да кажа какво разбрах, като се поразрових малко в нета.
 Ако сте забелязали в долния ляв ъгъл на страницата от списанието на Кипа/Мигрос има следното: 1Money  = 1TL.
Скрит текст:
Или как го разбирам аз- ако купя авокадо за 10 ТЛ, то 3Money ще ми се преведът по картата (или 3ТЛ). За да ги ползвам обаче тези пари в картата, трябва да имам регистрирана карта и профил в Miles & Smiles. Натрупаните "Money "  могат да се използват  за отстъпки при купуване на самолетни билети, резервиране на определени хотели и други услуги с партньори на Мигрос по програмата.

# 193
  • Варна
Благодаря, plamyyy! Изглежда логично написаното.
Огледах, уж, цялата брошура, но тези равенства не ги видях.
Ама не ме и впечатляват особено офертите... Чипс, замразени кюфтета, авокадо, бъркалки и ученически пособия, всичките - с минимален праг... Надали ще се запрескачам да купувам. Пък после регистрации намсикъде, на турски... Ще минем и с отстъпките.
За местните обаче е хитро. И го има не само в тази верига...

# 194
diana.jelqzkova трябваше ми по-малко от минута за да намеря пчеларски магазин в Одрин. Можеше и ти да го намериш досега! Ето ти адреса в Гугъл мапс : https://goo.gl/maps/m36RonRYaF22
Имат и сайт на Бг език: Цък
В Лозенград не намерих, така че може и да няма там.
И ако обичаш нека да поддържаме добрия тон в темата, моля!

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 20:54 от Pantofka_2010

Общи условия

Активация на акаунт