Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 127
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Ами, нормално е. Тежест носиш, мен ме болеше много от разширението на таза също. Едвам ставах, едвам се завъртах. Ужас беше. Попитай гинеколога дали може да се мажеш с нещо за болката. Аз си го изтраях. И недей да се натоварваш. Лежи, спи, гледай филми, нека мъжът ти да се заеме с домакинската работа 😉

# 556
  • Sofia
Момичета помагайте, вече 3ти час имам сърцебиене. Прибрах се от работа и си легнах, понеже цял ден се чувствах доста зле и ми беше лошо, но като легнах и се успокоих то само блъска...и друг път ми се е случвало, но си правя чайче у след време минава, сега вече 3ти час почти 4ти си думка и това е...какво да направя. По принцип съм в ранни седмици 7с и 4дни. Дайте съвет моля.

Пусни си ТСХ. Ако имаш проблеми с щитовидната жлеза, то сърцебиене е един от симптомите. При бременност не е добре да е повече от 2. Въпреки че референтни стойности са повече.

Да по принцип имам проблем и миналата седмица го изследвах тсх, защото след като ни се появи за пръв път сърцебиенето реших че е от таг, но то си беше 1.56, което е ок за момента. Пак ще го следя все пак, но за момента не е от хормона и се уплаших. Мерси за отговорите момичета Simple Smile.

# 557
Да, нормално е. И аз така се бях вкарала във филм. Мъжът ми търча от една баба апарат за кръвно да вземе. Аз се притесних още повече 😂 ще отмине, само спокойна бъди. Лежи си и остави мъжа ти да ти глези 😉

# 558
  • София
Момичета, помощ. Бременна съм в 34 г.с. Прах едно кошче и явно съм се претоварила, защото от няколко дни ме боли таза от едната страна.
Най-вероятно ти е захапан нерв.
При мен се получаваше. Гинеколожката не ми изписваше нищо... да стискам зъби.
Посъветвай се с гинеколога си.

# 559
Здравейте бъдещи мами. Преди няколко дни си видях 2те чертички и веднага отидох на преглед при Петинка Цветкова-тя ми каза че всичко е ОК и даже чухме пулса на бебчо,но не искам тя да ми води бремеността. 6г.с. съм и с мъжа ми не сме спрели да четем форумите.Помогнете ми, дайте си мението за добър специалист във Варна.

# 560
Връща ли се номера на обувките след раждането или от сега да се примиря? Sad

# 561
Аз не съм имала промяна.

# 562
И аз също не съм имала промяна в номера на обувките..

# 563
  • София
На моя приятелка и падна свода и увеличи един номер на обувките на края на бременността. След раждането си остана на "новия" номер.

# 564
Здравейте, от началото на бременността до сега (почти 13 г.с) два пъти съм имала кафеникаво зацапване, няколко доктори ми казаха, че нямало проблем, щом е кафяво. Два пъти имам вагинален преглед, след който се установи, че зацапването не е от матката. Две, три седмици дишах спокойно, но снощи пак се появи. Малко е, но тази сутрин пак го имах. В сряда бях ма фетална и всичко беше наред. Чудя се дали да се обадя ма доктора отново за преглед или да изчакам няколко часа.. по принцип сега ми е около датата на цикъла, не знам дали наистина има връзка или е само го казват за успокоение. Пия утрогестан от началото и нош па

# 565
При мен имаше на 2 пъти такова кафеникаво зацапване в началото, съвсем малко и без бистра кръв, все около датата на цикъла. Много се бях ошашкала, въпреки че четох, че е нормално. Аз бях на дуфастон и но-шпа. След 12 г.с. не ми се е случвало повече. Реално и проблеми нямаше, ама първа бременност, хормони, притеснява се за всичко човек, като не знае какво да очаква. А трябва по-спокойно. Обади се на лекаря си и сподели, той ще те ориентира как да процедирате.

# 566
Здравейте ,имам следния проблем:
след едногодишни опити за забременяване уж забременях но, уж.....последен цикъл на 6. Август. В началото на септември пих витамин С да отложа цикъла, че ходихме на море....до 17.септември не ми дойде. Направих тест на шуърчек оказа се бледа втора черта реших да ида на лекар на 20. Септември чертата беше вече и втората червена. Гледаха ме на ехограф и лекарката беше категорична че няма бременност. На 21. Септември след разочарованието направих кръвен ЧХГ беше 1100 На 25. Септември направих нов кръвен ЧХГ 2890. Това е през 3 дена беше супер. Отидох при специалист с по добра апаратура откри малко като точица сакче, но нещо се смръщи и каза да пия дуфастон и папаверин до 9 октомври. Пих и пак отидох сакчето е пораснало и май....подчертавам май се вижда жълтъче ама няма пулс каза лекаря.  Това е кухо яйце ела други седмица за аборт.   Помислих, попрочетох върнах се при предната лекарка на 15 октомври тя пита какво стана казах че не ми е дошло не и казах за онзи лекар. Гледа ....смята и каза че, съм  с късна овулация и съм в 6г.с. и 1 ден 13мм  сак./предния беше 8мм./ Но, каза че, друго няма в него. Каза че, може да е рано и да ида на 29 октомври но, това ме побърква не знам какво се случва с предната бременност такова чудо не съм имала. Стойностите на ЧХГ бяха високи за 2-3 седмица  кажете някой да е чувал за такова чудо? Искам си жълтъчето, пулса и бебето рано ли е? Какво се случва?

# 567
Здравейте, от началото на бременността до сега (почти 13 г.с) два пъти съм имала кафеникаво зацапване, няколко доктори ми казаха, че нямало проблем, щом е кафяво. Два пъти имам вагинален преглед, след който се установи, че зацапването не е от матката. Две, три седмици дишах спокойно, но снощи пак се появи. Малко е, но тази сутрин пак го имах. В сряда бях ма фетална и всичко беше наред. Чудя се дали да се обадя ма доктора отново за преглед или да изчакам няколко часа.. по принцип сега ми е около датата на цикъла, не знам дали наистина има връзка или е само го казват за успокоение. Пия утрогестан от началото и нош па
Аз също първия месец около датата на цикъла си имах такова кафеникаво зацапване, моя АГ ми каза, че е нормално около датата на цикъла да има такова зацапване, защото все още организма те се настроил с бременността и хормоните са объркани.. Но по принцип би трябвало да е само първите 2-3 месеца, но май има и жени с такова зацапване до края.. Най-добре се чуй със следящия си АГ..

# 568
Момичета в коя г.с. видяхте ембриона и чухте сърдечна дейност? На мен днес ми предстои преглед в 7+1 г.с и силно се надявам да видя бебко.  С предишната ми бременност за пръв път отидох на лекар в 7+6 г.с. и се видя.

# 569
  • София
Krossi,
 при чхг 1000 на 25.09 и три седмици по-късно (15.10) празен сак 13мм,  е ясно че бременността не се развива както трябва. Така или иначе освен да изчакате, на този етап няма какво друго да се направи. Стискам палци за най -добрия възможен развой на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт