На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 19

• 114 422
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Ама вие всички си търсите повод да тръгнете към Одрин Simple Smile Тези буркани трябва да се напълнят. . . то и в нас започнаха да свършват жизнено важни работи Stuck Out Tongue

# 571
Ей там е ключът към палатката - жизненоважни неща свършват , а от тук разбирам, че има и други жизненоважни, които изобщо не съм ги опитвала, мале, как съм жива, трябва да тръгна веднага - гладна съм пък. Scream Cold Sweat Head Band Sweat Smile

# 572
  • до едно тепе
Аз както почнах през 2 седмици да ходя като нищо другата седмица пак сме отпрашили нататък. Свършват на децата зелените мандарини. Хахах.
Беличке не помня каква му беше цената. Имаше и в пластмасова кутия по- голямо количество, но не ми се рискуваше. Определено ще ми е в списъка за покупки в бъдеще. Simple Smile
В този същия склад имаше и друг вид сапун на пяна, но беше в малка разфасовка- 300мл на 5 лири. Взех 2 аромата просто да го пробваме. Но не ми е изгоден, защото синковеца го разхищава яко- на 10 дена макс.пълня бутилчицата на vione. Rolling Eyes

# 573
Здравейте, следващата седмица ще ходим до Одрин и искам да попитам от кои магазини  мога да закупя кремовете Coresatin. Мисля, че в предната тема някой беше посочил сайт, но не и магазини. Благодаря предварително!

Само в аптека.

# 574
  • Варна
Ама вие всички си търсите повод да тръгнете към Одрин Simple Smile Тези буркани трябва да се напълнят. . . то и в нас започнаха да свършват жизнено важни работи Stuck Out Tongue

Нали?!
Скрит текст:
Да си кажа честно, "складът" е пълен, ама пуст мерак за ходене, все ще намеря какво да купя.

Засрамих се преди няколко дни, като пренареждах перилните... Ще подарявам по-активно, ако трябва.
Пък и то да не е само перилни?! Ааа ма ха!

makak, как беше рекламата? "От една порода сме".

--------------------------------------------------
Записвам: зелени мандарини. Жизненоважни!

# 575
  • Русе
За зехтина да ви кажа, че най благоприятния климат за отглеждане на маслини е в района на Едремит и Айвалък. Знам, че там се отглеждат и произвеждат най-хубавите маслини и зехтини. Като отивахме на почивка, рано сутринта явно тъкмо фабриките бяха започнали работа. Навсякъде се носеше аромат на зехтин. Яд ме е, че си похарчихме всичките лири в брой и навръщане не можах да си купя зехтин от там. На доста места се продаваше.

Пиперковата паста отдавна съм си я набелязала. Не ми се искаше да си я купувам разтеглена в пликчета от Синия пазар. В Бим и Шок се оглеждах, но не видях. Беличке, от къде си я купуваш в буркани?

# 576
  • Бургас
И аз бях преди 2 седмици, обаче жизненоважните стоки на последната страница, плюс жизненоважната нужда от палто и още 1-2 пижами ме накараха да планирам ново ходене към края на месеца. Този път ще скоча до Одрин. В неделя.
Всяка събота опашката на МТ вече е сериозна.

# 577
  • Varna
viki
Пиперковото пюре аз го купувам и от Кипа и от различни магазини за хранителни стоки.
Включително и от малките магазинчета в самият център на Одрин.

За съжаление не мога да се сетя за марката зехтини от Айвалък. Ако ми покажат
няколко опаковки от различни турски зехтини и сред тях е зехтина който съм
ползвала, ще го позная. Тази фирма за зехтин дори предлагаха душ гел за тяло и
лосион за тяло. Разкошни! И кремове за лице имаха. Преди няколко години имаше и във Одрин, но нещо изчезна.
Може би зъщото е по-скъп. Как не мога да се сетя марките smile3538

# 578
  • Варна
viki_1974, купувала съм от Кипа и от Шок тази марка. В онлайн магазина на Мигрос не я намирам... В интерес на истината последно купувах пролетта и сега имам по един буркан от лютата, сладката и доматената, които почнах да правя на дози. Не съм гледала при последните ходения, но не вярвам да са отпаднали от асортимента. Виждала съм и запечатани буркани (пак този размер -1650 грама) на Синия пазар. Преди съм купувала и от пазара в Лозенград разтеглени в кутийки за еднократна употреба. Никакъв проблем или съмнения не съм имала. Струва ми се, че и в някои "baharat"-и съм мяркала. Като отида, ще гледам по-внимателно и ще докладвам, ако е от полза.
Цената, обявена в един от сайтовете за онлайн пазаруване, обаче, малко ме стряска. 35 лири, и то с някакъв индирим, уж... А последно я купувах под 20... Ама "кот-такоа".

--------------------------------
Погледнах брошурата на Шок (до 9.10.)... Жизненоважния карфиол е на цена 1.99 TL...
Опа, зелените мандарини (жизненоважните) са 2.25...
8 кг Персил е 37.75 (на борсите 10 кг последно май 50 лири казаха ходилите), а шампоаните Биоблас са по 9.90.
За сметка над 25 лири (всъщност за всеки 25 лири от сметката, мисля) течно ОМО за 36 пранета е на цена 20 лири (почти наполовина). А от днес до вторник за същата стойност на покупката три малки омекотителя Юмуш (по 720мл) са за 19 лири общо.

Както казах, магазините са готини.

--------------------------------
Tintina, и аз имам пижами в списъка с жизненоважните. Видях оня ден на добри цени наши, на "Златев" (за детето са ОК), обаче не купувам и съм заявила на ММ, че е необходимо да закупим от там, "защото старите са му къси вече".

# 579
Относно зехтина и аз да дам своя глас на марката Komili.
При първото си посещение в Одрин миналата година, направих грешката да купя от складовете 5л  тенекия за 47TL на някаква друга марка зехтин. Е, голяма грешка - имаше миризма на риба и ужасен вкус. И тогава генерално реших, че зехтините им не струват. Но все пак, купих веднъж от Кипа от този Komili и бреййй, той се оказа много добър. А аз съм си претенция на зехтините.
Чудя се обаче лешниковото масло за какво се използва? Не съм пробвала и незнам за салати и основни ястия става ли или за десерти и сладкарство? Понеже ми е леко трудно да си представя салатата, наприимер, да ми докарва на лешников вкус. Извинете за лаишкия върпос все пак, но наистина не съм пробвала и дори не бях виждала такова масло.

# 580
  • Варна
elzbieta, благодаря и на теб за отзива за зехтина. Тази марка ще се окаже фаворит на темата, май. Поне от марките, които се продават в супермаркетите.

За лешниковото олио... Ползвах го за салати. Не, не променя вкуса. Както писах и по-горе, леко и "незабележимо" е. Ето информация за него.

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 15:01 от beljata

# 581
Много полезно го пишат,че е това лешниково олио. Следващия път ще купувам. Хубавото е, че става и за солени и за сладки ястия.  beljata, благодаря за полезната информация!

# 582
  • Стара Загора
Здравейте на всички които пишете в тази тема. Искам да Ви благодаря за информацията която публикувате, че много ми помогна да се ориентирам в Одрин. За зехтин съм взимал от борсите ривиера пишеше на тенекията и беше с много мек вкус 60 лири струваше,от пазара зад Марги домашен за 22 лири литър, а последния който купих през септември и беше от кипа но не съм го ползвал 80лири на промоция.
                                                                                                              https://www.hepsiburada.com/komili-riviera-zeytinyagi-5-lt-pm-zykom8699300271047                     

# 583
  • На юг от тук
Делте,марката на зехтина е Ozgun. За мен това е най-хубавия турски зехтин.Иначе в къщи сме фенове на критския.
http://ozgunzeytin.com.tr/yemek-tarifleri.html

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 19:38 от KKATINNA

# 584
Здравейте на всички!Идвам при вас,с малко прясна информация,ако някой се заинтересува.
Та,вчера сутринта към 7—7:30 бяхме на Свиленград.Доста коли имаше,но до към 9 вече бяхме в Одрин.Бяхме на петъчния пазар,до сега не бях ходила там.Направи ми впечатление, че търговците не са особенно склонни на индирим.Но както и да е,пак съм много доволна от цените.За детето,на 9г,взех ватирани долнища за по 30тл,мъжки долнища,от уж по—хубавите,смъкнаха от 55 на 50тл.Мъжки тениски с дълъг ръкав за по 20тл,чорапите на всякъде са 4бр за 10тл.От сергийка в началото на пазара взех кори—5бр за 8тл и шам фастък за 70тл.От там се отправихме към складовете.Течния сапун—пяна,който много хвалихте го взех за 12,5тл,омекотител Юмуш за 17тл(същия в магазин до пазара беше 20тл),персил 8кг за 41тл,туба доместос за 16тл,шампоан Биоблас за 15тл.Бяхме с туркиня,която често ходи там и доста хора от борсите я познават,та заради нея ни смъкнаха захтина—5л за 85тл,иначе беше към 140 ако не се лъжа.Пропуснахме моловете за сметка на центъра,но там не попаднах на нищо кой знае колко заслужаващо си.
Обратно на границата бяхме към 5:30.Минахме бързо и безпроблемно и в 6:20 бяхме отново на родна земя.

Общи условия

Активация на акаунт