Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 135
  • 751
  •   1
Отговори
# 540

Скрит текст:

За риска знам, че е нисък. По-скоро ниско Разположената плацента не е ли лошо или се вдига след време?

Скоро и аз бях на БХС и моята плацента е ниско прикрепена(предна). Лекарката ми обясни изрично, че на този етап от бременността това е съвсем нормално и няма място за притеснение. Радвам се, че попаднах на страхотен лекар и всичко ми беше обяснено подробно, защото в противен случай се получават ей такива притеснения. Ако не са ти обяснили всичко около изследването, те съветвам за следващата ФМ да отидеш на друго място.

# 541
Ниската плацента не е предпоставка за секцио. Плацента превия обаче е.
Аз бях с ниска плацента и се вдигна към 20 г.с.

# 542
  • София, България
Много Ви благодаря! Не ми е обяснила за плацентата, да. Каза ми, че няма за какво да се притеснявам, Феталната морфология е показала отлични резултати, ама нали съм си пуста жена с пусто четене по форуми и някъде съм прочела, че е лошо и ей го на... веднага се притесних леко. Моята лекарка вероятно ще ми ги разчете хубаво, но има време до прегледа Simple Smile
Благодаря отново!

# 543
Purple_Peanut, резултатите са ти чудесни, а дали ниската плацента е повод за притеснение при теб, може да каже само наблюдаващият те АГ. При всеки е строго индивидуално.

В идеален случай, с напредване на бременността и нарастването на матката, плацентата ще се премести нагоре. Ако в последния месец още е ниска, тогава най-вероятно ще се наложи цезарово сечение по медицински показания, тъй като плацентата затваря изцяло или частично родовия канал.

Повече почивка, не вдигай тежко и избягвай физически натоварвания Hug

И аз лично бих си изтрила от документа телефонния номер и датата на раждане Simple Smile

# 544
  • София, България
Благодаря за съветите, изтрих целите документи Simple Smile Бързах след взимането на резултатите да ги кача и не съобразих. Така или иначе вече ми помогнахте. Ако някой друг има нужда за сравнение с неговите, мога да ги покажа на лично Relaxed

# 545
Когато плацентата закрива изцяло или частично родония канал е плацента превия. 
В случая, момичето има само ниско прикрепена плацента.

# 546
В 12 г.с. е много рано за генерални изводи.

Ето повече информация тук

# 547
  • Sofia
Момичета помагайте, вече 3ти час имам сърцебиене. Прибрах се от работа и си легнах, понеже цял ден се чувствах доста зле и ми беше лошо, но като легнах и се успокоих то само блъска...и друг път ми се е случвало, но си правя чайче у след време минава, сега вече 3ти час почти 4ти си думка и това е...какво да направя. По принцип съм в ранни седмици 7с и 4дни. Дайте съвет моля.

# 548
Колко удара в минута е?

# 549
  • Sofia
Около 100 110

# 550
Хипертонията е нормална в началото. Пий вода, проветри и си почивай. Не пий "чайчета" и нищо с треволяци и захар.

# 551
  • Sofia
Добре и без това нищо не правя само лежа и се надявам да мине. Мерси за отговора.

# 552
По принцип минава, но все пак ако се почувстваш много зле, започне да ти се размътва зрението или припадаш, потърси лекар. Но най-често си минава от самосебе си. Просто рязко се увеличава обема кръв в ранните седмици и затова.

# 553
  • София
Момичета помагайте, вече 3ти час имам сърцебиене. Прибрах се от работа и си легнах, понеже цял ден се чувствах доста зле и ми беше лошо, но като легнах и се успокоих то само блъска...и друг път ми се е случвало, но си правя чайче у след време минава, сега вече 3ти час почти 4ти си думка и това е...какво да направя. По принцип съм в ранни седмици 7с и 4дни. Дайте съвет моля.

Пусни си ТСХ. Ако имаш проблеми с щитовидната жлеза, то сърцебиене е един от симптомите. При бременност не е добре да е повече от 2. Въпреки че референтни стойности са повече.

# 554
  • София
Момичета, помощ. Бременна съм в 34 г.с. Прах едно кошче и явно съм се претоварила, защото от няколко дни ме боли таза от едната страна. Трудно ходя, едва се завъртам в леглото нощем, с болка изкачвам стълбите... Гинекологът ми не обърна сериозно внимание. Каза да не чистя. Моля ви за съвет. Упражнения или нещо, което да ми помогне, защото тази болка прави ежедневието ми много неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт