Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 164
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте , бременна съм в 5г.с , след преглед и изписан утрогестан , днес го купих и сложих 2капсули вагинално . След час последва обилно кървене със съсиреци . Отидох веднага при док. каза , че не е паднало , все още е в матката и да не слагам повече утрогестан , а да се оставя по течението и “каквото сабя покаже ....” .
Кървенето продължава , малки съсиреци , само след уриниране . Някой имал ли е подобен случай и как е завършил ?

А защо ти изписа Утрогестан, явно е имало проблем и преди това кървене?

Как ще завърши случая ти е 50/50. Това, което може да направиш е да си пиеш лекарствата и ударно витамин С, никакви аспирини докато има кървене. Може би е добре да отидеш на друг лекар, защото това не е нормален отговор. Утрогестана се спира, когато е взела - дала работата. Не е редно да се спира, ако искат да се опитат да запазят бременността.

# 121
Момичета,имам нужда от съвет. Днес бях на втори преглед. 9та седмица съм, всичко е ок. Слагам вагинално 2х2 утрогестан.
Докторът ми изписа Гино Певарил вагинално по 1 глобула 50 мг през 3 дни - профилактично, за всеки случай.
Нямам гъби, микробиология последно пусках преди да забременея, винаги е била чиста. Нямам сърбежи,течение, чувствам се добре.
Питах личната, според нея щом е преценил гинеколога да ги слагам.
Вие какво мислите? В огромна дилема съм да слагам или не?

# 122
"Остави се на течението" ама хора, как може такова нещо само моята ли глава не го побира това. Как не ги е срам. Аз ако бях в това положение и получа такъв отговор щях да забия една на лицето, което ми дава този изчерпателен отговор, а после с чисто сърце да си тръгна. Въздържам се да се изкажа както искам точно. В днешно време има толкова много лекарства ли било, системи ли било, какво ли там си било. И дори ако за момента няма какво да се направи, а само да се чака, така ли трябва да бъде казано. Правилните дучи ли са това? С какви очи тези хора гледат нашите очи, пълни не с надежди ми не знам с какво вече и заявяват съвестно нещо подобно. Нормално ли е едно момиче, след преглед при специалист, да търси отговор от нас в сайта. Да си скъса дипломата на тая докторка и кажи.

# 123
Абе хора къде ги копате тия лекари дето ви дават лекарства без причина? А вие пък как не отивате за второ мнение??? На мен ми предписаха в 6 г.с. лекарства за задържане биз причина, профилактично. Повече не съм стъпила там. Отидох на друг гинеколог. Не се доверявайте сляпо, бъдете разумни.

# 124
Абе хора къде ги копате тия лекари дето ви дават лекарства без причина? А вие пък как не отивате за второ мнение??? На мен ми предписаха в 6 г.с. лекарства за задържане биз причина, профилактично. Повече не съм стъпила там. Отидох на друг гинеколог. Не се доверявайте сляпо, бъдете разумни.
И 5 мнения да потърсиш и 5те май ще са все различни.

# 125
Именно, различни са мненията. А и обикновено следващия лекар не се наема да спира дадено лекарство. Каза,че дозите са профилактични,а е специалист по фетална морфология. Просто исках да се допитам до вас.

# 126
Не е така. Има професионалисти. Но работят на частно повечето. Това е действителността. Ако искаш добро здравеопазване - плащаш на частно. Както казах аз смених няколко гинеколога, чак в 5 месец се доверих на човек, който се убедих, че е чудесен професионалист. Ставам и си тръгвам като ми говорят глупости. Иди при друг лекар, е моето мнение. Лекарства не се взимат профилактично. Мнение и на моята АГ, при която раждах.

# 127
Именно, различни са мненията. А и обикновено следващия лекар не се наема да спира дадено лекарство. Каза,че дозите са профилактични,а е специалист по фетална морфология. Просто исках да се допитам до вас.
А защо ти ги е изписал след като ти няма нищо?

# 128
Защото според него сега съм по податлива. Това му бяха думите. И да на частно бях. Винаги ходя на частно и по здравен фонд.

# 129
Не е така. Има професионалисти. Но работят на частно повечето. Това е действителността. Ако искаш добро здравеопазване - плащаш на частно. Както казах аз смених няколко гинеколога, чак в 5 месец се доверих на човек, който се убедих, че е чудесен професионалист. Ставам и си тръгвам като ми говорят глупости. Иди при друг лекар, е моето мнение. Лекарства не се взимат профилактично. Мнение и на моята АГ, при която раждах.
Твоята АГ е много права. И в частните клиники пак не е сигурна работата. Аз от такава избягах. А какво правят жените, които не могат да си позволят частна клиника. Ами ако жена със сериозен проблем и наистина рискова бременност се лута из "специалисти" и мнения и лекарства. Направо е понякога наистина трагично. Заради некомпетентността на някои ставят грешки. От които грешки страдаме ние. Не те.

# 130
Ами щом си податлива и той е специалист, какво питаш разни жени във форум? Имаш, очевадно е, съмнение - иди на друг лекар. Ако искаш да ти кажем пий лекарства без причина, сори. Аз направих така - предписяха ми силни хормони за задържане без причина, а аз отидох при друг лекар и не съм пила лекарства. Щом си по фонд - нямаш проблем.

# 131
Моята история е дълга .... опити за бебе 4 години и сега щяхме да започваме инвитро на естествен цикъл , когато отидох за стимулация на 7 ден от МЦ док ми каза че фоликула е тръгнал да се пука и сме закъСнели , но все пак да пробваме и то пък взело че станало ... сега се върнах от почивка в Турция , всъщнос ми закъсня и там направих теСт , който беше положителен , т.е там разбрах , че съм бременна . Записах час за док в София - Шефкетова , но за петък . И тук реших да отида ей така , да видя дали ще се види нещо , като реших , че няма да вземам под внимание какво ми каже тази док. , тя дори не ми е пускала изследвания и ми изписа утрогестан , който не взех в понеделник след прегледа , защото исках да изкачам прегледа в София , но тази сутрин , нещо не накара да го купя тоЗи утрогестан и веднага сложих две вагинално - както ми беше изписала и ..... като прокървих веднага отидох да ме види . Инъче ще звъня на док в София ако може утре да ме приеме , а не в петък ... ако не е късно . Лежа си и не се натоварвам фиЗичвски , но психически за този ден съм се сринала тотално .... уж си викам няма го мисля и като я видя тая кръв ....

# 132
Защото според него сега съм по податлива. Това му бяха думите. И да на частно бях. Винаги ходя на частно и по здравен фонд.

На какво си податлива? Значи ... никак не си изчерпателна, а е трудно някой да те посъветва реално така. Ако искаш да чуеш фалшиви успокоения, добре, но ако ти трябва реално мнение, не става без малко детайли.

Ако си имала аборти, трудно или асистирано забременяване, стимулации, тогава е нормално да се очакват проблеми и прогестерон се дава на всички. Тогава и кървенето често е безопасно, поради ред причини.

Има ли изобщо установена бременност преди това, защото написа че си в 5 г.с.? В тази седмица трудно се вижда изобщо, камо ли да ти каже, че все още си е там, тоест - видял е сакче преди това?

# 133

На какво си податлива? Значи ... никак не си изчерпателна, а е трудно някой да те посъветва реално така. Ако искаш да чуеш фалшиви успокоения, добре, но ако ти трябва реално мнение, не става без малко детайли.

Ако си имала аборти, трудно или асистирано забременяване, стимулации, тогава е нормално да се очакват проблеми и прогестерон се дава на всички. Тогава и кървенето често е безопасно, поради ред причини.

Има ли изобщо установена бременност преди това, защото написа че си в 5 г.с.? В тази седмица трудно се вижда изобщо, камо ли да ти каже, че все още си е там, тоест - видял е сакче преди това?
Май не е към мен целия цитат 😂

# 134
Май , май нищо не е видяла ми се струва ..... ами ме смотолеви и ми записа още 2 часа за следващите пъти . Ще звъня утре сутрин на Шефкетова , дано реагира и ме вземе ...
странно , че кървенето е само след уриниране . Имам някакви надежди , дано не е станало най-лошото Cry

Общи условия

Активация на акаунт