На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 589
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
marilyn monroe : No:26  - трябва да триеш *НЕ* и ще се получи.. Simple Smile

# 346
  • Пловдив
bejata,в турски език ударението на думите е върху последната сричка,изключенията са много малко.

# 347
marilyn monroe : No:26  - трябва да триеш *НЕ* и ще се получи.. Simple Smile

ако го направя, ще се получи нещо, което не е вярно

# 348
  • Варна

здравейте
 обръщам се към по запознатите тъй като съм ходила в Одрин само веднъж. Има ли магазин за якета от естествена кожа и къде се намира .Благодаря
Кожени якета целогодишно има в магазин като тръгнеш от Селиме джамия надолу по левия тротоар някъде в средата м/у джамията и кръстовището в нещо като безистенче. Имаше и в Кипа, но затвориха магазина. Другото място е Деримод в Марги аутлет за  Ераста не съм сигурна.

Ще замълча...
(открито с търсачката)

----------------------------------
Благодаря, BsrnX! Явно го имат в асортимента. Останалото е късмет.
Слабо ме интересува какви проблеми имат с превода на парите от банките. Факт е, че има ПОС. Като не искат да им плащаме така, просто да го вадят само за техните хора. Пазарувала съм от множество малки обекти с карта. Моите 50, 100 или 500 лири няма да им съборят бизнеса. Като не ги искат, макар и да ги получават със закъснение, няма да ги получат въобще.
Въпросът е принципен. Плащам кеш, където това е единствената възможност. Или където аз реша. Но да предлагат тази възможност, пък да ми я откажат...  Довиждане!
---------------------------------
И аз не разбрах това за аварийните... И каква е препоръката...
artemida, благодаря! Като цяло се старая да използвам само думички, чието правилно произношение знам. И понеже често срещам упомената грешка (и двете букви да се четат като "и") обърнах внимание на тази важна подробност. Това за ударението го казах, защото при нас, примерно, едва ли едно сгрешено ударение би било проблем в комуникацията. Но там е.

# 349
Скрит текст:

здравейте
 обръщам се към по запознатите тъй като съм ходила в Одрин само веднъж. Има ли магазин за якета от естествена кожа и къде се намира .Благодаря
Кожени якета целогодишно има в магазин като тръгнеш от Селиме джамия надолу по левия тротоар някъде в средата м/у джамията и кръстовището в нещо като безистенче. Имаше и в Кипа, но затвориха магазина. Другото място е Деримод в Марги аутлет за  Ераста не съм сигурна.

Ще замълча...
(открито с търсачката)

Благодаря, BsrnX! Явно го имат в асортимента. Останалото е късмет.
Слабо ме интересува какви проблеми имат с превода на парите от банките. Факт е, че има ПОС. Като не искат да им плащаме така, просто да го вадят само за техните хора. Пазарувала съм от множество малки обекти с карта. Моите 50, 100 или 500 лири няма да им съборят бизнеса. Като не ги искат, макар и да ги получават със закъснение, няма да ги получат въобще.
Въпросът е принципен. Плащам кеш, където това е единствената възможност. Или където аз реша. Но да предлагат тази възможност, пък да ми я откажат...  Довиждане!
И аз не разбрах това за аварийните... И каква е препоръката...
artemida, благодаря! Като цяло се старая да използвам само думички, чието правилно произношение знам. И понеже често срещам упомената грешка (и двете букви да се четат като "и") обърнах внимание на тази важна подробност. Това за ударението го казах, защото при нас, примерно, едва ли едно сгрешено ударение би било проблем в комуникацията. Но там е.
[/quote]

Проблема им е да си получат парите късно след няколко дена +някои такси заради банките и т.н.. та до тогава кво ши стани е лирата +/- за тях си е риск.. та затова са пробвали - ПЕШИН ПАРА..
Макар и да е рядко случвало ни се и на нас тука в Тр,
има еснаф, има и др.еснаф който едва си въти бизнеса..

# 350
 Здравейте момичета , предстои ви пътуване до Одрин . Въпроса ми е за колко часа се стига о т Варна до Одрин  през Лесово. Благодаря  предварително 🙄

# 351
  • Varna
Зависи от шофьора.
Някъде пет часа е пътя. Ама той моя сладур се глези и спира тук таме за цигара и каВе. Laughing

# 352
Много благодаря,страхотни сте.😍

# 353
Днес в 13:56
Здравейте!

Преди месец на касата в Кипа ми дадоха карта. Бихте ли споделили освен упоменати промоции с картата (видях само 1 табелка в магазина с тази карта) какви други предимства носи? Събират ли се някакви точки, калкулират ли в суми и прочее? Дадоха ми и нещо като информация за картата, но е на турски език. Моята не е издадена в Одрин, но разбирам, че важи за вс. магазини от веригата.

Елинор, върни се 2-3 страници назад, подробно са коментирани картите.

Извинявам се момичета, но нищо конкретно не можах да намеря, опитах и с търсачката. Само инфо относно получаването, валидността и регистрацията през телефон.

Ако някъде има поместена по-подробна информация би било добре да се помести на 1-ва страница Smiley

# 354
  • Варна
Ellinor*, от 12-та до 16-та страница на настоящата тема има доста информация за картите. По-конкретно от това, няма как.
В първи пост не може да се публикува нещо, което е хипотетично и вероятно недостъпно за повечето от нас защото би могло да е подвеждащо. Както ще прочетеш, мнозинството ползва картите именно за текущите промоции. В този смисъл това, което си открила, е предостатъчно.
Ако желаеш, може да потърсиш информация в нета, а също така и да преведеш дадената ти листовка с помощта на преводача в Гугъл. Ако научиш нещо повече и по-категорично от написаното на упоменатите страници, би могла да го споделиш с нас.

# 355
Благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile Ще дам картата да  се ползва от приятелка. Вероятно и в нея ще си остане, та понеже обича да  е добре запозната с всичко се наложи да питам... В посочените страници, които сега прочетох  информацията е предостатъчна.
Извинявам се за спама!

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 19:10 от Ellinor*

# 356
  • гр. Бургас
Ellinor, върни страници назад и чети за картата. С нея купуваш с намаление в Кипа и Мигрос, просто чети.

# 357
  • Пловдив
P.S.

40. Взех си сушени патладжан, домати и чушки от дюкян на Балик кадеси, лют червен пипер и един лют микс от подправки, определено има кимион и лют червен пипер, какво още хабер нямам, но е чуден - от съботния пазар.

Относно тази улица "Балик кадеси"
Балък джадеси
Уточнявам, не за да се заяждам, поднесената информация е изчерпателна и подробна, браво на авторките, но понеже и на мен ми се е случвало да търся някакво " кадеси" и да не ме разбират, в един момент разбрах, че тази буква "с" я четат "дж"
по същия начин е и в наименованието на аптека- ЕСZANE, било еджзане/върви си обърни езика да го кажеш/, ама зор. Докато търсех екзане никой не се сещаше какво е, за да ме упъти, а имаха желание хората.

patuva6ta
грил плочи за гьозлеме съм виждала на петъчния пазар!

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 20:53 от makak

# 358
  • Пловдив
Да питам и аз, чета темата отдавна, но не съм срещала инфо: Някой знае ли магазин, в който продават лекарски екипи?
Магазините в БГ са заредени с турски екипи, но в последно време вдигнаха цените.

# 359
Не знам колко ще е полезно, но поне ще се ориентирате в цените и предлагането:
https://www.cizgimedikal.com/

А в Чорлу има 3 магазина с гугъл карта: doktor giyimi corlu излизат.

Общи условия

Активация на акаунт