На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
Да дам отчет от съботният пазар.
Минахме границата за около 40мин. на отиване , а на връщане за 1час.
Персил прах 10кг. - 50лири
Ариел прах 10кг. - 70лири.
шампоан с чесън - 17лири.
веро Прил - 18лири (една тубичка но ще видя грамажа ако някой се интересува)
кори за баница 5бр. - 7лири
течни прахове Ариел и Персил и омекотител Юмош - забравих цената ....
дрешки за децата клинчета , блузки по за 5-6лв.
маратонки реплика на адидас суперстар - 15лв.
Баклавата на Gurruoglu - взех от всички ,,каръшък,, повече от килограм +500гр. еклери и платих - 110лири
Ядохме джигер тава при Айдън  .....много ми хареса +порция кюфтенца , пилешки крилца , пържени картофки , салата , 3бр. безалкохолни (от заведението : топъл хляб , 3 вида люти чушки , една салата домати +една чинийка лук и люти сосове) - 90лири.
Кашкавал на конци , лимонада и разни други , но не помня колко струваха.
Това е, много ми хареса пак ще се ходи.....

кой точно ГКПП??? тези цени откъде са-борси, пазар, магазини??

# 61
  • По широкия бял свят
Цитат на:  link=topic=1064577.msg37404915#msg37404915 date=1537875871
Диди преди няколко години ходихме в Чорлу за рокля на абитуриентка. Много рокли и семпли и лъскави  много доволни останахме.
maria62,  имаш ли спомен къде сте обикаляли?

# 62
  • Тополовград
Спряхме на паркинга на кметството /нашия град е побратим с Чорлу и бяхме с тогавашния ни кмет и дъщеря му / на пешеходно разстояние в едни тесни улички имаше много магазинчета на 2 и 3 етажа.

# 63
  • Асеновград
Скрит текст:
Да дам отчет от съботният пазар.
Минахме границата за около 40мин. на отиване , а на връщане за 1час.
Персил прах 10кг. - 50лири
Ариел прах 10кг. - 70лири.
шампоан с чесън - 17лири.
веро Прил - 18лири (една тубичка но ще видя грамажа ако някой се интересува)
кори за баница 5бр. - 7лири
течни прахове Ариел и Персил и омекотител Юмош - забравих цената ....
дрешки за децата клинчета , блузки по за 5-6лв.
маратонки реплика на адидас суперстар - 15лв.
Баклавата на Gurruoglu - взех от всички ,,каръшък,, повече от килограм +500гр. еклери и платих - 110лири
Ядохме джигер тава при Айдън  .....много ми хареса +порция кюфтенца , пилешки крилца , пържени картофки , салата , 3бр. безалкохолни (от заведението : топъл хляб , 3 вида люти чушки , една салата домати +една чинийка лук и люти сосове) - 90лири.
Кашкавал на конци , лимонада и разни други , но не помня колко струваха.
Това е, много ми хареса пак ще се ходи.....

кой точно ГКПП??? тези цени откъде са-борси, пазар, магазини??

КА ,
перилните препарати , корите , кашкавал - от борсата
дрешките - от Моловете
баклавата - от центъра

# 64
Цените на перилните препарати ми се виждат доста завишени от преди месец. По спомен шампоана с чесън беше около 12TL, а в Гратис даже беше 8TL (на промоция).

# 65
  • Пловдив
И аз така мисля-цените вървят нагоре,а лирата е все 27-28ст.Току що погледнах в Карфур и се изненадах неприятно-Alo прах за пране миналата седмица беше 33,90лира,а днес е 43,90лири,идруги неща виждам,че са поскъпнали в сравнение с миналата седмица.

# 66
  • София
Привет, да ви попитам къде в Одрин има чейндж бюро, което да работи в неделя? Планувал съм събота и неделя да сме там, като неделята ще обикалям по магазините в които няма ПОС. П.С. Ако може под някаква форма с точна локация или описание, че не ми е много познат Одрин, а за 3ти път ще ходя вече...
P.S. Ако не работи в неделя, то събота ще сменя, но ще ги харча основно в неделя.

# 67
  • на морето
Аз да попитам ако ме хванат на границата с млечни продукти, само ще ми ги конфискуват или подлежа и на глоба?
И още нещо да питам: Пи-напред прочетох за магазин ШОК в Лозенград. Какво може да се купи от него и къде се намира?

# 68
  • Варна
Когато лирата се срина, коментирахме, че цените на складовете се актуализират по-бързо, отколкото по веригите. В този смисъл, имаше един период, в който на нас ни излизаше доста по-изгодно от обикновено да пазаруваме. Лека-полека спадът на лирата се отразява в цените, при което вероятно ще се върнем на старото ниво на цени в лева. Няма как да очакваме в лири да останат, каквито са били при лира на стойност 40 ст. примерно. Просто стана по-бавно. Каквото - такова. Пак ще ходим за разходката, хапването, пазаруването. Поне няма да е такава лудница.

klimfilt, а защо трябва да смениш пари в Одрин. Няма ли как това да стане тук?
В неделя работеше чейндж бюрото в Ераста.

dodi, чичко Гугъл ще ти отговори по-добре на въпроса за местоположението на магазините от тази верига в Лозенград. Аз знам три, но трябва дългичко да обяснявам. Най-просто казано: единият е на входа на града откъм Дерекьой, другият - на изхода за Одрин по стария път, а третият - до пазара в събота (до автогарата).

В магазините от тази верига се продават млечни продукти (повечето - от добре познати марки), кори за баклава/баница (вакуумирани, на добра цена и много хубави), както и триъгълни такива, разнообразни пакетирани сладки (освен познатите марки имат и серия вафли, шоколади и подобни с марка Karmen, които са добри), безалкохолни, подправки, перилни и почистващи препарати, хартии. Има и разни промишлени стоки, но там е въпрос на вкус и късмет да харесаш нещо (бурканчета, кухненски съдове, пластмасови изделия и пр.). Аз лично предпочитам този магазин пред BIM и А-101. От години пазаруваме от него в Лозенград и Истанбул. В Одрин знаех само един, на ул. Чилингилер, но последния път се оказа, че е закрит и в помещението ще има нов магазин за битова техника. Някъде около центъра обаче има друг, съдейки по торбите с покупки на доста хора. Може би са се изместили в по-голямо помещение. Ще видя на картата, макар че мен тези в Лозенград ме устройват - и без това минаваме и в двете посоки от там.
В никакъв случай изброените три вериги магазини не могат да заменят тези от типа на Kipa и Migros, но често предлагат определени продукти на доста по-добри цени.

До момента никой не е споделил да са му конфискували нещо от покупките. Мисля, че има хора, които казаха, че са видели да взимат продукти на други пътуващи. За глоби не е ставало въпрос.

# 69
Незнам дали тук му е мястото, но ще питам... Някой празнувал ли е Нова година в Одрин или на друго място в Турция? Имат ли организирани тържества, въощбе празнуват ли турците на тази дата?
Нашите кръстници празнуваха тази нова година в Одрин, Марги хотел , но не им е харесало, бедно меню  малко алкохол.Били са три семейства и казаха че за тези пари не си струва

# 70
Здравейте!
И аз да дам отчет - ние ходихме в петък. Минахме през Лесово за по около час и в двете посоки.
За първи път ходим с кола и сами и искам да благодаря за точните координати и картите! Без вас нямаше да се оправим (ММ реши че знае много и неговата офлайн карта ще свърши работа, но уви 😂 Та, добре че имах скрийншотове да се ориентирам )
Ние бяхме на петъчния пазар и аз останах много доволна. ММ и сестра ми щяха да паднат като видяха лудницата вътре 😀
Ето и отчета :
Мъжки дънки и панталони  (нормалните, а не тесните) по 70 ТЛ (много сме капризни и в другите магазини не ги хареса)
мъжка риза 50ТЛ (уголемени номера)
официални мъжки обувки 100 ТЛ - човека ни ги намали от 150 ТЛ
аз си взех дънки и панталон - 30ТЛ и 10 Тл
сестра ми едни дълги туники тип риза по 35
дънки по-големи номера около 40 тл
летни панталони - 20 Тл
долнища за вкъщи - 12.50 ТЛ
есенни пуловери за ММ - по 15 ТЛ (сам со ги хареса)
потници за ММ - по 5 ТЛ (майка каза, че са хубави и аз чак пстанах изненадана)
и за съжаление за мен не остана време да гледам още, защото почнаха да сават зор че е късно
От там взехме и маслини - 16тл/кг че ММ ги сънува, леща насипна 6Тл/кг, микс фиде и булгур мисля че беше около 5. И там човекани направи отстъпка 5 лири
Взехме от една женица суров кадаиф 6ТЛ и кори за баница 8ТЛ/кг. Направи ни 2 лири отстъпка
Мандарини от тези зелените - бяха на 3.50кг, но на менса ми кисели
От Борсите ( първата борса в ляво, качваш се по едни стълби):
- омекотител Юмуш - 16.50
- Турсил 10кг - 29
- Перос за цветно 9кг - 27
- комплект елсев (ш. и б. по 750мл) - 15
-душгел 500мл - 5.50
- ресторекс комплект - 12 ТЛ
- елидор шампоан - 12 Тл (колежка ми каза че той бил най-хубав и реших да го пробвам)
- препарат за под 3л за 8.50
- пасти на колгейт по 4.50
- капсули за миялна - 100 бр Fairy -95 и 90бр.- 90 (много са ги вдигнали, но пак са по-евтини отколкото тук)
Срещу първия склад в дясно взехме баклава на 15тл/кг и локум 9тл/кг ( признавам че ходих в същите складове, които ни препоръча екскурзовода)
Хапнахме под Селимие, много ни хареса а и си признавам че ме достраша да търсим Айдън. Ноо следващия път ще ходим със свеки и ще разуча по-добре 😇
Под Селимие от пазарчето сестра ми взе магнити и аз една арабска лампичка за свеки че много хареса моята - 60ТЛ
Ходих и до аптеката под Селимие (тази, която слиза надолу, с червен надпис, до нея май имаше дюнер, пилета... нещо си) Момичетата са много любезни и усмихнати, предварително дадох списъка и ми даде каквото трябва, а за това коетп ми трябваше рецепта ми даде заместител
- нурофен стоп колд 24бр - 12.97
- камфолин - 7.74
- тросид крем и лак - 14.02 и 9.13
- Hirudoid - 14.36
- тайлол хот 20 сашета -19.52
-  листерин 500мл (23.50 по скъпо от другите магазини амаа зор да си ходим)
- и най важното,  Кломен което тук го няма и направо се разпищях от радост - 13.64

Доядя ме че нямах време да отида со другите магазини, бях си набелязала промоции обаче хайде та хайде и аз им казах че друг път с тях няма да ходя  😂

Заредихме А-95 на 6.90 и се оказа доста сполучлив направихме 650км с 45 литра (май има повече добавки)

Ии последно- благодаря на Халим за едни комплекти на Клиник които ми прати- мнооого са хубави и са по 20лв  😗

И отново благодаря за всичко, които се зорят тук да дават информация, даже повече отколкото трябва! Без вас нямаше да се оправя толкова бързо

# 71
Ченча в който ние сменяхме на главната е ударил кипенците.За Ераста са ви отговорили.Друг поне аз не съм ползвала.В неделя на Шела преди границата беше 30ст.В Одрин евро /лира 6.97.От доста време ние носим малко лири и повечето плащам с карта /ОББ най вече/Така и казах на приятелите ни които тръгнаха с нас.Каква беше изненадата на тяхната първа покупка /Дефакто/не можаха да платят с нея.След това пробваха в друг магазин и там я приеха.Та през цялото време  в един може в един не може и беше голямо тото.Картата мисля че беше на Уникредит .

# 72
Някой може ли да ми даде адрес на борсите, но като име на улица, а не като Координати. Чета за лудницата в подземния паркинг на Ераста и искам да попитам къде другаде може да се спре, освен в него?

# 73
  • София
Цитат на:  link=topic=1064577.msg37404915#msg37404915 date=1537875871
Диди преди няколко години ходихме в Чорлу за рокля на абитуриентка. Много рокли и семпли и лъскави  много доволни останахме.
maria62,  имаш ли спомен къде сте обикаляли?
В края на август бяхме за два дни в Чорлу. Вечерно време се разхождахме по Salih Omurtak Cd в отсечката от Cumhuriyet Myd. до едно кръгово с паметник на Captain Demir Çelik ( на гугъл мапса ще се ориентирате лесно), та видях три - четири магазина с официални и булчински рокли, които хващат око. Зависи все пак от вкуса и какво търсите, но мисля че си струва да се разгледа.

# 74
  • Варна
Някой може ли да ми даде адрес на борсите, но като име на улица, а не като Координати. Чета за лудницата в подземния паркинг на Ераста и искам да попитам къде другаде може да се спре, освен в него?

Може! Остана когато го направят, някой да го прочете...

Аз използвах улицата, която пишеше от една снимка на магазина в който се продава сапуна на пяна Vione(взех от него с мед и мляко много е хубав 17,50ТЛ), а тя е 46 Mezarlik Sk.
А за Маргито, написах на навигацията направо Margi Outlet и то ми излезна веднага. Иначе адреса ,който имам е от интернет и е този
Murat Mahallesi, Atatürk Bulvarı , Talat Paşa caddes 22/A, 22030 Merkez/Edirne Merkez/Edirne

Не че човек не може сам да си намери адреса, ползвайки картата от първи пост, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт