Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 132
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Айде стига бе, при толкова напреднала медицина и хиляди тестове- кръвни, уринарни вие ще пикаете в сода . И да не сте бременна содата пак ще шупне- химична реакция. Пробвайте с урина на мъжа ви Simple Smile същия ще е резултата.
А ето ви и един домашен тест за определяне на пола:
Изпишкайте се в пластмасова чашка. Поставете 2 супени лъжици сода в друга пластмасова чашка. С помощта на капкомер отделете малко количество от урината си и го пуснете върху содата.

Ако содата започне да съска и да свисти, докато изливате урината, значи очаквате момче. Ако при изсипването нищо не се случи и урината просто попие в содата, значи очаквате момиче.

Написах, че просто пробвах да видя какво ще стане.. Също така съм написала, че естествено съм правила и тест.. И не не е естествена реакция, защото иначе сондата не шупти.. Както и да е няма да споря и обяснявам просто го споменах..

Salsisha не мога да разбера, защо постоянно трябва да нападател някой.. Всеки може да прави каквото иска.. Това, че вашето мислене не съвпада с това на другите не означава, че трябва да иронизирате и да се присмивате..

# 526
Ние не ти се присмиваме на теб, изразяваме личното си мнение, което явно не съвпада с твоето.
И не не си права, една моя шантава приятелка беше прочела някъде в нета за този тест (не беше бременна) и "сондата" и шупна- лично го видях с очите си.

# 527
Ние не ти се присмиваме на теб, изразяваме личното си мнение, което явно не съвпада с твоето.
И не не си права, една моя шантава приятелка беше прочела някъде в нета за този тест (не беше бременна) и "сондата" и шупна- лично го видях с очите си.
Ами нз аз съм пробвала също без да съм бременна и не ми е шуптяла содата,пък нз.. Пък и никъде не съм опоменавала, че не съм си правила модерен тест и не съм й казала и тя да не си прави..

# 528
  • София
Ами сърдете се колкото искате, но при налични тестове за бременност от 60ст , да правите тестове със сода си е добър повод да се позабавляваме за ваша сметка.

# 529
Ами сърдете се колкото искате, но при налични тестове за бременност от 60ст , да правите тестове със сода си е добър повод да се позабавляваме за ваша сметка.
Ми като не четете така ще е.. Защото ясно си пише, че съм си направила тест и то не от 60ст. ами от 5лв...но няма смисъл да се води тоя разговор след като не се чете всичко написано...

# 530
Не се ядосвай сега, самия факт че си си направила тест със сода е наивно- смешен. Но всеки има правото да си прави каквито сметне за добре тестове, така че.... всичко е 6 Simple Smile Важното е, че при теб е отчел бременност.

# 531
Не се ядосвай сега, самия факт че си си направила тест със сода е наивно- смешен. Но всеки има правото да си прави каквито сметне за добре тестове, така че.... всичко е 6 Simple Smile Важното е, че при теб е отчел бременност.
Не се ядосвам изобщо, а и го направих просто ей така за пробата да видя какво ще стане...

# 532
Здравейте! Обръщам се към мамите преминали през това: гаденето постепенно ли се усилва тоест от леко гадене до по-сериозно състояние или както си се усеща при първите му прояви така и си остава? (като съм наясно, че при всеки е различно)
Поздрави, бъдете здрави!

# 533
Много е относително и при всяка жена е различно, с първата ми бременност беше само вечер до 4 тия месец. Сега на моменти съм добре, но изведнъж ми се повдига и така цял ден, особено като усетя някоя по- специфична миризма. Не ми се яде нищо, гади ми се от всичко, просто е ужасно.

# 534
  • София
Здравейте, пак с въпрос от мен: в началото на този месец си взех направление от личния лекар за АГ - "Първоначален избор на специалистАГ - програма Майчино здравоопазване" и диагноза "Бременност (още) непотвърдена. Вече минах 1 преглед, ще ходя на 2ри за замерванията, необходими за БХС, предполагам че следва да ми пусне и изследванията за първи триместър.

Питането ми е - кога следва да си взема направлението за регистриране за ЖК по Майчино здравеопазване? Трябва ли да чакам месец или 45 дни от първото направление - тогава ще съм 18 седмица и ми се струва малко късно.

# 535
  • София
То това направление, което са ти дали е за регистрация в ЖК. Един вид където си го дала са те регистрирали.

Аз гадене имах целодневно и константно, не се е засилвало или отслабвало.

# 536
  • София
Благодаря, Госпожа Лаленце🌸

Бях останала с впечатлението, че баш записването става след 12 г.с. с ново направление. Затова ми бяха препоръчали и първото направление да е за преглед (което включва 2 прегледа в рамките на 45 дни)

# 537
  • София, България
Може ли малко помощ с разчитането от БХС?

................

За риска знам, че е нисък. По-скоро ниско Разположената плацента не е ли лошо или се вдига след време?

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 13:47 от Purple_Peanut

# 538
Ниско разположена плацента доколко знам може да е причина за секцио. Дано се включат мами, които от опит да кажат.

# 539
  • София
Аз бях с ниска задна плацента до 5 месец, вече е висока задна, вдига се. На този етап няма какво да я мислиш.

Общи условия

Активация на акаунт