Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 35 392
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
evtixia123, не е задължително да имате каквито и да било симптоми. Липсата им не означава, че нещо лошо се случва с бременността. Всички жени са различни Simple Smile

# 31
Дано сте права, защото е много желано! 😇

# 32
Дано сте права, защото е много желано! 😇

Симптоми имаш 100%, но ако не си забременявала безброй пъти, няма да ги различиш - матката и шийката са набъбнали, сърдечния ти ритъм е по-висок от обикновено, температурата е по-висока и разни други. Ако имаш предвид, че не ти се гади, не ти се яде кисело зеле и разни такива, които витаят в ефира - за тях е рано, ако всичко е наред и то сигурно е, ще те треснат по-нататък. Simple Smile

# 33
И аз си мислех за Пренатест, но се оказа, че ембриончетата са две, и това май обесмисля даванено на пари за такъв тест.

# 34
То при двечки аз не съм сигурна, че и кръвния тест (БХС) има особено значение. Поне от приятелки знам, че е излишно и е важно какво ще покаже УЗ.

# 35
Здравейте ,малко съм притеснена. Вчера си правих тест и е положителен, мерих БТ  беше 37.16 ,но днес я измерих много малко под 37 ,има ли място за притеснение?От закъснението на МЦ има 3 дни и 2 положителни теста

За какво мериш изобщо БТ и какво ти е притеснението точно, не става ясно от поста?

Арвен - с положителен тест и зацапване, се консултирай с лекар, кога най-рано могат да те прегледат, за да установят, че сакчето си е на мястото - че не е извънматочна. Възможно е да те пратят на кръвен и евентуално да ти дадат прогестерон. По-добре се свържи с лекар, според мен, въпреки, че няма да се види нищо сега, има други стъпки, които могат да бъдат предприети.
Благодаря, консултирах се по телефона с моя гинеколог, каза да изчакаме закъснение поне 5 6 дни или евентуална менструация, каза също че е  възможно такова зацапване. В общи линии каза че всичко е възможно да изчакам за сега. Sad

# 36
И аз си мислех за Пренатест, но се оказа, че ембриончетата са две, и това май обесмисля даванено на пари за такъв тест.

За твое успокоение - хромозомни аномалии са почти невъзможни при близнаци, в едната от болниците, където се следих, казаха, че в цялата си история /а тя е доста дълга/ нямат такъв случай. Разни други проблеми - да, естествено, но хромозомни - тези, за които е БХС - не. Осланяй се на ехографа - ако там излезе нещо притеснително, те сами ще те пратят на инвазивно изследване, което е 100% сигурно.

# 37
Здравейте момичета. Днес или утре е датата на която си чакам менструацията, но имам симптоми на бременност,  плюс това:
Да го считам ли за положителен, въпреки втората бледа чертичка?????
И другото което ме тревожи, че ми се появи едно кафеникаво зацапване, все едно ще ми идва, а е прекалено рано за да се види на ехограф и да ходя при лекар нали?
Направи още 1-2 теста, но честитооооо!

# 38
puh4e05, има пакет на пренатест, който е за двуплодна бременност. Не бих разчитала само на ехограф, за съжаление имам няколко познати,  които въпреки перфектните резултати на БХС и ехограф, родиха деца със синдром на Даун.

В крайна сметка, всеки преценява сам кое е най-доброто решение за него и семейството му.

# 39
Здравейте.Ще попитам и тук,защото е по посещаема темата.Има ли майки на близнаци,родили в София естествено и без проблеми и усложнения за тях или децата?Интересува ме всичко,актуална тема не намирам,приемам всякакви съвети,насоки,препоръки за болница и израждащ.
Знам,че моята лекарка е израждала близнаци нормално. Тя е за естественото раждане по принцип с много стаж зад гърба си. Аз съм много доволна от нея. Но работи само на частно. 20 лева е прегледа при нея, ако искаш може и пакет за проследяване. Има тема тук за нея, виж ако искаш, Богословова се казва.

# 40
Пухче, доколкото знам в България не взимат кръв за БХС при двуплодна бременност. Намери си добър специалист за ФМ и му се довери. Всичко ще е наред Wink

# 41
  • Г. О.
Здравейте. Кои според вас са най-добрите частни клиники за раждане в България?

# 42
На мен ми правиха БХС за близнаците, по различна формула е, с различни нива на плацентарните протеини и разни други подробности, които не запомних. Но ми отказаха пренатални неинвазивни, защото не могат да бъдат база за решение - ако има отклонение, при кое бебе е точно и други, също и че имам право да си искам парите обратно, ако резултата не може да се ползва за диагностични цели ... А на инвазивни не ме пратиха, защото няма ехографски данни за това.

Anwen - напълно е невъзможно при ПЕРФЕКТНИ данни по ехограф и БХС, да се роди дете със Даун. По-скоро са проследявани с лоши ехографи от не толкова кадърни лекари. Може да са имали гранични, спорни стойности, но не и перфектни. Възможно е при висок риск, да се роди здраво дете, но не и обратното. Възможно е да има друго увреждане, за което БХС не е показателен, но не и тези конкретните хромозомни аномалии.

# 43
Нефертити, бих казала Св. Лазар, Вита и Токуда. Аз раждах във Вита, имам забележки, ако раждам пак, бих проучила по-подробно цените в Св. Лазар.

# 44
Токуда и Надежда бяха в моята класация. И двете са с най-висок клас неонатология,  което е много важно. Св. Лазар имат 1 неонатолог /пише си го на сайта им/.
Вита не знам какви са като категория неонатология, но моя братовчедка роди там и въобще не е доволна от грижите за бебето.
Сега с ноното отделение на Токуда не знам дали има по-луксозно родилно в България, а в комбинация с грижите и апаратурата за бебетата за мен бяха най-добрият избор.
Wink

Общи условия

Активация на акаунт