Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 35 409
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Салсиша, ти знаеш тези неща, но дали всяка бременна знае какво е нормален плацентарен протеин, колко точно е нормата на НТ и т.н., лекар вижда нещо леко съмнително, казва да се пусне БХС, излиза нисък риск, който успокоява и докторът и естествено всяка жена се надява да е вярно. Всякакви случаи има, ехографът не винаги е на 100%, дори и най-големите светила във ФМ не дават гаранция и се застраховат, че 100% е само амниоцентезата.

# 61
Съгласна съм, че 100% е само амниоцентезата, но има ли и най-малкото съмнение, трябва да са с изострено внимание. Истински специалист ФМ не би трябвало да се успокои от БХС, това е просто прогноза в крайна сметка ... Да не говорим, че Даун, Патау, Едуардс, това са много известни и различими проблеми, ами колко още има, които не се ловят с БХС, не са хромозомни, дори са лечими и пак ги изпускат.

За съжаление, жените се научават да са внимателни по лошия начин - след загуби, след проблеми ... но да се надяваме, че в това информационно изобилие, все по-малко ще се случват подобни пропуски.

# 62
Знам, че най- вероятно съм досадна, банална, но съм и много притеснена, ден след закъснение и втори тест за бременност чертичката си е там, но все пак е по- бледа от контролната. Това нормално ли е? Извинявам се, ако досаждам с тъпите си въпроси, но освен с вас  няма с кого да споделя на този етап, а гинеколога ми казва да чакам . То така се чака в такъв момента, ама....нямам избор.

# 63
Няма значение колко е наситена чертата, зависи от стойността на чхг, от реактива на теста. За мен това е категорично положителен тест, особено на 2ри ден закъснение. Ако откачаш - просто си направи кръвен. Тихичко честито и безпроблемно до термин Simple Smile

# 64
Това не е правилната тема.

# 65
Извинявам се. Но не открих актуална такава.  Нека администраторите ми изтрият постовете, ако сметнат.

# 66
Мога да ти дам поне две актуални:::
http://m.bg-mamma.com/?topic=653443

http://m.bg-mamma.com/?topic=1058205

# 67
Благодаря. Съжалявам че досадих.

# 68
Здравейте, някой с миомен възел премахнат при секциото има ли?

# 69
Здравейте, бременна съм в 6м.  И напоследък взе да ми пресъхва устата и устните. На някой случвало ли му се е

# 70
Изследвай кръвна захар

# 71
# 72
Здравейте, преди няколко дни видях 2-те чертички...на лекар още не съм ходила, но се чудя дали да не започна прием на фолиева киселина. Моля
препоръчайте коя от всички на пазара е най-подходяща?
НЕ! Най-често се взима femibion. На мен ми го изписаха  ей така, без изследвания. Оказа се, че съм алергична и получих страшни пигменти по ръцете.
Сама не предприемай да взимаш нищо.

# 73
Здравейте момичета! На 15.09 видях двете чертички, в събота съм на първи скан, но съм притеснена нямам никакви симптоми. Според вас, бременея ли или....

Здравей, при ситуацията е същата с разликата, че аз разбрах за двете чертички на 17-ти. Никакви симптоми...притеснявах се много, но от 2-3 дни ме подгони голям апетит. Страшно е. Това ме навежда на мисълта, че дааа, ще има бебче. Стискам палци всичко да е наред. И при тебе, и при мене!

# 74
Здравейте момичета! На 15.09 видях двете чертички, в събота съм на първи скан, но съм притеснена нямам никакви симптоми. Според вас, бременея ли или....

Здравей, при ситуацията е същата с разликата, че аз разбрах за двете чертички на 17-ти. Никакви симптоми...притеснявах се много, но от 2-3 дни ме подгони голям апетит. Страшно е. Това ме навежда на мисълта, че дааа, ще има бебче. Стискам палци всичко да е наред. И при тебе, и при мене!

За пореден път ще кажа, че не е задължително да имате хиляда симптома. Никога не съм се вторачвала в тях, а и честно казано до 8-9 г. с. мисля, че нямах никакви. През цялата бременност не ми се отвори апетит, даже напротив. При всяка бременност е различно, не се шашкайте.
Лека бременност и на двете!

Общи условия

Активация на акаунт