На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 561
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Ооо, Севги... Тогава ще ни направиш компания и там. Пожелавам ти да е скоро!
Ти си решила яваш-яваш да стигнеш до "перлата в короната".  Чудесно!

А за подаръците за душата... Че тя, женската душа, с шопинг се лекува, нали знаем... Шегувам се, но мисля, че повечето от нас са наясно, че с разходите по път и (евентуално) нощувка/и надали пазаруването е тъй изгодно, както изглежда на пръв поглед. Остава разликата в качеството и най-вече разходката, приятното изкарване, разнообразяването от сивото ежедневие и все такива неизмерващи се с пари подробности.

# 301
  • Varna
Севги,
Който се е влюбил в Истанбул, остава лИбоФ до живот.

# 302
  • Пловдив
До сега на петъчния пазар съм взимала все горни дрехи,но ми се иска сега спортни долнища ,дънки. Та въпроса ми е как мерите там?

# 303
  • Бургас
Севги, може ли по-подробно да споделиш къде и какво пазаруваш в Бабаески и Люлебургас?

# 304
  • Някъде в Европа...
Ооо, Севги... Тогава ще ни направиш компания и там. Пожелавам ти да е скоро!
Ти си решила яваш-яваш да стигнеш до "перлата в короната".  Чудесно!
Севги,
Който се е влюбил в Истанбул, остава лИбоФ до живот.

Севги, много са прави момичетата! Дано "откриеш" Истанбул по-скоро! не лИбов, ами направо вманиачаване е за мен. С Одрин правя компромис, просто да съм пак в Турция, толкова много ми липсва Истанбул, а това лято ходих и края на юли, и средата на септември.

Дано на 20.10 да се е поуспокоила обстановката в Одрин. При мен ще е по-скоро разходка с привкус на пазаруване. В тази връзка - мисля, че съм чела мнения, че около Одрин няма фабрика за кожени изделия, но не помня конкретно някой беше ли казвал за магазин, специализиран за чанти и портмонета от естествена кожа... Малко насоки?

# 305
  • Бургас
Някой беше публикувал списък с най-често търсените/купувани лекарства отТурция, но не го откривам. Дали може пак да го публикувате?

# 306
# 307
Някой беше питал за магазините на центъра, по-вечето работят до 19:30-20:00ч
Миналата неделя едни приятелки на връщане от Истанбул са спрели в Одрин.Споделиха ,че в 22 часа са били отворени доста магазини по центъра !

# 308
При тази посещаемост от туристи - купувачи няма как да не се ориентират към по-дълго работно време. Търсенето определя предлагането. Декември мин.г.си купихме чанти в 10 вечерта от малко магазинче - семейство бяха продавачите.

# 309
  • Сливен
здравейте
 обръщам се към по запознатите тъй като съм ходила в Одрин само веднъж. Има ли магазин за якета от естествена кожа и къде се намира .Благодаря

# 310
  • Пловдив
Сьомгата се оказа сьомгова пъстърва. Просто в бързането не съм я догледала. Освен това замина в кофата. Беше разложена направо. Барбуна и той смесен- и добър и скапан. Риба вероятно повече няма да купувам.
Ако купувате риба от рибния пазар, гледайте това да се случи до обяд!!!!
До тогава горе-долу има пресна риба после е късмет
Като ви я слагат- посочвайте си вие рибите, които искате- не ги оставяйте да ви ги избират.
И до обяд както се разбрахме!
здравейте
 обръщам се към по запознатите тъй като съм ходила в Одрин само веднъж. Има ли магазин за якета от естествена кожа и къде се намира .Благодаря
Кожени якета целогодишно има в магазин като тръгнеш от Селиме джамия надолу по левия тротоар някъде в средата м/у джамията и кръстовището в нещо като безистенче. Имаше и в Кипа, но затвориха магазина. Другото място е Деримод в Марги аутлет за  Ераста не съм сигурна.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2018, 22:28 от makak

# 311
  • Пловдив
Както обещах да пиша за експресното шопинг пътуване до Одрин
В 15.00 часа бяхме там.Границата(капитан андреево)минахме за около 30-40 мин
Не вярвах ,че за половин ден ще успеем ,но доволно за децата
На малката от Фло взехме ботушки-99 лири и боти за 49 лири
Две  якета на баткото (14 г) в мъжката номерация е за 270 лири
От Ендер 4 блузи за мен за общо 80 лири и още дрехи за малката
Много съм доволна за 4-5 часа си е направо супер
Минахме и през Ераста и там малко дрехи от уайкики,и последна спирка Мигрос
На центъра хапнахме джигер ,децата дюнер
Видях че сте обсъждали баклавата,ние за втори път ходим до Одрин и предния път взехме за 15 лири кг. 🤔 там до голямата джамия където спират рейсовете точно под паркинга
Не беше лоша,но сигурно има разлика с тази от 100 лири
На връщане минахме границата за 15 мин в 21.00 часа
През ноември плануваме пак но с една нощувка

# 312
  • Русе
krisN, не разбрах от къде купихте якета за тийнейджъра и зимни ли са? Моят е на 15 г. Лятото в Марко Поло си хареса едно яке, но понеже беше с гъши пух се отказахме. Миналата зима кара с яке с гъши пух от С&А и цяла зима из нас пера хвърчаха. А не дай си Боже да е с тъмна дреха...

# 313
Следващият дълъг разказ, се надявам да е полезен, най-вече на начинаещите, търсещи удоволствие от контакта с турската култура, народопсихология, пъстрота, неповторимост, и разбира се тръпката от пазаруването, в случая в Одрин.
1. На 28.09 - петък в 08:05 бяхме строени на ГКПП Лесово, минахме почти светкавично БГ граница, за съжаление обаче, комшиите имаха проблем със системата......и преминахме точно в 10:00. Проблеми никакви.
2. Шофирането из Одрин е изключително лесно по отношение на ориентация, и предизвикателство за онези, които нямат опит в шофиране извън БГ, и особено в Турция.
3. Паркирането в пазарните дни, съответно на петъчния, съботния пазари, около Марги аутлета, както и влизането/излизането от Ераста е истерично губивреме, и доста изнервящо. Аз имам пребогат опит в шофиране в азиатски, и в частност турски мегаполиси, та съвета ми е бъдете нахакани, и използвайте клаксона възможно по-често. В пресечките зад Ераста има места за паркиране бол.
4. Мит е, че търговците говорят масово български, разпознават езика, знаят по няколко думи, научили са се, че ние казваме "чао", и така ни изпровождат, но са сърдечни, усмихнати, най-вече търпеливи, а и все се намираше някой наоколо, който да е от българските турци-изселници, който да се притече на помощ.
5. Учудващо за мен беше, че младите не говорят английски.
6. Хотел Едрине Палас, който Делта така настойчиво хвали, е едно невероятно бижу, горещо я подкрепям в суперлативите. Истински класен 4 звезден хотел във всяко едно отнощение, изключитено професионални администратори, с прекрасен английски, особено фронтофис мениджъра.
7. Моите впечатления по отношение на местата, цените, и не само:
- Мигрос супермаркет - не препоръчвам, скъп, загуба на време.
- т. нар. Борси - добри цени, 1-2 лири разлика м/у отделните. Прави впечатление, че някои неща ги има на едно масто, на други те отсъстват, и обратно, което е повече от ясно, че не е случайно, а плод на уговорка м/у търговците - препоръчвам, изгодно.
- Петъчен пазар - първоначалното впечатление е за невероятен хаос, но там просто има всичко. Пазарлъка не върви там, цената е твърда - препоръчвам, изгодно.
- Марги аутлета - не ме грабна, нямам обяснение, може би не ми е било "ден", но трябва да се отбележи, че действително има стока в отделни магазини, която в същите, но в Ераста, отсъства - така че препоръчвам.
- Ераста - си заслужава - препоръчвам
- Съботен пазар - любов от пръв поглед. Там пазарлъка по-върви, трябва да се обикаля и "пробва" всичко, има разлики в цената и качеството на стоката на отделните сергии - горещо препоръчвам.
- Супермаркети БИМ, ШОК, А101, Бизимтоптан - гореща препоръка и за тях, бият надценения Мигрос, в който се хвърлят всички българи, в пъти.
8. В Ераста ходих в събота, и днес - неделя. Но днес, повечето магзини за облекло - Дефакто, Котон, Уайкики и т.н. бяха облепени със стикери за  30% до 50% намаления.
9. Есенно зимна стока е заредена навсякъде, е тук таме има по някоя тениска и шорти за цвят.
10. Златото е по 52-54 евро за грам.
11. Приемат лева навсякъде, вкл. златарите, по ресторанти, дюнерджийници. дюкяни и т.н., без моловете естествено.
12. В Алипаша базар има 4 магазина само за бебешки дрешки, правят сериозни отстъпки. Избор много богат, има кич, но поносим.
13. На Османие кадеси има 3 магазина за бебешки дрехи, и има 4-ти /Кемал нещо си/ в пресечка на Балик кадеси /утре ще напиша точен адрес/ - и 4те прекрасни.
14. Ебебек в Ераста - балсам за душата на всички настоящи и бъдещи мами и баби, горещо препоръчвам, но не е евтин.
15. Почти всики марки за конфекция, предлагат освен дамско/мъжко, и детско облекло - богат избор, добри промоции.
16. Дежурната неделна аптека - липсваха основни позиции, или имаше еденични бройки. Магистър-фармацевта се появи по средата на пазаруването, говореше мн. добър английски, поговорихме доволно - даде ми АБ без рецепта, но се опита да ми "пробута" бебешки физиологичен разтвор за 40 ТЛ Simple Smile.
17. На връщане бях свалила 2/3 сегмента от задната облекалка. Целия багажник + задната част на купето до тавана беше пълна с всевъзможна стока - от ядки, сирена, кашкавал, зехтин, масло през дрехи и обувки, до пухени завивки, одеала, чаршафи....на нашата митница диалога ми с митничаря продължи 30 сек. в лека закачка, само погледна, не посегна, пожела ми лек път, аз на него - леко дежурство. Отново на Лесово, 16:05, след точно час минахме. Опашка за тоалетна на бензиностанцията на Лукойл ме забави достатъчно, за да не се окажем преди Елхово, точно по време на катастрофата. Когато стигнахме мястото, трагетията се беше вече случила...Господ ни беше пазил.
18. Кеш на пазари и борса, с карта навсякъде по магазини и заведения.
19. Българи много, гърци и молдовци по-малко.
20. МАДО е пир за любителите на сладкарски благинки.
21. Голямо попадение беше една бюрекчийница в близост до Айдън - симид, екмек, бюрек на място се пекат, чудни.
.....................На първо време толкоз, лягам да спя, очарована, позитивно заредена, и много удовлетворена. Края на ноември, живот и здраве, пак!

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 14:58 от marilyn monroe

# 314
  • Пловдив
[Едното яке е зимно взехме го (не знам как да обясня точно) на центъра срещу уайкики горе долу се пада има стълби надолу и е нещо като тунел има много магазини там(може би си има име но аз не го знам 😐
Бяха по 110 лири но го взехме за 100
Черно -шушкяк от вътре с плат имитира суитчър(оффф така обясних) и качулка пак от същия плат с цип
Другото яке е пак от центъра едно магазинче за спортни стоки малко преди Ендер от същата страна
Но е есенно то беше 170 лири
И двете са М размер
Дано ме  разбра че така обяснявам 😯

Общи условия

Активация на акаунт