Предстои ми лапароскопия - тема 10

• 66 234
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, някоя от вас правила ли е лапароскопия в Майчин дом Варна, може ли да споделите мнение, кой е лекарят който я прави и каква е цената? Правим опити за бебе и при направена цветна снимка се видя че имам двурога матка, като ми казаха че се виждало и нещо като много тънка преграда, като не се виждало с каква точно големина е преградата и дали изобщо ще пречи за напред , според лекаря има шанс да забременея естествено, но има и още по-голям шанс да не успея да износя бебето или то да остане недоразвито точно заради това че може да няма  достатъчно място да се развива. Същото се отнася и ако се стигне до инвитро, реално може да е напразно. Предлага ми да направим лапароскопия и да премахне тази преграда за да сме по сигурни за евентуална бъдеща бременност.Има ли някоя от вас или познавате ли някой в моето положение, защото съм много притеснена до сега не са ми правили операции, пък и четох че и с двурога матка се забременява и се износват бебета и сега съм и малко раздвоена какво да правя? Благодаря ви Simple Smile

# 376
Здравейте,
до какъв период след операцията е нормално да имате температура и да усещате дискомфорт?

# 377
Здравейте,
до какъв период след операцията е нормално да имате температура и да усещате дискомфорт?

Може би зависи от операцията. Аз бих се посъветвала с лекар.

# 378
  • Варна
Здравейте,

Не съм имала температура изобщо, дискомфорт може би няколко дни, но като цяло много бързо се възстанових

# 379
Ifka_ - Има голямо значение колко големи са отклоненията във формата на матката. Принципно при леки отклонения лекарите не препоръчват операция. А при теб явно си има индикация за повишен риск от спонтанни аборти.
   Има жени наистина които са успели да износят успешно, но въпросът е дали ти си готова да си правиш такъв тип експерименти.
   Сигурна ли си че са ти препоръчали лапароскопия, а не хистероскопия?

# 380
Ifka_ - Има голямо значение колко големи са отклоненията във формата на матката. Принципно при леки отклонения лекарите не препоръчват операция. А при теб явно си има индикация за повишен риск от спонтанни аборти.
   Има жени наистина които са успели да износят успешно, но въпросът е дали ти си готова да си правиш такъв тип експерименти.
   Сигурна ли си че са ти препоръчали лапароскопия, а не хистероскопия?
Да ти кажа може и хистероскопия да е казала, а аз да съм чула друго, защото ми каза че на снимката се вижда че е двурогова и че се вижда нещо като малка преграда, но не може да прецени колко точно малка е и колко дебела.

# 381
При хистероскопията достъпът е през шийката на матката. Няма разрези, няма шевове. После ще те наболява малко корема , но не е някаква драма. Има жени които още на следващия ден се връщат на работа. Не е нищо  страшно.
При лапароскопията отнема до 10 дена да се възстановиш напълно, но и там не е страшно. Просто като се движиш след операцията боли корема, но в спокойно положение няма болки, а и всеки ден става все по добре и бързо се забравя. Принципно още в деня след операцията те раздвижват и можеш сама да отидеш до тоалетна или да свършиш нещо дребно.  При нея се оглеждат органите в тазовата кухина, т.е. матка, тръби, яйчници, но външно, и се правят корекции ако се налага. Матката от вътре се оглежда чрез хистероскопия.
 ЦС за съжаление не винаги дават достатъчно яснота, докато при хистероскопията всичко се оглежда отвътре с малка камера. Каквото и да има в матката ще се види съвсем точно и ясно. Peace

# 382
При хистероскопията достъпът е през шийката на матката. Няма разрези, няма шевове. После ще те наболява малко корема , но не е някаква драма. Има жени които още на следващия ден се връщат на работа. Не е нищо  страшно.
При лапароскопията отнема до 10 дена да се възстановиш напълно, но и там не е страшно. Просто като се движиш след операцията боли корема, но в спокойно положение няма болки, а и всеки ден става все по добре и бързо се забравя. Принципно още в деня след операцията те раздвижват и можеш сама да отидеш до тоалетна или да свършиш нещо дребно.  При нея се оглеждат органите в тазовата кухина, т.е. матка, тръби, яйчници, но външно, и се правят корекции ако се налага. Матката от вътре се оглежда чрез хистероскопия.
 ЦС за съжаление не винаги дават достатъчно яснота, докато при хистероскопията всичко се оглежда отвътре с малка камера. Каквото и да има в матката ще се види съвсем точно и ясно. Peace
Може би за хистероскопия е говорела за да може да огледа какво има вътре в матката и тогава да реши дали трябва да се маха нещо.Аз съм много не запозната с всички тези процедури, до сега не ми се е налагало да ми правят нещо подобно, благодаря за подробното обяснение Simple Smile

# 383
Здравейте на всички. Във вторник мина и моята лапароскопия на миома в болница Тракия град Стара Загора. Оператор беше доктор Бузалов. В четвъртък ме изписаха и вече съм значително по добре. Е, след няколко дни ще ми маха конците, ходя бавно и с усещане за придърпване, но е нормално. Условията в болницата бяха добри, чисто и ново отделение, от доктора само добро отношение получих. Дойде след операцията, след това махна и дрена. Очаквам до една седмица да съм напълно възстановена. Към тези на които им предстои подобно нещо да не се притесняват, всичко минава, важното е да се движите колкото е възможно повече. Престоя в болницата беше 2 дни и ме пуснаха. Няколко часа след като се съвзех и вече правих крачки в коридора. Успех и кураж от мен.

# 384
Здравейте,може ли инфо клко се доплаща за  операция  с робота Да Винчи, при д-р Делчев,за премахване на миома.Аз съм от Варна на 42 години и миналата седмица загубих бебе в 19 та седмица.Сега след случката доктора ме посъветва непременно да ги махна,преди следващ опит.
Скрит текст:
Здравейте,
Искам да ви споделя какво се случи с мен, обикновено само чета, но сега страхът е голям и имам нужда и аз да пиша за това, през което преминавам, понеже само хора, които са преминали през това могат да разберат. В началото на миналата година се събрахме с мъжа ми, в края на годината се оженихме, говорили сме си за деца и двамата искахме, но 1во решихме да се оженим и после да мислим по този въпрос. След сватбата мислих и стигнах до решението, че преди да започнем с опитите трябва да мина на профилактичен преглед, след медения ни месец по Нова година, началото на тази - февруари записах часове. Прегледах си щитовидната желеца, ПКК, урина, мамолог и какво ли още не, дойде време на генеколога, прегледаха ме казаха, че всичко ми е наред, забелязаха единствено нещо на един от яйчниците, по нейните думи най-вероятно някакво фоликулче, което ще се махне със следващия цикъл, въпреки това пред ДЗИ, понеже имам допълнителна здравна осигуровка, написа киста, хем написа киста, хем не ми каза да ме види след цикъл, макар че аз пак ходих понеже микробиологията хвана гъбички и после пусках повторна, за да видя, че вече ги няма, но каза, че нямало нужда да ме гледа повече с ехографа всичко било наред. И така убедена аз, че всичко ми е наред реших да си оправя зъбите, оказаха се не малко проблеми за оправяне с тях и това отне известно време, но мина. Дойде лятото убедени вече, че можем да започваме с опитите за деца заминахме на почивка, изведнъж обаче гъбичките отново ме навестиха, този път много силна инфекция, място не можех да си намеря аз на тази почивка, даже звънях на майка ми да ми запише час, веднага щом кацна да отида на лекар. Майка ми записа час пак при същата лекарка, малко преди часа се обадиха, че лекарката излязла в спешна отпуска и нямало да я има, една приятелка ми препоръча нейната лекарка и отидох при нея с идеята, че ще ми пуска само микробиология. Както винаги се шашкам преди преглед, тогава бях мега спокойна, че нищо лошо нямало да стане. По време на прегледа забеляза мъничко полипче на шийката и го махна с щипките за биопсия, но каза, че иска да ме види и с ехограф за всеки случай и видя миома, 1вата миома, която видя беше външна на краче, каза ми, че тя няма да пречи на бременността и да не я мисля, но после о ужас видя и още една от другата страна, този път на стената от вътрешната страна, която я притесни, тогава бях преди цикъл и миомите бяха около 4см, "мистериозното фоликулче-киста" си седеше още. След цикъла миомите бяха по-малки около 3см, кистата пак си седеше и според лекарката е ендометриозна, каза ми, че тези миоми ако забременея ще се увеличат и че шансът за аборт е голям, посъветва ме да махна всички "екстри" от себе си и тогава да мисля за бременност. Шокът беше голям, няколко месеца си живят с идеята, че всичко ми е наред и изведнъж всичко това, как стана така, защо. Обвинявах се, чудех се, защо отложих забременяването миналата година, зор ли беше да се женим, вместо да имаме дете 1во, имаше ли ги тези миоми, нямаше ли ги, от миналата година имах леко зацапване преди цикъл, но не обърнах внимание, преди две години пък веднъж ми дойде много преди датата и получих кръвоизлив, но този месец бях под стрес, следващият всичко беше ок и го отдадох на стреса, може би ги имам от доста време, но как така не се видяха, как така ме подведоха. Защото сега не просто ме е страх от предстоящата лапароскопия, но ми тежи заради отлагането на бременността, а всички около мен са бременни, не мога вече да търпя нищо, близките ни с деца и бременни, да седя на работа и да се мъча да се концентрирам.... колегите ми дето нон стоп обсъждат раждания... Ще се оперирам в Доверие, с робота Да Винчи, при д-р Делчев, цената е по-висока от обикновена лапароскопия, но исках робота, а не ми се ходи до Плевен, още повече миомите не са чак толкова големи, а и лекарят ми вдъхна доверие някак си, успокояваше ме, че операцията е рутинна, че маха и по-големи миоми с този робот и по-труднодостъпни и че ще ми направят всички изследвания за пълна упойка и ако има и минимален риск за нещо, ще отложат. Но мен пак ме е страх особено от пълната упойка, ами ако не се събудя, сега като разбрах, че дишаш и с тръбичка ... направо ужас, такъв страх никога не съм изпитвала. Едиснтвеното хубаво е, че ще ми дадат болничен и малко ще се откъсна от цялата среда, която вече ме задушава на фона на емоциите ми, ако се съвзема бързо може и да попътувам малко, да си рифрешна съзнанието, че полудявам вече.  Но с идване на датата се чувствам като преди заколение, място не мога да си намеря, започнах да пия повече, само бира де, ама в нервите си не се усещам и мога да изпия бая голямо количество.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 14:46 от AnMary

# 385
Здравейте, предстои ми лапароскопия при д-р Иван Главчев, в Торакс или Селена (Пловдив). Някоя от вас да се е оперирала при него?

# 386
Здравейте,
на кой ден ви махнаха конците и през цялото време ли не сте ги мокрили?

# 387
Здравей, на мен ми ги махнаха на 8 ден и не съм ги мокрила, въпреки че казаха че след 5 ден може.

# 388
  • Велико Търново
На мен ми махнаха конците на 7 ден,  но до това време бях с водоустойчиви лепенки и нямах проблем с къпането.

# 389
  • Варна
На мен ми махнаха конците на 7 ден,  но до това време бях с водоустойчиви лепенки и нямах проблем с къпането.

Да, при мен беше по същия начин

Общи условия

Активация на акаунт