Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 292
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Аз се мажех с кокосовото масло на Palmers за бременни и нито по време на бременността нито сега имам грам стрити, но все пак си мисля, че има и значение колко килограма ще качиш..

А относно напрегнати те търси от моето АГ знам, че май не е много хубав симптом.. Консултирай се с твоето АГ и не го мисли толкова и не се притеснявай, защото така си вредиш..

# 271
Мен първоначално много ме боляха гърдите, но това беше горе долу седмицата когато трябваше да имам менструация, след това забелязах, че сутиените са ми малки и ми трябваха с един размер по-големи. Сега вече не ме болят чак толкова много, съвсем леко и другите ми симптоми са гадене, когато съм гладна (хапвам малко и ми минава 😁) и световъртежа за който писах, ама за него ще видим и изследванията, които утре трябва да си взема. Впрочем някой може ли да ми каже какви са първоначалните изследвания, защото на направленията пишеше само код по който да си работят лаборантите, общо имаше 9 изследвания, от които едното беше урина.? Взеха ми 8 епруветчици кръв, направо ми прилоша ...

# 272
Аз съм бремена в 6.г.с до сега много ме боляха гърдите, но от 2-3 дни доста по слабо, да не кажа хич. Прочетох някъде че не е хубав симптом . Имам ли място за притеснение или да не го мисля толкова? Иначе нищо друго ми няма. Даже почна да ми се гади Sad

Лекарите казват, че гаденето е знак, че всичко се развива нормално. Според мен, нямаш абсолютно никакво място за притеснение.

По повод приема на антибиотици по време на бременност и кърмене, виждам, че все се намира някой да плаши бременните как не трябва да пият антибиотици. Най-добре недейте да говорите наизуст. Инфекциите по време на бременност са опасни и затова понякога се налага да се пие антибиотик. Има група антибиотици, които са безопасни по време на бременност и кърмене. Аз пих Зинат в много ранна бременност заради бронхит, като  лекуващата ме лекарка ми обясни, че е по-добре да пия антибиотик, тъй като може да премине в бронхопневмония, което може да е фатално в ранна бременност. По-късно посетих няколко различни АГ-та(докато открия "своя" лекар) и по повод приема на антибиотик всички ме увериха, че няма никакъв проблем, тъй като Зинат е сред позволените АБ по време на бременност. Ако бях тръгнала да чета в интернет, сигурно трябваше да се застрелям, защото все се намира по някоя, която да обяснява колко е опасно. За тези неща си има лекари, слушайте ги, а ако имате съмнения, потърсете второ мнение.

# 273
Аз съм бремена в 6.г.с до сега много ме боляха гърдите, но от 2-3 дни доста по слабо, да не кажа хич. Прочетох някъде че не е хубав симптом . Имам ли място за притеснение или да не го мисля толкова? Иначе нищо друго ми няма. Даже почна да ми се гади Sad

Лекарите казват, че гаденето е знак, че всичко се развива нормално. Според мен, нямаш абсолютно никакво място за притеснение.

По повод приема на антибиотици по време на бременност и кърмене, виждам, че все се намира някой да плаши бременните как не трябва да пият антибиотици. Най-добре недейте да говорите наизуст. Инфекциите по време на бременност са опасни и затова понякога се налага да се пие антибиотик. Има група антибиотици, които са безопасни по време на бременност и кърмене. Аз пих Зинат в много ранна бременност заради бронхит, като  лекуващата ме лекарка ми обясни, че е по-добре да пия антибиотик, тъй като може да премине в бронхопневмония, което може да е фатално в ранна бременност. По-късно посетих няколко различни АГ-та(докато открия "своя" лекар) и по повод приема на антибиотик всички ме увериха, че няма никакъв проблем, тъй като Зинат е сред позволените АБ по време на бременност. Ако бях тръгнала да чета в интернет, сигурно трябваше да се застрелям, защото все се намира по някоя, която да обяснява колко е опасно. За тези неща си има лекари, слушайте ги, а ако имате съмнения, потърсете второ мнение.
Много точноно казано
Когато моята АГ ми изписа антибиотик аз я попитах дали това няма да навреди на бебето по някакъв начин. Съответно тя ми отговори, че ако има дори минимален риск никога не би ми го изписала.

# 274
Мен първоначално много ме боляха гърдите, но това беше горе долу седмицата когато трябваше да имам менструация, след това забелязах, че сутиените са ми малки и ми трябваха с един размер по-големи. Сега вече не ме болят чак толкова много, съвсем леко и другите ми симптоми са гадене, когато съм гладна (хапвам малко и ми минава 😁) и световъртежа за който писах, ама за него ще видим и изследванията, които утре трябва да си взема. Впрочем някой може ли да ми каже какви са първоначалните изследвания, защото на направленията пишеше само код по който да си работят лаборантите, общо имаше 9 изследвания, от които едното беше урина.? Взеха ми 8 епруветчици кръв, направо ми прилоша ...
Прави се пълна кръвна картина, изследва се кръвната група, прави се васерман и урина..

# 275
  • Blondeville
За мазането - ако кожата е предразположена към стрии, за съжаление колкото и да се мажете, се появяват. Но пък е добре да се поддържа кожата добре хидратирана. Така че заложете на нещо максимално натурално и овлажняващо и стискайте палци. Аз с втората ми бременност почти не се мазах, да не кажа хич, и нямам нито една стрия.

За АБ и бременност - подкрепям Happy mommy, не е хубаво да се говори наизуст, някои инфекции са опасни и има риск от загуба на бременността, заради пукнат от инфекцията околоплоден мехур, ако не се лекуват. Нека не се правим на по-знаещи от лекарите.

# 276
Разбирам, че това за АБ е написано по мой адрес.. Не се правя на значеща.. Ако прочетете внимателно съм им написала, че трябва да се лекуват.. Даже ми се вижда абсурдно, че със стрептококи я карат да чака още 1 месец преди да започнат да ги лекуват.. Просто споделих мнението на нашия педиатър, че не е хубаво да се приемат АБ, но като се налага.. Никъде не съм опоменала да си стоят с инфекциите.. Просто не винаги е задължително лечението с АБ..

# 277
Аз днес започнах антибиотика, но съм малко объркана..консултирах се с още един лекар, който ми каза, че лечението е ОК, но ми препоръча друга доза вместо 3х1 аугментин, 2х1 и сега съм в чуденка. Относно микомакса ще бъде една таблетка, а не две, защото пия и пробиотик, така че се надявам да ми се разминат гъбите. Какво ще кажете за дозировката? Първия вариант е за 5 дни, втория е за 7

# 278
Аз днес започнах антибиотика, но съм малко объркана..консултирах се с още един лекар, който ми каза, че лечението е ОК, но ми препоръча друга доза вместо 3х1 аугментин, 2х1 и сега съм в чуденка. Относно микомакса ще бъде една таблетка, а не две, защото пия и пробиотик, така че се надявам да ми се разминат гъбите. Какво ще кажете за дозировката? Първия вариант е за 5 дни, втория е за 7
Според мен втория е по-удачен... Защото по-малкото количество по-лесно ще се обработва

# 279
Краъното количество, което ще приемеш е 15 ил 14 таблетки.  Едно и също.

# 280
И аз май така мисля, вижда ми се висока дозата, а и в листовката е максималната..

# 281
Момичета, вчера бях на преглед. С коремен ехограф се видя плоден сак и жълто тяло, отговарящи на 5 седмица и 4 дни, а според последната ми менструация трябва да съм в началото на 7 седмица. На 19 отново съм на преглед и се надявам да се види ембрион и да се чуе пулс. Според вас нормално ли е да има такава разлика в седмиците. И дали на 20 дневно закъснение, коремния ще може да засече пулс?

# 282
Момичета, в 5г.с. съм и имам следната чуденка. От вчера нямам никакво напрежение или болка в гърдите или по - скоро има съвсем леко от време на време. Иначе ми се гади, спи ми се, боли ме леко кръста  и т.н. Пия но шпа и Огестан.
Не ти ли е малко рано за огестан.. Правили ли са ти пълна кръвна картина.. Поне моя АГ ме кара първите три месеца да пия само фолиева киселина.. После започнах да пия огестан в началото всеки ден и така един месец.. После приех 10 дни 10 почивах и от 8-ми месец пак ме накара всеки ден да го пия, защото изискванията на бебето нарастват..

# 283
И аз да се запиша тук.  Втора бременност ми е в 5г.с. и 6 ден. Миналия петък ходих на аг да видим сака в матката ли. И понеже пия бетаблокери за кръвно трябваше да ми ги смени и да ми каже какво да пия от тук насетне. Знам че е много рано да се види нещо освен сакчето, сега ще ходя чак другия петък и се надявам  да видим ембриона и да чуем пулс. Като цяло ту имам ту нямам напрежение и болки в гърдите. Леко ми се гади сутрин и вечер и това е. Докато с първото ми дете гаденето и всякакви симптоми започнаха края на 2-ри месец.
Мен ме интересува кога най- рано може да се излезе в болничен? Аз работя в болница- постоянно съм сред болни, плюс бонус голям стрес и напрежение, а ми се иска да си почивам и да се пазя, за да е наред всичко.
 Успех на всички бременелки и лека до термин.

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 09:21 от Арвен

# 284
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, в 5г.с. съм и имам следната чуденка. От вчера нямам никакво напрежение или болка в гърдите или по - скоро има съвсем леко от време на време. Иначе ми се гади, спи ми се, боли ме леко кръста  и т.н. Пия но шпа и Огестан.
Не ти ли е малко рано за огестан.. Правили ли са ти пълна кръвна картина.. Поне моя АГ ме кара първите три месеца да пия само фолиева киселина.. После започнах да пия огестан в началото всеки ден и така един месец.. После приех 10 дни 10 почивах и от 8-ми месец пак ме накара всеки ден да го пия, защото изискванията на бебето нарастват..

Никакви изследвания не съм правила все още, мисля , че е рано. Огестан се препоръчва дори преди забременяване, така че не мисля , че е нещо вредно. Според моята няма причина да го пия, но ако искам няма причина и да не го пия. Болките в гърдите се появиха ден два след като написах коментара.

Общи условия

Активация на акаунт