Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 041
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Аз пия от началото Pregnacare plus, всичко е наред. Сега съм 13 седмица. Но аз доста неща не ям-като риба, месо..
От самото начало на бременноста ли пиеш Pregnacare plus? Доктора ли ти го препоръча или ти сама взе това решение 🤗🤗🤗

# 646
Естествено, че могат да навредят синтетичните витамини. Те не са панацея, натрупването на определени витамини и минерали в организма могат да са проблем, особено при жени с проблеми на щитовидната жлеза. Нека не изказваме някакви генерални изводи, че без прием на хапчета витамини не може да се бременее. Защото те не важат за всяка една от нас. Затова има лекари, които правят изследвания и дават становище. По принцип всеки човек трябва да се храни балансирано и да приема нужните витамини и минерали през храна. Дадох пример със себе си - не съм пила и не пия комплекси от витамини, защото съдържат йод и за мен е противопоказно. По предписание пия магнезий например като добавка, но ям много зеленчуци, ядки и плодове.

Не могат. Не може да се получи хипервитаминоза на никакъв витамин от комбинираните. Най-много леко да се бутне някой недостиг, но много леко. Ако са друг вид витамини - да, може, но комбинираните - не.

При хронични проблеми, както със щитовидната, съм съгласна, че трябва да е по-внимателно. Също и при някои анемии, при някои заболявания на съдовата система, бъбреците. Но в нормално състояние, няма абсолютно никакъв проблем.

За йод - има няколко теории, но аз нямам такъв проблем и не съм се интересувала в детайли, най-общо казано, спорят за златната среда - колко е оптималната доза, за да не се товари майката, но да не влезе в дефицит бебето, когато вече щитовидната му започва да работи.

# 647
  • София
Витамини пия и преди и като бременна само след кръвни изследвания за въответния витамин (не ПКК само) в бионаличните им форми и по отделно. Синтетични витамини не усвоявам и трупам токсини от тях и всеки, които не е сигурен дали или не ги усвоява трябва да внимава.
Който и лекар да ми препоръча конкретна марка лекарство/хранителна добавка ще си помисля, че има договор с въпросната фирма.

# 648
Аз пия от началото Pregnacare plus, всичко е наред. Сега съм 13 седмица. Но аз доста неща не ям-като риба, месо..
От самото начало на бременноста ли пиеш Pregnacare plus? Доктора ли ти го препоръча или ти сама взе това решение 🤗🤗🤗
Взех си ги в началото, но го обсъдих с АГ. Помисли си, че искам да пазя диета, но като му обясних, че не ям доста неща от както съм бременна...по-добре да ги пия, защото не си набавям всичко необходимо.

# 649
На мен не са ми изписвали витамини при предишната бременност, и засега също не са ми изписали. Общо взето, лекарите, на които съм попадала, са скептични към приема на синтетични витамини без нужда. Но аз ям тонове плодове и зеленчуци през всички сезони. Освен това, имам и проблеми с щитовидната жлеза и не смея да пия нищо своя глава.

Сещам се, че бях гледала лекция на един АГ-завеждащ родилно отделение и той изказа мнение, че една от причините да се раждат големи бебета е приема на комбинирани синтетични витамини.

# 650
Здравейте майчета, в 39та г.с. съм, нямам никакви признаци за раждане и корема ми от 2 дни не е твърд както си беше преди, а е мек 🤔 странно ми е защо е мек... знаете ли нещо по въпроса? След 7 дни ми е термина нито тапа съм видяла, нито контракции имам, нито болки в кръста... нищичко, имам чувството, че никога няма да родя 😁

# 651
Здравейте майчета, в 39та г.с. съм, нямам никакви признаци за раждане и корема ми от 2 дни не е твърд както си беше преди, а е мек 🤔 странно ми е защо е мек... знаете ли нещо по въпроса? След 7 дни ми е термина нито тапа съм видяла, нито контракции имам, нито болки в кръста... нищичко, имам чувството, че никога няма да родя 😁

Бебето движи ли се нормално?

# 652
Аз също до последно нямах никакви признаци на раждане.. Дори корема ни се беше високо.. Не се беше смъкнал, но не е бил мек.. Това ми е доста странно.. Та признак за раждане имах чак в деня на раждането.. Никакви бакстър контракции, нищо.. Наистина добре са ти за дали въпроса дали бебчето си се движи както обикновено...

# 653
Да, на моменти дори е доста активно. Постоянно си го усещам. Не е имало ден в който да не го усетя, даже и в момента нещо си мърда Simple Smile

# 654
Да, на моменти дори е доста активно. Постоянно си го усещам. Не е имало ден в който да не го усетя, даже и в момента нещо си мърда Simple Smile
Това е добре.. Значи не би трябвало да има нещо притеснително

# 655
В четвъртък съм на лекар, но реших да попитам вас дали ви се е случвало да ви омекне корема понеже преди дни ми беше наистина доста твърд, а сега е мек Confused и ми е малко странно и притеснено...

# 656

Ако го усещаш по-отчетливо /по силно/ от обикновено, върви да ти проверят водите, да не са изчезнали съвсем. Но то и без това не е зле да посетиш лекар вече, не винаги раждането се случва, както и когато трябва, в много напреднала седмица си.

# 657
  • София
В четвъртък съм на лекар, но реших да попитам вас дали ви се е случвало да ви омекне корема понеже преди дни ми беше наистина доста твърд, а сега е мек Confused и ми е малко странно и притеснено...

Имаш ли възможност да отидеш на лекар, макар и по спешност? Може изобщо да няма проблем, но за твое собствено успокоение. А пък веч в 39 г.с. може да започне и разкритие. Синът ми го родих томно на термин, така че може би има още няколко дни Simple Smile

# 658
За водите и за тях съм притеснена, защото пък от 1 седмица ми е мокро бельото понякога, четох, четох в нета за това и разбрах че е от течението понеже ставало по-воднисто накрая, но било възможно и водите да изтичат постепенно, а не наведнъж... през нощта го усещах доста силно даже ме и заболя на няколко пъти, но до сега не съм отишла на док. защото си го усещам и съм спокойна до някъде... апък и мойта аг в 9ти месец ме гледа през една седмица, а не всяка Rage аз знам, че в 9ти месец се гледат тоновете всяка седмица... ама и тя е малко серт... всеки път си чакам датата кротко и така.

# 659
В която и болница да отидеш ще ти направят тонове и щети ги разчетат.

Общи условия

Активация на акаунт