Предстои ми лапароскопия - тема 10

• 65 321
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Ако не е операция на червата, където е необходимо червата да са празни, не е необходимо предния ден да се гладува и да се вземат очистителни.

# 526
В моя случай беше за киста на яйчника. Доктора искаше седмица преди операцията да ям течна храна. За мен беше абсурд, да ядях повече супи, но не само (щях да си умра от глад). Единствено вечерта преди да ме приемат в болницата вечерях само супа наистина. 

# 527
Значи супи мога да ям предния ден. А дали мога да си сменя прахчето, защото това има Сена и от нея получавам ужасно режещи болки и гадене?

# 528
Операцията ми беше четвъртък сутрин, ядох последно вторник вечер супа. Попитайте щом имате непоносимост към някаква съставка предполагам, че ще ви го сменят.

Скрит текст:
При мен така или иначе това сиропче не подейства.

# 529
Е, на какво да действа, като два дни не си яла. Стомахът ти е бил празен.

# 530
Именно. Те ми дадоха и втори път вечерта(знаеха че ходя трудно до тоалет). А аз го изпих защото наистина исках и се надявах да подейства, но не.

Спирам, мисля че темата е друга. И се извинявам.

# 531
  • софия
Не във всяка болница и не всеки лекар ги използва. Моята лапароскопия беше в Шейново, чрез Репробиомед, и въобще не беше коментирано разхлабително. Единственото, което ми казаха, беше да спра храната след 20 часа предния ден и вода можех да пия до 24:00.
Ти как беше след операцията беше ли ти лошо.
Никакви проблеми не съм имала - даже, още на другия ден, "тичах" по коридорите и бях направила "офисче" до кафемашината на етажа Grinning

# 532
Браво защото и аз правих при тях но ми казаха бизакодил  преди операцията.

# 533
Момичета, искам да Ви попитам нещо понеже не намерих много информация. Кога ви дойде цикъла след операцията и болезнен ли беше? Преди две седмици ме оперираха, а от снощи имам доста силни остри болки в десния яйчник (под раната) и се притеснявам. По принцип последно ми дойде на 07.02. , но си мислех, че след операцията един вид се рестартира всичко. Махнаха ми киста на левия яйчник и са надупчили десния , дали може от това да е? Като бях да ми махат конците ми казаха, че от операцията не трябва да имам никакви болки. Малко съм се притеснила, а контролния ми е чак края на март.

# 534
На мен ми дойде нормално, но помня че първия МЦ беше адски болезнен. Все едно с нож ме прорязваха през яйчниците. Това, когато ми махаха кисти. Иначе сега при второто лапаро за миома пак ми дойде навреме, но нямах такива болки. Мисля, че се получава нещо като рестартиране на яйчниците и е нормално да има болки.

# 535
Трябваше да ми дойде 4 дни след лапарото и си ми дойде навреме. От тогава МЦ са ми доста болезнени, не че преди не бяха де ама май малко по-малко.

# 536
На мен след лапароскопията за премахване на киста си ми дойде на датата, на която трябваше. Беше малко по-лек от обичайното (не беше толкова обилен и нямах силни спазми), но имах болки в яйчниците.

# 537
Благодаря! Аз се притесних да не би да съм направила нова киста, въпреки, че е прекалено рано пък и нали са ми работили по яйчниците, за да не образувам кисти, ама с моя каръшки късмет няма да се учудя .. Grinning

# 538
Няколко девойки от групата във фейсбук споделиха, че малко след операцията вече са имали нова киста, но фоликулярна.

# 539
Аз нахлувам с един въпрос Grinning защо не правят трансвагинална операция при ендометриоза? Всъщност назад в темите има такива случаи, но рядко. Нали пак могат да се огледат тръби, яйчници.. Само от финансова гледна точка ли правят през корема? Защото другата е доста по-евтина.

А, като така и така писах, ще разкажа моят странен случай. Преди няколко години 3 месеца имах кошмарен цикъл. Когато ми дойдеше, болките бяха толкова режещи че припадах. Ходех в спешното, но уви никой нищо не откриваше. Случваше се да имам и нещо като гърчове през нощта, не можех да мръдна от болка,тялото се тресеше, коремът ме режеше и ми причерняваше. Такава болка та чак до припадък, никога не бях имала. Почнах противозачатъчни за 3,4 месеца и всичко се оправи. Спрях ги и до ден днешен Слава Богу нямам болезнен цикъл, супер редовен е, имам овулация и всичко изглеждаше ок. Случайно на рутинен преглед ми намериха киста, матката е леко изместена(не знам защо) и СА 125 е завишен. Та така, оказа се че съм с ендометриоза и сега си чакам лапарото.
Всъщност странното е, че минаха години от ужасния кошмарен цикъл, в които години всичко е ок... Та не си обяснявам как към момента нямам никакви оплаквания и възможно ли е преди години нещо да е станало, разраснало.. а чак сега да го откриват.. И какво е било това нещо.. Някои ако има подобно преживяване, нека сподели.. Или ако ви хрумват идеи. Докторите нищо не коментираха когато разказвах, едната дори каза, че нямало общо с ендометриозата това. Но според мен има.. Като и да е, ще се радвам някой да пише Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 18:07 от Yan25

Общи условия

Активация на акаунт