Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 056
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
За Нук - това са най-добрите шишета, всеки вид, за конкретната възраст на детето. За много малко бебе, бих започнала с каучук, не антиколик, те и нямат колики първите седмица - две.

След това минах на силикон, не заради анти колик системата, а защото почнаха да засмукват силно, и каучука се сплескваше, а и нямаше толкова дупчици, нито пък откъде да влиза въздух.

За корема - най-вероятно е от водите, защото на мен така ми беше омекнала, само една част - горе в ляво, когато започнаха да подливат водите на едното бебе. Но това трябва да се следи всеки ден.

# 676
Относно нормалното раждане аз бях още по-малко кг от теб, защото забременях 40 и родих 50..имах само корем реално.. Родих естествено и все едно не бях раждала.. Корема веднага ми се прибра.. И трябва да ти кажа, че родих бързо и лесно.. По-малко от 4часа ми бяха контракции те, а в родилна зала бях не повече от 5 минути и малката се роди 3кг..

Относно шишетата на nuk.. Аз ги ползвам.. Моите са стъклени с антиколик бибероните.. Само че не са каучук, а силикон, защото дъщеря ми отказа каучука.. Ние се кърмим де, но тя като цяло изцедена кърма от шише не иска.. Но си пие вода от него.. И кърма но много рядко, залъгалката й е също на nuk, но тя и тях не люби много, но като цяло аз съм доволна от тези шишета, но пък аз си държах да са стъклени, защото няма нужда от смяна, а и е по-добре, защото пластмасата си отделя вещества.. То по принцип и ние те трябва да пием от пластмасови шишета.. Та затова й взех стъклените и не съжалих...

# 677
Зависи за какво ще се ползват тия шишета. За мен най-добрите са на медела, защото не пускат лесно, а имитират процеса на сукане. Първата седмица след раждане ползвах такива, докато спра добавката. След като спряхме АМ и се кърмим вече 6 месеца, шишета седят в шкафа. Пробвала съм и Нук, но съм твърдо за медела. Тия антиколик системи...бебето ще има колики докато ги израсте, едно шише няма да му ги премахне магически.
П.С. Съвет - не си купувайте излишни шишета имам 5 на медела и 4 на нук. С какъв акъл си дадох парите и аз не знам. Ако държите предварително да си купите шишета, 2 стигат на първо време.

# 678
  • София
И аз имам едно шише на Медела и едно на Нук, което ми е подарък - стъклено със силиконов биберон.
Антиколик система означава, че помага да детето да не поглъща допълнително въздух, а не че лекува коликите Simple Smile
На презентацията на НУК ни казаха, че каучуковите биберони са за недоносени и по-малки бебета.

# 679
И аз имам едно шише на Медела и едно на Нук, което ми е подарък - стъклено със силиконов биберон.
Антиколик система означава, че помага да детето да не поглъща допълнително въздух, а не че лекува коликите Simple Smile
На презентацията на НУК ни казаха, че каучуковите биберони са за недоносени и по-малки бебета.
Много точно обяснено относно антиколик системата.. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 680
Ясно е това за антиколик системата. Но няма значение. Бебето пак ще има колики. Оригванено изкарва въздуха. За мен са маркетингови измислици. Но хора разни, това е моето мнение 😉

# 681
Ясно е това за антиколик системата. Но няма значение. Бебето пак ще има колики. Оригванено изкарва въздуха. За мен са маркетингови измислици. Но хора разни, това е моето мнение 😉

При мен, най-важното което се случва от антиколик системата е, че не трябва да дръпна сплескания биберон от устата, за да влезе въздух. Това разпенва млякото. А и убива скоростта на хранене. Но колики си имаха, естествено. Не нещо фрапантно, но си имаха.

И се родиха доста недоносени, затова каучука ме спаси тогава.

# 682
  • София
Навремето много ми хвалеха антиколик шишетата на д-р Браун.
Така и не стигнах до тях.
Синът ми беше на кърма, а когато дойде реда на АМ... започна едно издирване и лудо купуване на шишета и биберони.
Каучуковите биберони на Чико ме спасиха. Амортизират се бързо и се сменят по-често.

# 683
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз също съм в голямо чудене с шишетата,затова си взех по 3-4бр на Авент,Др Браун(анти колик) и Нук.И на момента вече ще се тества кое се приема и на коя марка да се купят допълнително.

По повод витамините,дори няма нужда лекарите да ви казват да пиете такива.Мисля,че всяка средно умна жена е наясно,че при бременност,обслужва още едно тяло,следователно й трябват допълнителни нутрименти.Няма да обеднеете,ако давате по 30лв месечно за витамини,за да сте сигурни,че поемате нужните дози,нали?

Фолиева киселина,желязо,калции(особено в 3 триместър,когато костите им зякват),магнезии,витамин С са задължителни за ежедневен прием.В допълнение протеин за цялостен растеж на бебето,комплекс от Омега за развитието на мозъка..
Ако не желаете синтетични,има витамини,изцяло на база плодове,зеленчуци,корени,семена.Mykind organics,newchapter
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 00:14 от Adoralova

# 684
Момичета, вчера бях на първи преглед, видяхме плоден сак, но гинеколожката ми каза, че е притеснително малък по размер (0,84см). По изчисления трябва да съм в 6г.с., а той отговарял на 4г.с. За толкова по-късна овулация мисля, че е трудно да се говори, тъй като цикълът ми е 28 дни и е редовен. Вика ме отново на преглед след 2 седмици, за да видим, има ли развитие..Разбира се, предвид този размер на сака, не се видя нищо в него.

Шаш и паника има в мен, но ви пиша, ако може да дадете мнение, има ли шансове да се променят нещата в положителна насока?

Леко и щастливо бременеене на всички.

84mm гестационен сак отговаря на 5г.с+1-2 дни. Не пишеш датата на последната менструация.
Според мен всичко е наред.
Дори и при редовен 28 дневен цикъл няма как да си сигурна кога точно е била овулацията.

Последна М на 09.09.
0,84 cm не е ли 8,4 мм, а не 84мм? Thinking

# 685
  • София
Да , така е. В 6та си, но това не бива да те тревожи. При мен също се видя 8мм сак в 6та,  (при овулация на 20ти ден няма как да е другояче), но вече съм 19та седмица и даже бебето върви няколко дни напред.

# 686
Аз взех шишета на томми тип пълен боклук са.Най-лошо похарчените ми пари.Най съм доволна от Авент .

# 687
Да , така е. В 6та си, но това не бива да те тревожи. При мен също се видя 8мм сак в 6та,  (при овулация на 20ти ден няма как да е другояче), но вече съм 19та седмица и даже бебето върви няколко дни напред.

Благодаря ти, в петък отново съм на преглед, пък ще видим. А при теб, да върви все така добре Smiley

# 688
Някой от вас може ли да ми препоръча ФМ и БХС в Сандански или  Благоевград? От къде сте доволни? И колко по рано трябва да запазя час?

# 689
Някой от вас може ли да ми препоръча ФМ и БХС в Сандански или  Благоевград? От къде сте доволни? И колко по рано трябва да запазя час?
Защо не отидеш в София?

Общи условия

Активация на акаунт