Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 080
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
И аз винаги съм се чудила защо бременните само търсят симптоми и смятат, че за да са бременни, трябва да имат много симптоми. Много промени настъпват в тялото на бременната жена и то още на ранен етап, но за много от тях няма да разберете, нито ще усетите. На мен откакто спря да ми се гади, нито се чувствам като бременна, нито изглеждам като бременна. Нямам все още никакъв корем, енергията ми се възвърна и през по-голямата част от деня, покрай грижите за дъщеря ми и другите ангажименти, забравям, че съм бременна. Grinning

Бъдете по-позитивни, правете редовни прегледи и си слушайте лекарите. Това е, което зависи от вас. Другото е Божа работа.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 21:59 от Happy_mommy

# 76
Здравейте момичета! На 15.09 видях двете чертички, в събота съм на първи скан, но съм притеснена нямам никакви симптоми. Според вас, бременея ли или....

Здравей, при ситуацията е същата с разликата, че аз разбрах за двете чертички на 17-ти. Никакви симптоми...притеснявах се много, но от 2-3 дни ме подгони голям апетит. Страшно е. Това ме навежда на мисълта, че дааа, ще има бебче. Стискам палци всичко да е наред. И при тебе, и при мене!

За пореден път ще кажа, че не е задължително да имате хиляда симптома. Никога не съм се вторачвала в тях, а и честно казано до 8-9 г. с. мисля, че нямах никакви. През цялата бременност не ми се отвори апетит, даже напротив. При всяка бременност е различно, не се шашкайте.
Лека бременност и на двете!
Аз съм вече почти в 6тия месец и до сега не съм имала нито един "симтом" . Нито по-голям апетит, нито гадене, нито сънливост. Нищо. Имам само коремче вече 😁 иначе не чуствам нищо по различно от преди да бъда бременна. Разбрах когато ми закъсня с около седмица и направих теста. Дори когато го купих и вървях към вкъщи, по пътя бях сирурна, че всеки момент ще ми дойде.

# 77
Здравейте момичета. Преди 2 дни видях така чаканите 2 чертички и бях на осмото небе от щастие. Още не съм ходила на лекар, тъй като беше петък след обяд, още събирам мнение и така. Но... защо от вчера след обяд изпитвам на моменти едни странни смесени чуства. Страх, паника... какво ще се случи, защо не изпитвам нищо към това създание вътре в мен... побъркват ме тези мисли. Като се има в предвди че преди 3-4 г лекувах паник таки в следствие на силен стрес. Така силно го искахме с мъжът ми, получи се сравнително лесно и бърЗо. И сега аз изпадам като в депресия ли?!?

# 78
Диана, съвсем нормално е да те е страх и да си уплашена. Дай си време да свикнеш с мисълта, че расте живот в теб. Нормално е и да не изпитваш любов от първия момент - любовта се изгражда с времето. Всичко ще бъде наред!

# 79
Препоръчайте ми гинеколог и клиника, болница мц, за следене на бременност и алед това раждане. С прекъснати здравни права съм и бих ислала да знам цените със и без осигуровки. Става въпрос за гр София. Благодаря ви предварително

# 80
  • София
Момичета, в 8-ми месец съм вече и от ранния следобед ме боли кръста от едната страна. Малко бързах да се оправя и ме сряза корема за малко, а след това започна кръста. Като лежа, нищо ми няма. Нормално ли е това? И трябва ли да се притеснявам?

# 81
Момичета, в 8-ми месец съм вече и от ранния следобед ме боли кръста от едната страна. Малко бързах да се оправя и ме сряза корема за малко, а след това започна кръста. Като лежа, нищо ми няма. Нормално ли е това? И трябва ли да се притеснявам?
Според мен това е нормално и няма място за притеснение.. Все пак бременността е доста напреднала, бебчо вече доста понатежава, а и се измества центъра на тежестта и е нормално да получавате болки в кръста..

# 82
Здравейте момичета. Преди 2 дни видях така чаканите 2 чертички и бях на осмото небе от щастие. Още не съм ходила на лекар, тъй като беше петък след обяд, още събирам мнение и така. Но... защо от вчера след обяд изпитвам на моменти едни странни смесени чуства. Страх, паника... какво ще се случи, защо не изпитвам нищо към това създание вътре в мен... побъркват ме тези мисли. Като се има в предвди че преди 3-4 г лекувах паник таки в следствие на силен стрес. Така силно го искахме с мъжът ми, получи се сравнително лесно и бърЗо. И сега аз изпадам като в депресия ли?!?
Същата работа като мен.От 4 год съм с паник атаки.През бременността ме връхлетяха пак плюс яка депресия.Вземи се в ръце и се разсейвай .Аз не успях и изкарах 9те месеца на антидепресанти.Беше ми много трудно.Успех ти желая

# 83

Според мен, не е нормално да изпитваш паника, още повече, че си съвсем в началото на бременността. На твое място не бих се успокоявала, че е нормално, а бих потърсила специалист, имайки предвид предишните проблеми, които си имала. Имай предвид, че с времето нещата могат да се влошат, тъй като тепърва предстоят много хормонални промени.

# 84
Момичета, не знам дали е правилната тема. Извинявам се, ако задавам въпрос в погрешната тема, но правите ли секс по време на бременността и по-специално от 1 до 3 месец? Стигате ли до оргазъм? Приятно ли ви е? Изобщо споделете опит за секса по време на бременността. Благодаря! 😇😇🤝🤝🤗🤗

# 85
Момичета, не знам дали е правилната тема. Извинявам се, ако задавам въпрос в погрешната тема, но правите ли секс по време на бременността и по-специално от 1 до 3 месец? Стигате ли до оргазъм? Приятно ли ви е? Изобщо споделете опит за секса по време на бременността. Благодаря! 😇😇🤝🤝🤗🤗
Ако се чустваш добре не пречи. Въпреки, че четох нещо много притеснително за оргазмите по време на бременност.

# 86
По принцип от първи до трети месец не е много препоръчително да се прави секс, защото това е периода с най-голям риск от аборт, но като цяло, ако се чувстваш добре не се бърка.. Ние с моя мъж си правихме.. А относно по-нататък също няма проблем стига да си намерите удобна поза, в която ти да се чувстваш добре.. Няма какво да направите на детето, защото мъжа ти не може да стигне до него, а и то е добре защитено.. Но е хубаво да не свършва във теб, защото това изтънява тапата.. И по принцип като влезеш в 8 месец е хубаво да се ограничител малко, за да не се предизвика раждане.. А относно оргазмите в по напредналите месеци може след тях да усетиш контракции, но лично аз не получавах контракции, но аз така или иначе нямах и предупредителни контракции.. На мен си ми дойдоха направо реалните контракции...

# 87
evtixia123 - точно в твоята ситуация, аз бих избягвала секс по време на бременност. Както и всякакви натоварвания или рискови за инфекции и раздразнения ситуации.

# 88
  • София
На мен до 12 г.с. много ми се гадеше и въобще нямах желание за секс и не сме правили. Честно казано и да не ми беше лошо не бих правила в първия триместър.

За чувствата в началото - и ние много го искахме и с кеф си го правихме бебето, но първите дни след положителния тест не знаех къде се намирам. Страх ме беше дали ще се справим, как ще се грижим за него и дали ще успеем да го възпитаме добре. Нормални ми се струват тези чувства, после вече всичко си идва на мястото, свикваш с идеята и имаш време да се подготвиш.

# 89
Благодаря, момичета! Аз лично изпитвам страх и ужас. Прясна съм още - едва на 6 г.с., но просто сега ме е страх. Поздрави на всички и благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт