Предстои ми лапароскопия - тема 10

• 65 283
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Това, което аз бях прочела е, че се отменят всички планови операции. В този смисъл лапароскопските сигурно се отменят, освен ако не са супер спешни.

# 556
Здравейте само с лапароскопия ли може да се махне тръбата ако има токсична течност

# 557
Това е най- щадящият вариант, освен ако не искаш лапаротомия Simple Smile.

# 558
Това е най- щадящият вариант, освен ако не искаш лапаротомия Simple Smile.
Аз разбирам че това е най щдящия вариант но проблемът е че има 3 лапароскопия и една коремна операция затова си мисля дали няма друг вариант

# 559
Какъв друг вариант? Едва ли ще стане с гастроскопия Simple Smile.

# 560
Здравейте само с лапароскопия ли може да се махне тръбата ако има токсична течност
И аз имам три лапаро и то за една година -една диагностична и две извънматочни ,нищо ми няма.Това е най-щадящия начин все пак.

# 561
Момичета, лапароскопската операция на шоколадова киста по стандартен начин ли протича? Гледах интервю на д- р Стаменов, че в неговата клиника ползват торбичка ( ендобаг). При консултацията ми вчера лекаря каза, че ще я излющва и ще й отстрани вътрешността (или поне аз така разбрах, не сметнаха за нужно да ми детайлизират)...И сега се питам дали пък няма различни подходи? Аз бях с убеждението, че методът е унифициран...

# 562
Дали ще използват endobag или не, теб не те бърка по абсолютно никакъв начин. Процедурата е една и съща!

# 563
Дали ще използват endobag или не, теб не те бърка по абсолютно никакъв начин. Процедурата е една и съща!
И аз така се надявам, да няма значение, ама после се запитах дали това не определя качеството на интервенцията, за да знам да го имам предвид при избор на лекар? Иначе хич не ми е любопитно какво точно правят специалистите, тяхна си работа, за мен е важно всичко да е ок и по-най щадящия възможен начин.Simple Smile

# 564
Понякога е по- добре да не се запитваш Simple Smile. Виждам, че нямаш никаква представа от това какво ще ти правят и от там объркването ти. Еднобаг е просто една торбичка в която слагат кистата за да  я извадят.  Понякога ако кистата е достатъчно малка и няма течност в нея, могат да я извадят без торбичката направо през порта. Дефакто тази торбичка не те касае по никакъв начин.
По- добре не се задълбочаван в детайли, които в твоя случай са абсолютно без значение и не променят хода на операцията по никакъв начин.
Ако пък толкова те интересува, просто можеш да го пуснеш в Гугъл и ще намериш информация, Та дори и видео за какво се ползва ендобаг. Също така ендобаг се използва и при операция на жлъчката, или извънматочна бременност.

# 565
Не съм много компетентна по темата, но би могла да потърсиш второ мнение. Чувала съм, че д-р Лачев има добър професионален подход при подобни проблеми.

# 566
И за какво да плаща за още един преглед, за да и обяснят това което вече и казах ли, или вие ще поемете разхода и Simple Smile
И пак повтарям ендобаг е просто една малка торбичка в която слагат изрязаната киста и с нея я вадят от една от дупките на корема. Дупките са 2 по 5 мм, а едната е 10мм и при ваденето ако не е в торбичка е по- трудно ваденето!
Ето това представлява вадене с ендобаг.

https://youtu.be/YtEFXebZdNA

# 567
Благодаря, наистина не държа да знам как "технически" протичат нещата, честно казано и лекарите не обясняват с охота в детайли как извършват интервенцията. Но все пак ако има разлика в метода, който да повишава успеваемостта и ефективността от една интервенция, ми се ще да съм наясно. Затова и попитах дали лапарото се извършва по единен подход, стандартно.

# 568
Ако седнат да ти обясняват всичко, трябва да ти изнесат цяла лекция по медицина и хирургия, а едва ли имат на разположение часове Simple Smile.
Просто не е трябвало да ти споменава за тази торбичка, за да не ти пълни главата с глупости. Това са технически подробности, които не засягат пациента по никакъв начин, нито пък променят хода на операцията.
Все едно да оставиш колата на сервиз и да питаш с какъв номер гаечен ключ ще развинтят Еди си кой болт Simple Smile.

# 569
Здравейте вчера ми направиха лапароскопия на извънматочна бременност .Искам да попитам колко болничен ми се полага .

Общи условия

Активация на акаунт