Сподели любимите си рецепти с „Градус“

  • 18 867
  • 229
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 8 476
Пиле в плик

Слага се пилето в плика добре омазнено, намазано с червен пипер и добавени други подправки. Прибавят се и картофки моркови, броколи и малко масло. Пликът се поставя в тавичка, а плика трябва да се надупчи на няколко места. Пече се около час и половина, два на около 200 градуса във фурната. Simple Smile

# 16
  • Мнения: 1 009
Пилешката супа ми е любима :
- 1/2 кг пилешки гърди
- морков
- картофи
- магданоз
- лук
- яйце
- кисело мляко
- сол , черен пипер и олио

# 17
  • Мнения: 1 557
Нашата любима рецепта вкъщи е пилешки бутчета с картофки и бейби моркови.

Сварявам малко пил.бутчета. през това време в тава нареждам картофи, моркови и лук. Поръсвам със сол, чер и червен пипер, чубрица и магданоз. Обърквам всичко много добре и редя бутчетат между зеленчуците. Слагам водичка и пека до златисто.

# 18
  • София
  • Мнения: 803
ПИЛЕ С ЯБЪЛКИ И МЕД

Продукти:

1 кг пилешко месо
5 супени лъжици олио
150 мл топла вода
кората на 1 лимон
1 глава червен лук
5 ябълки
чесън
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжичка къри

Приготвяне:

•  Месото се измива, подсушава се, почиства се от ципите и излишната тлъстина и се разделя на кубчета с дебелина по желание.
•  Запържва се добре от всички страни в олиото, сгорещено в дълбок тиган.
•  Добавя лукът и се пържи докато омекне.
•  Прибавят се обелените, почистени от семето и нарязани на осминки ябълки. Ястието се задушава още 15-20 минути.
•  Прибавят се медът и лимоновата кора.
•  Добавя се кърито.
•  На ястието се слага (ако няма достатъчно сос) толата вода и се вари на слаб огън като пилето от време на време се разбърква.
•  За гарнитура се използва варен ориз, подходящo питие е тъмна бира или червено вино.

# 19
  • Мнения: 4 859
Пиле на бутилка с картофки

Обикновено вземаме по-големи пилета и използвам шише Загорка от 500 мл. Намазва се хубаво с разтопено масло,смесено със сол и червен пипер или подправки по избор отвън и отвътре,нанизва се на биреното шише и се слага в тава.Около него нарязвам картофки,овкусявам и тях,наливам малко вода и олио/масло.В гърлото на шишето слагам също бучка масло.Пека първо на 100,после увеличава на 200 и следя да изтича бирата.За около 2 часа става готово.Може и с вода да се напълни или наполовина бира/вода. 

# 20
  • Мнения: 121
6 бр.пилешки бутчета
200 гр. ориз
250 гр. гъби
Черен пипер,сол,олио
 Запържваме ориза в олио до златист цвят,добавяме сол и черен пипер,след това и гъбите .Ориза,гъбите и сварените бутчета се нареждат в тава ,заливат се с вода и се пекат във фурна до извиране на водата.

# 21
  • Мнения: 630
Гювечета с пилешко:
- пилешко месо
- доматен сок
- картофи
- гъби
- топено сирене
- лук
- сол
- черен пипер
Количеството на продуктите е различно, според броя на гювечетата, който имате Simple Smile

# 22
  • Мнения: 472
Пиле с грах, картофи и моркови.

Задушаваме си малко лук и моркови. След това добавяме пилешко месо по избор, нарязано на по-едри парченца и запържваме леко и от двете страни. Добавяме нарязаните на едри картофи и заливаме с доматен сос. Подправяме на вкус, добавяме замразен млечен грах и малко водичка. Слагаме във фурната и печем до готовност и до сгъстяване на соса.

# 23
  • Мнения: 4 872
Пиле с ориз

# 24
  • Мнения: 2 024
Пилешки бутчета в плик:

Продукти:
1. Четири пилешки бутчета
2. сол
3. червен пипер
4. Плик за печене на фурна

Приготвяне:
Измиваме бутчетата, осоляваме ги и ги опиперваме Wink . Слагаме ги в плика, който добре завръзваме. Постявяме го в тавичка за печене на фурна и печем на 180 градуса за около 50 минути.

Изключително бързо, просто, лесно, съвсем натурално - но пък много вкусно!
Simple Smile

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 6 635
Започвам с любимата пилешка супа на децата.
Продукти:
половин пиле
2-3 картофа
1-2 моркова
1 глава лук
фиде
магданоз
Приготвяне:
Първо сваряваме пилето. Изваждаме го от бульона и го оставяме да изтине. Прецеждаме бульона и го подсоляваме. Прибавяме нарязаните на ситно моркови и лук. Оставяме да поври няколко минути и прибавяме нарязаните на кубчета картофи. След като поври още няколко минути, опитваме и ако е нужно, подсоляваме отново. Прибавяме фидето и обезкостеното месо.
Сваляме от огъня и застройваме по желание. Преди сервиране наръсваме магданоза.
Сервира се с резенче лимон Simple Smile

Продължавам с любимото на баща им мезенце - пилешки хапки със сусам.
Продукти:
пилешки филенца
яйце
галета
сусам
мащерка
босилек
розмарин
червен пипер
за соса:
пушено сирене
1 яйце
200 грама олио
сок от 1/2 лимон
1 ч.л. дижонска горчица
1 к.л. тъмен соев сос
сол
Приготвяне:
Объркваме подправките с галетата и нарязваме филетата на дребни хапки. Месцата потапяме в разбитото яйце, след това в сместа от подправки. Запичаме в загрята фурна (150 градуса) с вентилатор. След получаването на златист загар вадим хапките, оставяме да изстинат и поръсваме с разбито яйце, след което овъргаляме в сусама. Запичаме за още 5 минути.
За соса:
В дълбок цилиндричен съд разчупваме яйцето и изсипваме олиото. апваме няколко капки от лимоновия сок и една щипка сол. Разбиваме с пасатор като изтегляме нагоре, до получаването на майонеза.
Начупваме сиренето и го слагаме вътре, заедно със всичко останало. Пасираме отново до получаването на хомогенна смес.
Сервираме хапките със соса, резен лимон и стрък магданоз.

И естесвено - моето любимо пиле на шише.
Продукти:
1 пиле
картофи
1 бира
масло
сол
червен пипер
мащерка босилек
Приготовление:
Разбъркваме подправките с разтопеното масло и мажем пилето обилно отвън и отвътре. Може да се сложи масло и на няколко места под кожата му.
Нарязваме картофите на резенчета и ги нареждаме в тава около бутилката бира. Обливаме ги с останалата смес от маслото и подправките. Слагаме пилето "да седне" върху бутилката и мушкаме в предварително загрята на 150 градуса фурна с вентилатор. Печем до получаването на златист загар.
Сервираме със стръкче магданоз, резен лимон и студена бира.
Наздраве!

# 26
# 27
  • Мнения: 376
Рецептата е любимата на двете ми деца- Пиле фрикасе

Нужните продукти за пиле фрикасе са:
Бялото месо от сварено пиле / нищо не пречи да използвате и други части от пилето /
един литър от бульона в който е вряло пилето
1/3 чаена чаша брашно – чашата ми е с вместимост 250 мл.
1/3 чаена чаша кисело мляко – чашата ми е с вместимост 250 мл.
180 мл. прясно мляко
2 жълтъка
четвърт скилидка чесън – количеството е малко, но е достатъчно да овкуси ястието.
60 мл. слънчогледово олио

Начин на приготвяне на пиле фрикасе:
Разбийте жълтъците, киселото и прясното млека с помощта на тел за разбъркване. На ръка.
Загрейте олиото в подходящ съд.
Прибавете към загрятото олио брашното. Бъркайте докато се позапържи. Около минута. Не усилвайте котлона.
На части и при непрекъснато бъркане започнете да прибавяте бульона в който е вряло пилето. За да ми е по – лесно изсипвам бульона в кана. По този начин не се налага да използвам черпак. Оставете да къкри две минути.
Отстранете съда от котлона и при непрекъснато бъркане започнете да прибавяте яйчено, млечната смес.
Отново върнете съда на горещия котлон. Когато отново заври прибавете нарязаното на парченца месо и стрития чесън. Не забравяйте да бъркате. След като заври отново, оставете ястието още две минути да къкри. Опитайте ястието дали има нужда от още малко сол. Все пак бульона е солен и може да не се наложи да добавяте.
Когато варите пилешкото месо освен сол може да овкусите с един морков, стрък целина и половин глава лук. Тези зеленчуци не се добавят към ястието. Те са за овкусяване на бульона.

Bon Apetit:)

# 28
  • Мнения: 1 294
4 бр. пилешки гърди
60 г сушени домати
200 г краве сирене
2 ч. л. риган
1/4 връзка магданоз
2 с. л. каперси
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Сушените домати, магданозът и каперсите се наситняват, смесват се с натрошеното сирене, ригана и 2 с.л. зехтин и се разбъркват. Пилешките гърди се разрязват през средата, но не до края и се разтварят като пеперуда. Овкусяват се със сол и черен пипер и се намазват с останалия зехтин. Върху всяко се слага от плънката. След това се затварят.Подреждат се в тава и се пекат 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Много любими на цялото семейство!

# 29
  • Мнения: 215
Една от любимите ми рецепти е пиле с къри. Става много лесно, бързо и вкусно.
необходимите продукти са :
пилешки гърди - 400 г.
къри - 3 с.л.
сметана - 150мл
чесън - 2 - 3 скилидки
лук - 1/2 глава
брашно, олио
В тиган слагаме олио и  пилешкото на кубчета и  го оставяме да се задуши добре, посоляваме.
Прибавяме скилидки чесън и лука. В чаша смесваме кърито и брашното. Доливаме сметаната и бъркаме до получаване на еднородна смес. Прибавяме в пилешкото и оставяме да къкри на слаб огън около 5 минути и пилето с къри е готово.

Общи условия

Активация на акаунт