Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 280
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ви, Момичета. Несъмнено ще се лекувам, това е абсолютно ясно. Притеснявах се, дали тези стрептококи биха навредили по някакъв начин на бебчо, докато дойде моментът да ги лекуваме (след около 4 седмици)..

# 226
  • София
Да се включа и аз с въпрос - бременна съм в 10 г.с. и забелязвам, че от време на време получавам краткотрайни втвърдявания на различни места в корема. Че не е бебето, това е ясно, просто независимо че ми е втора бременност, е нещо напълно ново за мен като усещане. Няма болка, няма напрежение. Появява се и изчезва. Мисля си, че е твърде рано за контракции, но не го изключвам като възможност. Тези дни ще го коментирам с АБ-то, но при някоя от вас да е имало подобни усещания в ранна бременност?

# 227
Момичета, аз да питам за хапчета за гърло, които да са ок по време на бременност? От вчера ме наболява гърлото, намерих вкъщи само Стрепсилс, но изрично на опаковката пише да не се приема от бременни. Утре ще ида до аптеката и се чудя какво да взема?

# 228
Момичета, аз да питам за хапчета за гърло, които да са ок по време на бременност? От вчера ме наболява гърлото, намерих вкъщи само Стрепсилс, но изрично на опаковката пише да не се приема от бременни. Утре ще ида до аптеката и се чудя какво да взема?

Прополки 100%.

# 229
Благодаря ви, Момичета. Несъмнено ще се лекувам, това е абсолютно ясно. Притеснявах се, дали тези стрептококи биха навредили по някакъв начин на бебчо, докато дойде моментът да ги лекуваме (след около 4 седмици)..
Не искам са те плаша, но съм чувала , че всякакво инфекции и бактерии допринасят за скъсяването на маточната шийка. :/

# 230
И аз щях да напиша същото.. Прополки, но да не са с мед, защото е силен алерген и не е хубаво да се приема заради бебето, не за друго, а за да не получи алергия към него..

# 231
  • Г. О.
Привет. На няколко места четох, че не е добре да се слага гел-лак през бременността. Дали е поредното суеверие или все пак има доза истина?

# 232
Мен като ме боцкаше/дращеше гърлото смучех изсушен джинджифил.
Продава се на тези щандовете за изсушени ядки.
Много успокоява.

# 233
Аз си хапвам пчелен мед, не всеки ден. Но не мисля,че е проблем. А и АГ-то нищо подобно не ми е казвал. Прополките имат прополис, на мен много добре ми се отразиха.

# 234
Мед е алерген при кърмене. Няма как да развие сега алергия. Изстискан цял лимон с една лъжица мед, разбъркваш и пиеш на екс. Бонбонки тип лукчета. Може също едни с исландски лишей. Хомеопатични разни, но според мен нямат ефект и пробвай гаргара със сода - прави чудеса 😉
Относно втърдяванията - май е рано за бракстън хикс, може да са болки от разширяване на матката, ще ти изпишат магнезий да пиеш вероятно - може и сама да си купиш, аз взимах магнерот.

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 21:48 от LittleCactus

# 235
  • София
Благодаря за отговорите...и аз мисля в посока магнизий и ще изчакам прегледа🤗

# 236

Не мисля, че е проблем.. Няма нищо общо с бебето.. Жените си слагат гел-лак през бременноста.. Самата аз също си правех дори Сава, защото съм маникюристка.. По-скоро е вредно да работиш по цял ден с тях отколкото да си правиш.. Но маникюристките си работят бременни и си дишат всичко.. А ти отиваш за час.. Пък и то не е по кожата ти, за да влиза в тялото ти.. Радвай се на маникюра си сега, защото после..

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 08:53 от Моника Николова-Минчева 602551

# 237
Момичета,спирате ли приема на желязо в деня преди да изследвате желязо и хемоглобин?

# 238
Лимонче, нищо не спирам Simple Smile

# 239
Привет. На няколко места четох, че не е добре да се слага гел-лак през бременността. Дали е поредното суеверие или все пак има доза истина?
Не мисля, че има връзка. Аз съм постоянно с гел лак и даже преди раждане ще си направя и маникюр и педикюр. Единственното което ще съобразя, да е френски маникюр, защото пък аз съм чула, че искат плочките да се виждат.

Общи условия

Активация на акаунт