Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 35 385
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Нефертити, има теми за тези болници, най-добре там да прочетеш мнения на раждали жени. Аз пък се отказах от Токуда, иначе първоначално там се следях. Но субективния фактор няма как да го махнем. Има и дни на отворените врати, иди разгледай,макар, че тогава винаги представят супер нещата. При мен надделя къде изражда моята лекарка. Неонатологията в Токуда е на ниво, но доколкото знам, ако има проблем бебето, то така или иначе ще бъде транспортирано до Токуда или МД при нужда. Верче, новата Вита има добра неонатология, лекарите съща са ок, акушерките от неонатология не са в час. Но това съм коментирала в темата за Вита. В крайна сметка, важно е кой те изражда и какви условия иска родилката. Аз ако родя пак, искам да ми дадат детето да го сложа на гърда веднага след раждане. Само в Св. Лазар май го правят.

# 46
Кактус, права си. В акушерките е проблема. Тя затова не е доволна. Като си сравнявахме нещата от неонатологията, понеже родихме през 2 месеца, просто пълна незаинтересованост там. Да не говорим, че в последствие заради неглижиране се наложи да фоспитализират бебето в Токуда, 2 дни след като ги изписаха от Вита, и стоя 5 дни в болница.
Иначе аз си избрах болницата по още критерии, но най-важно ми беше неонатологията, изследванията, които правят на бебетата, после местоположение на болницата, да имам избор на екип - бях се спряла на лекар, разбира се и удобство за мен след раждането - условия, грижи.

Св. Лазар много нашумява, но там ме смущава именно персоналът, които се грижи за бебетата и липсата на неонатолог 24/7. Разбира се лично мое мнение, всеки търси нещо различно.

# 47
  • Г. О.
   Благодаря ви много, много сте отзивчиви. Ще потърся темите за тези болници, не знаех, че има.
   Понеже мои познати ми казаха, че раждането в частна клиника (в Плевен преди няколко години) излиза около 250-300лв, което никак не ми се вярва, знаете ли ориентировъчно как вървят цените? Не съм спорила с тях, но според мен услугите и грижите там са доста по-скъпи.

# 48
  • Ловеч
  Благодаря ви много, много сте отзивчиви. Ще потърся темите за тези болници, не знаех, че има.
   Понеже мои познати ми казаха, че раждането в частна клиника (в Плевен преди няколко години) излиза около 250-300лв, което никак не ми се вярва, знаете ли ориентировъчно как вървят цените? Не съм спорила с тях, но според мен услугите и грижите там са доста по-скъпи.
Няма часна болница в Плевен,в която да родиш за тези пари.Около и малко над 1000 лв. е навсякъде.Аз живот и здраве ще раждам секцио -1300лв.,за нормално не знам

# 49
За София - Вита - 2000лв нормално, 2200лв секцио, всичко е включено
Верче, я кажи за Токуда колко беше, че вече не помня?

# 50
  • Г. О.
Влязох в сайта на Св. Лазар, но няма информация за цени. За Плевен бях сигурна, че са в грешка за цената, но все пак исках да чуя мнението ви. Благодаря ви много, а ако и другите дами в темата знаят нещо за цените, могат да допълнят. Ще се радвам. Хубав ден.

# 51
В Щерев са вдигнали цената на раждането и сега е около 2200лв(преди 2 год там раждах и беше 2000лв). В темата за Св. Лазар момичетата последно са писали, че е 2000лв и 3000лв, като зависи дали си в самостоятелна стая(втората сума е за самостоятелна). В Надежда също е около 2000лв. В Токуда скоро проверих сайта и излиза около 2200лв. Цените, които давам са груби, но в общи линии, в частна болница в София раждането е от 2000лв нагоре.

Аз също се интересувам от раждането в различните болници, но лошото е, че вече съм раждала веднъж и имам по-високи изисквания към начина, по който ще се случи раждането. В българските болници е трудно да намериш място, където подкрепят по-естественотот раждане. Ще се радвам, ако някоя сподели за раждане, в което са се съобразили с нея и желанията й. Знам, че темата не е за раждане, но пишат много бременни и вече раждали, така че ще бъде от полза за всички. Аз лично вече много с колебая дали да не избера държавна болница с избор на екип, тъй като частните залагат повече на печалбарството и много често не получаваш това, заради което си се обърнал именно към частна болница.

# 52
Раждах в Токуда през февруари, тогава платих 2100, от които : 600 неонатален пакет за новородени с вкл изследвания на слуха, ехографии на коремни органи, трансфотанелна ехография (може за имаше и още нещо, не помня вече, който се интересува в сайта им пише), 900 избор на екип, 600 мисля го водеха подобрени условия .

В Щерев не бих стъпила, освен да заведа детето на плуване. Толкова хора пострадаха от тия некадърници.

Хепи, в Токуда можеш да си направиш план за раждането, но не зная дали го спазват, защото аз имах оперативно родоразрешение. Май не зависи толкова от болницата, колкото от лекаря. За Надежда съм чувала, че се водят по родилката, но информацията ми е само от форума, около мен никой не е раждал.

# 53
...
Anwen - напълно е невъзможно при ПЕРФЕКТНИ данни по ехограф и БХС, да се роди дете със Даун. ....

За съжаление е възможно. Едно от семействата, за които споменах, са доста известни в публичното пространство, говорят много за това как са се развили нещата при тях и какво е да отглеждаш дете със синдром на Даун. (Краси и Силвена, дъщеричката им се казва Микаела).

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 09:50 от Анонимен

# 54
  • София, България
В СофияМед тази година беше 1700 лв. Догодина може би ще е около 1900-2000. Wink

# 55
Твърде е възможно да са попаднали на некадърни лекари. Дори и да имат камера пред тях, някои не могат нищо да "видят".

# 56
  • USA
И аз си мислех за Пренатест, но се оказа, че ембриончетата са две, и това май обесмисля даванено на пари за такъв тест.
Пренатест никога не е обезсмисляне и смятам,че са най-добре вложените пари на ниво пренатални изследвания/прегледи.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 06:23 от Adoralova

# 57
Ако е двуплодна бременност  и Пренатест покаже проблем, разбира ли се при кое от двете е?

# 58
Ако е двуплодна бременност  и Пренатест покаже проблем, разбира ли се при кое от двете е?
по мое мнение или ще има съмнение и на ехограф тогава за някое, или предполагам пак ще препоръчат амниоцентеза и там на 100 % дават категоричен отговор. Винаги при положителен Пренатест, препоръчват амниоцентеза, но не съм сигурна дали е така и при близнаците.
Докторите какво те съветват, не може да те оставят без препоръки?

# 59
Ако е двуплодна бременност  и Пренатест покаже проблем, разбира ли се при кое от двете е?

Не.

Знам историята на Краси и Силвена, но никога не са говори с факти - измериха толкова гънка, имаше костица, точните резултати от БХС ... И съм напълно сигурна, 100%, че няма дете със синдром на Даун, с нормални показатели на нухалната гънка, с нормална ностна костица, с нормален плацентарен протеин, питала съм и съм разпитвала хиляди пъти.

Сега се разрових пак и цитирам:

"По време на бременността се появи киста в мозъка, но нямаше проблем, тя изчезна. Имаше и удебеление на сърчицето. Но и това изчезна.
При такива сигнали в интернет веднага се изписва Синдром на Даун. Освен това детето беше с малка глава, къси кости, ако няко беше ги свързал тези неща..."

А това са неща, които се виждат в доста по-напреднала бременност, нещо са пропуснали в 12та седмица, пропуснали са и в 20та и са продължили да пропускат до края ...

Общи условия

Активация на акаунт