Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 089
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Ако пъпките са на хормонална основа, нищо няма да помогне, докато не се нормализират. Затова се ходи на дерматолог, който да те прегледа и посъветва. Гентамицин не се ползва за акне независимо бременна или не. Той е силна антибиотична паста. Антибиотик не се приема/маже за щяло и не щяло, защото се създава резистентност към бактерии. Ползва се само при изрично предписване от лекар.
П.С. До края на бременността много неща няма да ти харесват в тялото ти и няма да можеш да ги промениш, това е част от процеса да станеш майка. Просто съвет да не се вглеждаш прекалено в маловажни и преходни неща.
Всъщност, когато не бях бременна, гентамицина ми беше изписан от лекар, тъй като често имам проблеми с кожата. Сигурно са на хормонална основа, но и попринцип имам проблеми с пъпките. Не ми пречат толкова, просто са болезнени, и се опитвам да ги туширам по някакъв начин. Това не е само козметичен проблем, просто ми създава дискомфорт. И също така не бих рискувала да се мажа с каквото и да било без да съм сигурна, дали ще е безопасно за мен и бебето.

# 601
Аз за някакви критични моменти съм ползвала Зинерит, но не може да се ползва от бременни. Просто попитай АГто или дерматолог.
Между другото на мен лицето обратно - се изчисти много откакто съм бременна. Ще видим дали са верни бабините деветини на тая тема Simple Smile
Аз бях с изключително чисто лице.. Даже стана по-добре от нормалното, но си имам момиченце.. Но в повечето случаи познават бобините деветини, но има и изключения...

# 602
Да познават бабините деветини? Чиста случайност. И без това митовете и легендите относно симптомите още след половия акт са предостатъчно, недейте търси под вола теле с хранителните предпочитания и физическото състояние .

# 603
След като те запише за ЖК тогава ти назначава изследванията и тогава започва да следи кръвно налягане, тегло, размер на матката и т.н... А вече са ти отговорили, че това обикновено става след 12г.с. въпреки че моя гинеколог ме записа за ЖК след установяване на пулс на ембриона..

# 604
Здравейте Simple Smile
Аз съм със спонтанен аборт в 8г.с. и док ми каза да пусна имунология . Днес си видях резултата , но е само като заключение - без референтни стойности . Това е заключението - някой може ли да ми каже дали е ок
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Абсолютен брой и процентни съотношения на на основните лимфоцитни популации и NK клетъчни субпопулации - в референтни граници
Боагодаря Simple Smile

# 605
  • София
Аз разбирам, че всичко ти е в норма. Най-добре коментирай с имунолога.

# 606
Така написано според мен всичко ти е ок и е в норма, което означава, че нямаш проблем, който да предизвиква и последващи спонтанни аборта.. Т.е. тялото ти е изхвърлило плода явно поради проблем в развитието, не защото ти имаш проблем, но най-добре е доктор да ти го обясни и разясни..

# 607
Да и аз така мисля , но в понеделник ще коментирам с док. Simple Smile

# 608
Здравейте, много съм разстроена от снощи. Бях се разбрала с доктора да отида при него вечерта в спешното да види от къде е зацапването. Прегледа ме с коремен и вагинален ехограф(достаааа стари). Заключи, че имам ниска плацента, за която беше казал на последния преглед, че е ок. Ба 17 бях на ФМ и доктора ми каза, ме всичко е наред. Нямаше никакви тревожни неща. Зацапването почти изчезна, буквално беше за 24ч, сега просто е доста по-воднисто, но имам микробиология от преди 2 седмици и е чиста. В сряда ще отида при друг лекар, защото наистина страшно мн се притесних, а и шийката ми не е от най-дългите и това с плацентата направо ме побърка, общо взето от вчера само се разплаквам. Възможно ли е да не се види хубаво на ехографа, ако е по-стар или на ФМ да го пропуснат?

# 609
Мила ,ако зацапването е от ниската плацента-много ана много почивка.Не вдигай нищо по-тежко от чаша с вода.С времето ще се вдигне ,но е хубаво да те видят на добър ехограф ,да ти измерят шийката и да ти обяснят каква точно плацента имаш -прележаща или просто по-ниска .Много се пази .

# 610
Пипи, аз не разбрах много какво според теб може да не се види на ехогграфа.. но и с ниска плацента се живее. Няма нужда от драма. Може да се "вдига" плацентата и от това да е зацапването. Това обаче само лекар може да каже. Трябва да се установи дали е превия или не. Ако е така - лежане и почивка. Шийката трябва всеки път да ти я мерят, тя е много важна. И така...

# 611
Здравейте! Моля за съвет и мнение.
Последен МЦ - 24.09.. на 9.10 - еднократно кафеникаво зацапване.
Възможно ли е да съм забременяла последните дни на МЦ?И дори да се е случило-не е ли прекалено рано, за да ми отчете тест? На 17.10 имах + тест.Вече имам няколко ,с  с ясно изразена втора черта.
 Благодаря за отговорите!

# 612
Има други актуални теми на тема "бременна ли съм".

# 613
По принцип всичко е възможно.. И аз преди датата на цикъла ми имах положителен тест.. Но аз си бях сигурна, че съм бременна.. Сега не споменаваш дали правите опити за бебе или не.. Изчакай датата на следващия цикъл направи пак тест, ако ти закъснява и ако и тогава имаш положителен тест вече отиди на лекар да те прегледа.. Но с това кафеникаво зацапване не ми се струва, че нещата са много ок.. Има възможност, ако си бременна да е извънматочна бременност.. А пък ако не ти се чака може сега да посети АГ, но просто може би нищо няма да могат да видят..

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 19:00 от Моника Николова-Минчева 602551

# 614
Честито, бременна си.
Зацапването не е показател за извънматочна, не стартирайте така жената Hands V

Общи условия

Активация на акаунт