Нервна бременна

• 1 715
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,
Значи имам следния проблем- бременна съм вече почти 7 месец, но от скоро нервите ме хванаха и почти всичко ми пречи 😃
Работата ми поне не е свързана с напрежение и намирам някаква утеха там защото съм цял ден сама .
Усещам се, че по трудно си сдържам емоциите, и когато нещо ме дразни го казвам. Постоянно мисля за бъдещето, за следващия 1 месец примерно, дори за утрешния ден. Почнала съм да се притеснявам за неща който още не са станали.
Ама заплатите ще свършат, ама трябва това за вкъщи онова все битови неща, който пак ми създават напрежение…
Свекървата ми се бърка за нещо както винаги и хоп аз не мога да си замълча ами каквото ми идва отвътре да отговоря го казвам. Ако някой ми каже нещо на криво после го мисля цял ден… никога не съм се чувствала толкова странно. Притеснявам се и за бебо как ще е… преди всеки преглед съм като опарена. А винаги ми казват че се развиват нещата нормално..
Като цяло постоянно мисля някакви простотии и съм винаги напрегната.
Отдавам го на хормони или някаква част от характера ми която досега не съм показала.
Кофти ми е защото искам да имам онова вътрешно спокойствие както преди беше .
Сякаш душата ми не е спокойна не знам как да ви го опиша. Сигурна съм че много от вас имат или са имали подобни премеждия през бременноста.
Въпроса ми е как да поуспокоим нещата
Какво помага… всяка от вас сигурно има своят начин за успокоение.. но на мен още ми е трудно да намеря моя.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 19:42 от milenkamileni

# 1
И аз откакто съм бременна не мога да си мълча. Просто нямам нервите, казвам си всичко, което ме дразни

# 2
Аз към края на бременността се изнервих, защото вече ми писна и исках да раждам. Не съм от търпеливите хора и това ми състояние ме напрягаше в края. Но спокойно - след раждането нервите съвсем се опъват 😃

# 3
  • София
И аз бях така с това да не мога да изтърпявам хората..особено, ако не си знаят мястото. Нормални неща са..хормони накрая и страха от предстоящото раждане бълникат мозъка яко, но спокойно след раждането вече и желание да се обяснявате що сте бясна няма да имате.

# 4
И аз бях така с това да не мога да изтърпявам хората..особено, ако не си знаят мястото. Нормални неща са..хормони накрая и страха от предстоящото раждане бълникат мозъка яко, но спокойно след раждането вече и желание да се обяснявате що сте бясна няма да имате.

Понеже казах те страх от предстоящото раждане - как се справихте с него. Особено при подготовката точно преди раждането.

# 5
Милата! Аз бях по-скоро уплашена. Не спях добре от нерви. Все се притеснявах да не загубя бебо, да не му открият проблем; после почнаха едни мисли - ами ако нещо стане с мен или с ММ, кой ще го гледа; аз дали ще се справя с дете; ами ако се проваля?; ако съм лош родител? ей такива неща ми минава вечер през главата и не ме оставяха да спя + кошмари как някой ми краде детето... хормони, нерви, страх - нямам как без тези неща. такива неща ми минаха през главата, каквито за 30 години живот не бях си и помисляла - но детето е отговорност за цял живот и според мен е нормално да се нервира и притеснява човек. Simple Smile

# 6
  • София

Понеже казах те страх от предстоящото раждане - как се справихте с него. Особено при подготовката точно преди раждането.

Аз преносих 41+6 г.с. и накая толкова ми тежеше и исках да родя, че забравих да ме е страх. А като тръгне процеса вече няма и време за страх, други инстинкти вземат превес Simple Smile

# 7
Здравейте, аз съм в 19та седмица и това ми е първа бременност. Изкл'чително нервна и тревожна съм почти през цялото време. Бях чувала прекрасни разкази за втория триместър, когато бременната се чувства чудесно, има енергия и цъфти от щастие. При мен е точно обратното, постоянно плача и всяка седмица към текущите неразположения се добавя ново :/ Към всичко това добавяме, че не мога да спя добре и това допълнително ме напряга. Disappointed Само аз ли съм крайно не щастлива от състоянитето си? За бебчето се радвам много, от доста време се опитвахме и си ни е малкото чудо, но пътя сега е толкова тежък....

# 8
Възможно е имате предродилна депресия. Говорете с лекаря и ако той не ви помогне, отидете сама на психиатър/специалист, който да може да ви предложи адекватно лечение. Това изобщо не е за подценяване

# 9
Вижте си и нивата на витамините, защото дефицитите също причиняват депресивни състояния.

# 10
И на щитовидната жлеза също. Но може пак да се наложи помощ от специалист

# 11
Благодаря за съветите и подкрепата! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт