Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 156
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Не се изследват по време на бременност. Аз вливах при+ тест и в 9 г.с.

# 496
  • София
Не се изследват по време на бременност. Аз вливах при+ тест и в 9 г.с.

А след това? Не се ли влива всеки месец?

# 497
  • София
Не. След 12г.с. изхранването на плода изцяло се поема от плацентата и Нк клетките нямат съществено влияние.

# 498
Не. След 12г.с. изхранването на плода изцяло се поема от плацентата и Нк клетките нямат съществено влияние.

И аз това тръгнах да пиша подробно, но се отказах. Щях да пиша и за глупостите на Конова, дето само им взима парите за изследвания, консултации и ненужни вливки след 8 ма г.с., но и за това се отказах ...

# 499
Вече са ти отговорили.

# 500
  • Г. О.
Искам да попитам тези от вас, които са имали кървене през бременността - колко време след това сте пили дуфастон? А някакво друго лекарство даваха ли ви?

# 501
Искам да попитам тези от вас, които са имали кървене през бременността - колко време след това сте пили дуфастон? А някакво друго лекарство даваха ли ви?
Аз орокървих много силно около 10 седмица. Толкова силно, че ми проби през дънките и се стече по крака.
Но не са ми давали да пия дуфастон. Бях на системи с кормагнезин и пиех утрогестан.

# 502

Дуфастон, не знам защо още го изписват, този остарял медикамент. По-добре посети друг лекар.

За кървене - утрогестан, минимум 2х100 на 12 часа, максимум 3х100 на 8, витамин Ц - 1х500 три пъти дневно, магнезий - външно или вътрешно, или и двете, Но Шпа - при нужда и преди ставане/излизане. Това в общи линии са ми изписвали при кървене в ранни седмици, през бременностите.

# 503
Аз имах кафеникаво зацапване в 4 г.с., изписаха ми профилактично дуфастон х 1 на ден, пих го до края на 16 г.с. Сега си давам сметка, че може би АГ е искала да се презастрахова, но в интерес на истината хапчетата ми понасяха добре, а и тя ме питаше на всеки 10 дни дали се чувствам добре или да търсим алтернатива.

# 504
Дуфастон в момента го изписват, защото няма нищо друго в аптеките. Работя в склад за лекарства и преди няколко месеца изпокриха и метергин и примолут - нор, а този утрогестан е по-слаб от дуфастона, защото не е чист хормон. Лекарката ми дори се ядосваше, че трябва да лекува пациентите си само с тези два препарата, които не помагат кой знае колко. Ето заради това се изписва Дуфастон постоянно, просто освен него и Утрогестан, няма какво друго да бъде изписано . 🙃

# 505
А и има нещо друго, от Утрогестана орално има много изявени гадни странични ефекти, някои жени се чувстват ужасно след като го приемат, а вагинално се получават инфекции, при Дуфастона не съм чувала за такива странични проявления и така става предпочитан заместител.

# 506
4 седмици слагам вагинално 2по2 утрогестан и нямам инфекция. Ако се поддържа добра хигиена не мисля,че утрогестан е предпоставка за инфекции. Не филмирайте жените, на които им е изписан вагинално.

# 507
Ами, не думай, за това има цяла листовка странични ефекти Дуфастона. Аз съм имала странични ефекти от него - зловещо изпъпчване, повръщане и обща отпадналост. Твърдения тип това не дава страничен ефект са лишени от съдържание, до организъм е и е индивидуално. За мен Дуфастон е отврат, за теб не е. Но все пак това са хормони, разбира се, че се отразява приема им,при едни не се забелязва толкова отявлено просто.

# 508
Аз през цялата бременност бях на утрогестан вагинално и съм нямала никакви проблеми. Добре измити ръце преди поставянето му и всичко е наред.

# 509
Всяко едно лекарство има странични ефекти и един от най-опасните странични ефекти на Дуфастона е, че при бременност и кърмене има шанс да се образуват тромби в кръвта. За това го пия вече втори месец с разтреперани гащи 😁 но до сега не съм имала никакъв проблем, дано в 4 месец да ми го спрат, не ми се иска да продължавам с тъпкането на хормони ...

Общи условия

Активация на акаунт