Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 105
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, преди няколко дни имах леко кървене и се притесних, тъй като съм бременна в 8-мия месец. След преглед гинекологът ми каза, че ми е разранена шийката на матката и оттам идва това кървене, но не е притеснително. На някоя от вас това случвало ли се е?
Не ми се е случвало, но бях предупреден от АГ ми.. Понеже притока на кръв в тази област е голям и лесно може да се раздразни и да се разрани в следствие на секс или нещо друго.. Но наистина не е опасно и притеснително.. Спокойствие!

# 586
Момичета, днес на преглед с коремен ехограф се установи че съм в 7г.с. и се чу пулс, безкрайно щастлива съм. Но това, което ме притеснява е, че лекаря не ми назначи никакви допълнителни изследвания, като ПКК, скорост на утаяване на еритроцитите и т.н. Освен това не ми мери нито тегло, нито кръвно налягане. Доколкото разбрах на този етап от бременността прегледа трябва да е по-обстоен. Мисля, че по това време се назначават изследвания за резус фактор.  Изписа ми утрогестан и ме вика след 2 седмици. Моля споделете как минаха прегледите в тази седмица при вас. Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност.🤗🤗🤗

# 587
  • София
Изследванията се пускат след записване на женска консултация, а това обекновенно става след 12г.с.

# 588
Момичета, пусках изследвания и се оказа, че фибриногенът ми е леко завишен - при норми от 2.0 до 3.4, моят е 3.7. Изключително много се притесних, а няма да мога да се чуя с личния поне до следобед, но и не съм сигурна дали ще е достатъчно запознат и дали ще може да направи връзката с бременността. В средата на 8ма седмица съм. Четох много неща и се ужасих Sad
Всъщност фибриногенът ми каза да го изследвам ендокринолог - Катя Тодорова...

# 589
  • София
Фибриногенът нормално се повишава по време на бременност, нямаш повод за притеснение.

# 590
Здравейте, имам един въпрос. Ползвали ли сте гентамицин крем през бременноста, за пъпките по лицето?

# 591
  • София
Момичета, преди няколко дни имах леко кървене и се притесних, тъй като съм бременна в 8-мия месец. След преглед гинекологът ми каза, че ми е разранена шийката на матката и оттам идва това кървене, но не е притеснително. На някоя от вас това случвало ли се е?
Не ми се е случвало, но бях предупреден от АГ ми.. Понеже притока на кръв в тази област е голям и лесно може да се раздразни и да се разрани в следствие на секс или нещо друго.. Но наистина не е опасно и притеснително.. Спокойствие!

По-спокойна съм. Много благодаря Моника! Hug

# 592
Здравейте, имам един въпрос. Ползвали ли сте гентамицин крем през бременноста, за пъпките по лицето?
Гентамицин е антибиотична мас. И не се ползва за пъпки по лицето.

# 593
  • бургас

Не си прави експерименти! Разгледай серията Нормадерм на Виши.

# 594
Консултирай се с дерматология щом толкова те дразнят тези пъпки, но не си прави експерименти да се можеш с това и онова, което съдържа антибиотик..

# 595
Благодаря за съветите, ще опитам някой от тях. Нищо не съм взимала сега, преди да забременея ми помагааше гентамицина, и за тпва попитах дали е позволено за бременни. Явно не е. Мислех си и за акне стопа на здраве, но и за него не съм сигурнна дали е добре за бременни. 

# 596
На твое място щях да пробвам със "Sudocream". С него изгледах сина си, а и аз го ползвах. За мен този крем е чудо за всякакви обриви, пъпки, протривания и други кожни проблеми.  Нищо не пречи да пробваш, поне със сигурност няма да ти навреди.

# 597
Ако пъпките са на хормонална основа, нищо няма да помогне, докато не се нормализират. Затова се ходи на дерматолог, който да те прегледа и посъветва. Гентамицин не се ползва за акне независимо бременна или не. Той е силна антибиотична паста. Антибиотик не се приема/маже за щяло и не щяло, защото се създава резистентност към бактерии. Ползва се само при изрично предписване от лекар.
П.С. До края на бременността много неща няма да ти харесват в тялото ти и няма да можеш да ги промениш, това е част от процеса да станеш майка. Просто съвет да не се вглеждаш прекалено в маловажни и преходни неща.

# 598
Аз за някакви критични моменти съм ползвала Зинерит, но не може да се ползва от бременни. Просто попитай АГто или дерматолог.
Между другото на мен лицето обратно - се изчисти много откакто съм бременна. Ще видим дали са верни бабините деветини на тая тема Simple Smile

# 599
  • София
При мен не се оказаха верни - до 13-14 седмица си имях пъпки и даже мислех, че ще имаме момиче. След това лицето ми се изчисти. Чакаме момченце.

Общи условия

Активация на акаунт