Предстои ми лапароскопия - тема 10

• 65 296
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
При мен също беше така, още преди няколко години Цикълът ми беше кошмарен. Също стигах до припадък, повръщане, падаше ми кръвното, и общо взето болките бяха направо травмиращи. Това се повтори няколко пъти в рамките на около година и се нормализираха нещата.
При мен в рамките на диагностично лапаро преди месец ми откриха срастванията, сигурна съм, че тогава са се случили.
При лапарото не ми изрязаха кистата а само я пунктираха за да не ми намаляват яйчниковия резерв.
На 27ми Април ще ми бъде второто лапаро, за да се освободят срастналите органи и изчистят ендометриозните гнезда. Имам и миома, която се силят да извадят ама за нея ще помисля. Младичката лекарка много ми се видя надъхана да реже по мен....добре, че няма тя да оперира.

# 541
За подобен проблем препоръчвам д-р Лачев от Свети Лазар, но не съм наясно дали имат договор със здравната каса за покриване на процент от прегледа и манипулацията.

# 542
Ето ме и мен, втори ден след операцията.
Мина мисля успешно, вече си вървя нормално и не ме боли или дърпа.
Но имам два въпроса:
- имам конци, които казаха , че ще махнат на 7-ми ден.Боли ли? Изглеждат ужасно, стърчащи и тн.
-имам леко щипане от раната при пъпа, дали е нормално?

# 543
  • София
Момичета, сега правят ли се планови лапароскопии? За Вита и д-р Попов евентуално?
Vervam, къде ти правиха?

# 544
Момичета, сега правят ли се планови лапароскопии? За Вита и д-р Попов евентуално?
Vervam, къде ти правиха?
В Щерев, но аз бях по спешност.
Киста на жълтото тяло 7 см, осукала яйчника, болки ...
До колкото разбрах приемат само неотложни случаи.Всичко, което може да изчака го отлагаха.

# 545
  • София
Vervam, къде ти правиха?
В Щерев, но аз бях по спешност.
Киста на жълтото тяло 7 см, осукала яйчника, болки ...
До колкото разбрах приемат само неотложни случаи.Всичко, което може да изчака го отлагаха.

Дано всичко е наред вече! Бързо възстановяване ти желая!

# 546
Ето ме и мен, втори ден след операцията.
Мина мисля успешно, вече си вървя нормално и не ме боли или дърпа.
Но имам два въпроса:
- имам конци, които казаха , че ще махнат на 7-ми ден.Боли ли? Изглеждат ужасно, стърчащи и тн.
-имам леко щипане от раната при пъпа, дали е нормално?
леко възстановяване Hug

на мен ми беше болезнено и доста неприятно махането на конците. Но минава много бързо

# 547
А да ви попитам и нещо друго .
В неделя за последно ходих по голяма нужда, в понеделник ме оперираха и от тогава изобщо нямам позиви да ида до тоалетна.
За тези дни съм яла всичко общо -2 пилешки супи, една картофена крем супа и 2 бисквити.
Дали е нормално след операция толкова време да не ходя по голяма нужда?
Иначе преди бях редовна - всеки ден.

# 548
Намерете си лактулоса и можете да вземате по 10-15мл на ден.

# 549
Съмнявам се, че в тази ситауция някъде биха могли да ти насрочат операция, освен ако случаят не е супер спешен.

# 550
Здравейте!
И на мен ми предстои лапаро в Шейново - отстраняване на матка, шийка и тръби. Много ме е страх, много. Някой има ли наблюдения за Шейново - как работят, бързо ли минава? Много ме е страх.

# 551
Здравейте!
И на мен ми предстои лапаро в Шейново - отстраняване на матка, шийка и тръби. Много ме е страх, много. Някой има ли наблюдения за Шейново - как работят, бързо ли минава? Много ме е страх.

Аз лично не съм минала през това, но много близка моя позната я оперираха не отдавна за махане на матка, шийка и тръби.
При нея единствения проблем беше , че залежа след операцията и е получила сраствания , от които и до ден днешен си я боли при ставане, при движение, понякога без причина.
Моя съвет ,в това отношение, е да се движиш максимално след операцията.Лекарите ще ти кажат как и колко , послушай ги.
Иначе като изключим това, познатата ми сега се чувства страхотно .

# 552
Здравейте,
Аз се оперирах там миналата година. Доволнола съм. Апаратурата е мн модерна. Операторите имат опит и са минали доста обучения в чужбина. Ще избирате ли екип?  За да не се получават сраствания слагат гел на база на хиалурон, който се заплаща допълнително,проучете си. Възстановяването  е индивидуално,но при положение че ще е лапароскопия би трябнало да е сравнително по- леко.Успех!

quote author=mymcheto link=topic=1064672.msg40399496#msg40399496 date=1584631897]
Здравейте!
[/quote]

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 21:13 от la_belle

# 553
Здравейте,
Аз се оперирах там миналата година. Доволнола съм. Апаратурата е мн модерна. Операторите имат опит и са минали доста обучения в чужбина. Ще избирате ли екип?  За да не се получават сраствания слагат гел на база на хиалурон, който се заплаща допълнително,проучете си. Възстановяването  е индивидуално,но при положение че ще е лапароскопия би трябнало да е сравнително по- леко.Успех!

quote author=mymcheto link=topic=1064672.msg40399496#msg40399496 date=1584631897]
Здравейте!
[/quote]

Здравейте,
Малко се успокоих, но малко. Да, с избор на екип съм.Много полезна информация ми дадохте за този гел. Обезателно ще питам за него, стига да не е много скъп.Както и движението след операция. Надявам се и след това да нямам проблеми. Чета, че много жени имат проблеми с дефекацията и какво ли още не.Нямам избор, трябва да направя тази операция.
Лек и успешен ден!

# 554
А да ви попитам и нещо друго .
В неделя за последно ходих по голяма нужда, в понеделник ме оперираха и от тогава изобщо нямам позиви да ида до тоалетна.
За тези дни съм яла всичко общо -2 пилешки супи, една картофена крем супа и 2 бисквити.
Дали е нормално след операция толкова време да не ходя по голяма нужда?
Иначе преди бях редовна - всеки ден.
Ако си още в болницаата, кажи на докторите и ще ти дадат свещички. Ако си навън, просто си купи от аптеката, дръж свещичките в хладилника.
Има едни шоколадчета,  които помагат за такова нещо, в аптеките се продават. Има два вида: със захар и с подсладител.

Общи условия

Активация на акаунт