Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 163
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Момичета някоя от вас има ли котка или друго животно вкъщи ? В петък съм на преглед и тогава ще кажа на лекарката,  но знам,  че ако аз съм прекарала токсоплазмоза няма проблеми да си живее с нас животинката. Естествено като се роди детето ще бъде затворена на терасата котката, но сега идва зима и за това няма как да не е при мен. Тя дори постоянно ме пази и спи до корема ми. Ако изкажете своето мнение ще съм ви благодарна!

Ти сериозно ли ще затвориш животното на терасата?! По-добре го махни изобщо от вас и за него да се грижи някой по-емпатичен към животните, отколкото да го затвориш на 2 квадрата да се побърка там. Как спите спокойно с тия мисли в главата, не знам ... това си е чист тормоз, което планираш.

# 106
  • София
Мисля скоро имаше въпрос за котките.
Аз имам 15год. котарак. По време на втората бременност казах на гинеколожката и нейната реакция беше "котарака да се изхвърли". Пасувах.
Изследвахме се и двамата.
Опитах се да го огранича да не спи при мен, но не ми се получи. До последно спеше и ми лежеше на корема.

Не мисля, че затварянето на тераса е решение на проблема.
Ако имате възможност дайте го на някой.

# 107
Не бих си дала животинката на никой, но тогава ще бъде май месец, а например затварянето му в друга стая без тераса би му подействало по-лошо. Имаме и вариант ние да отидем в другата спалня на която нямаме тераса, а животинката да си бъде в спалнята с терасата и да може да се разхожда. Но до тогава има много време. Само знам, че не бих се разделила с котката, имаме я от 4 години, тя ми е като първородно дете. Яде само и единствено гранули висок клас и тоалетната я почиства мъжът ми, откакто разбрах, че съм бременна не съм й чистила аз.

# 108
Не бих си дала животинката на никой, но тогава ще бъде май месец, а например затварянето му в друга стая без тераса би му подействало по-лошо. Имаме и вариант ние да отидем в другата спалня на която нямаме тераса, а животинката да си бъде в спалнята с терасата и да може да се разхожда. Но до тогава има много време. Само знам, че не бих се разделила с котката, имаме я от 4 години, тя ми е като първородно дете. Яде само и единствено гранули висок клас и тоалетната я почиства мъжът ми, откакто разбрах, че съм бременна не съм й чистила аз.

Просто не я пускай в стаята, където е детето, която и да е тя. Като няма тераса, ще гледа през прозореца, пак по-добре, от да е затворена на място 2х1, и храна, и тоалетна и всичко да е ограничено в това пространство. То си е мъчение на животното. За горещините и студовете да не говорим.
Първородното си дете, би ли го затворила на терасата, като се роди второто, защото да не му бръкне в окото случайно?

# 109

Просто не я пускай в стаята, където е детето, която и да е тя. Като няма тераса, ще гледа през прозореца, пак по-добре, от да е затворена на място 2х1, и храна, и тоалетна и всичко да е ограничено в това пространство. То си е мъчение на животното. За горещините и студовете да не говорим.
Първородното си дете, би ли го затворила на терасата, като се роди второто, защото да не му бръкне в окото случайно?

Просто бях взела такова решение защото много обича когато времето е топло да бъде навън на терасата на слънце и да си лежи там. Но както казах до тогава има време и ще вземем решение, сега първо трябва да си направя изследване за токсоплазмоза. Благодаря на всички за отговорите !

# 110
Нашият котарак е 100% граждански домошар, не излиза дори на терасата. Преди да забременея, го изследвахме за токсоплазмоза, беше чист. Яде само медицински гранули и консерви (с хроничен гастрит е). Ветеринарката ни посъветва като забременея, да не му пипам тоалетната и да го обезпаразитяваме вътрешно и външно всеки месец до навършване на 6 месеца на бебето, после може да разредим на периоди от 2-3 месеца. Изкарахме го от спалнята един месец преди да се роди бебето, за да свикне да спи без нас и да му ограничим достъпа до бебето.

# 111
Момичета, вчера бях на първи преглед за доказване на бременност (6г.с.+3 трябва да съм вече днес), уж всичко беше ок, гледаха ме с вагинален ехограф. Днес виждам при забърсване някакви бели парцалчета и си изкарах акълите какво може да е това? Нямам сърбежи, дискомфорти или каквото и да е, зачервяване или нещо друго, което да ме наведе на мисълта за гъби. Без да ми се смеете, възможно ли е това да е остатък от гела, с който беше намазана главата на ехографа или нещо такова? Чудя се да пиша ли на док съобщение?

# 112
Момичета, вчера бях на първи преглед за доказване на бременност (6г.с.+3 трябва да съм вече днес), уж всичко беше ок, гледаха ме с вагинален ехограф. Днес виждам при забърсване някакви бели парцалчета и си изкарах акълите какво може да е това? Нямам сърбежи, дискомфорти или каквото и да е, зачервяване или нещо друго, което да ме наведе на мисълта за гъби. Без да ми се смеете, възможно ли е това да е остатък от гела, с който беше намазана главата на ехографа или нещо такова? Чудя се да пиша ли на док съобщение?
Според мен не може причина да е гелът, с който мажат ехографа... В такъв случай всички жени щяха да го имат този проблем.. Причината е нещо друго.. Да не са остатъци от тоалетната хартия от предходно посещение на тоалетната..

# 113
При гъбички не се появява веднага сърбеж. Но щом е бели парцали, ще се появи съвсем скоро.

Гела в никакъв случай не е причина, като се изключи факта, че се улеснява излизането им, след вагинален преглед.

# 114
И аз съм така, взеха ми секрет за изследване всичко е ок, обясниха ми че е нормално и няма нищо притеснително. И при предишната ми бременност имах бяло течение- слабо, понякога на парцалчета, но без мирис и съвсем бледо бяло, почти прозрачно. Консултирай се за твое спокойствие с гинеколога.

# 115
Moмичета, благодаря ви за включването! Каквото и да беше това, изчезна... мислех, ако и днес го има, директно да пиша на док или да ида до болницата, но явно е било нещо моментно и аз не знам какво... сега се наблюдавам внимателно и, ако нещо стане, ще ходя веднага.
ПС. Честно да ви кажа, не искам да съм паранойчна и постоянно да се чопля и да мисля какво ми е, или какво може да ми е, и да ходя на прегледи през ден-два. Дай Боже всичко да е наред, но не искам да съм като "болна" през цялата бременност, искам да си водя нормален, доколкото е възможно живот. Искам и да пътувам със самолет, точно когато ще съм в 12г.с. и док каза, че ако всичко е наред, няма кървене или някакъв проблем, няма проблем да летя.

# 116
Здравейте мами, понеже в аптеките спряха Аспирин протект и доктора при предписа Акард, някоя от вас пила ли го е и има ли опасност пожене в листовката пише че не трябва да се пие последното тримесечие и аз незнам какво да правя

# 117
Здравейте мами, понеже в аптеките спряха Аспирин протект и доктора при предписа Акард, някоя от вас пила ли го е и има ли опасност пожене в листовката пише че не трябва да се пие последното тримесечие и аз незнам какво да правя
Просто се консултирай с АГ-то си..

# 118
Здравейте , бременна съм в 5г.с , след преглед и изписан утрогестан , днес го купих и сложих 2капсули вагинално . След час последва обилно кървене със съсиреци . Отидох веднага при док. каза , че не е паднало , все още е в матката и да не слагам повече утрогестан , а да се оставя по течението и “каквото сабя покаже ....” .
Кървенето продължава , малки съсиреци , само след уриниране . Някой имал ли е подобен случай и как е завършил ?

# 119
Shine27, аз на твое място веднага щях да ида за второ мнение при професионалист. Що за отговор от лекар е "остави се на течението"?!?! Не е нормално това. Аз смених трима лекари, докато намеря моя в 5 месец чак. Още утре ходи в някоя от частните болници (с оглед на по-добрата апаратура)с добри АГта. А сега лежи и почивай.

Общи условия

Активация на акаунт