Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 784
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Някой със завишени Нк клетки и успешно Ин Витро?
Чела съм за немалко момичета със завишени НК клетки и успешно инвитро. Много е важно в този случай да ти пускат системи- те са 2 вида доколкото разбрах- едните са 80 лева, другите по-скъпите- 800 лева. Поне в АГ Селена Пловдив, където съм аз знам, че ги слагат, включително и на моя приятелка са й сложили и забременя. Евтините са Интралипид, а скъпите Октаграм мисля, че се казваха.

# 256
Аз съм с много завишени НК клетки, последно бяха 31%. Вливам интралипид 10мл. по препоръка на доц. Русев. От инвитрото имах успех за кратко, т.нар кухо яйце. Попитах лекарката ми за тези НК клетки, тя каза че те нямат чак толкова голямо влияние, а и нали си вливам интралипида. Така и аз не разбрах каква им е точно ролята. Пречат май на имплантацията. А аз нямах проблем с нея, а с това че после не се развива ембрионче..Ще си вливам системите и така, друго няма какво да направя.

# 257
Относно коментара на Gabriele82: Мила, само едно ще ти кажа: не ти пожелавам никога и под каквато и да е форма да изпаднеш в ситуация да пиеш антидепресанти! За сведение антидепресанта не го пием щото така ни е кеф и няма какво да правим, а защото това, което на мен, а и на много момичета се е случило, за да стигнем до това хапче, е кошмарно. И още нещо да ти кажа, защото явно не си запозната по въпроса: антидепресанта и инвитро процедурата не са взаимноизключващи се- без проблем може да се пие, защото антидепресанта влияе единствено на един единствен хормон в хипофизата наречен серотонин. И пак за сведение допитала съм се както до специалистите в болницата, така и до психиатърката ми, всички са на мнение, че няма никакъв проблем, дири е много по-лишо да се спре. С поста ми просто исках да събера мнение дали други момичета пият. И да ти кажа, че е много грозно едва ли не да ни отписваш да ставаме майки, защото пием антидепресанти. Това не е доброволен избор, а нужда. Също така това не ни прави луди и психически неустойчиви. Смятам, че в 21 век и малките деца знаят за какво точно служат тези хапчета и защо се изписват, повече не смятам да разводнявам темата.

# 258
Момичета много съм притеснена след неуспешен ин витро  Sad( Приех го уж нормално
Но от две седмици съм много зле както си седя и гледам телевизия ме стяга гърлото не ми сига въздух пулса ми се усилва и ми става топло   всичко това за минута някъде  после ме втриса.Тов се получава по 6/7 пъти на ден .Незнам какво да правя

# 259
  • София
Здравей Polikar, пусни си хормоните на щитовидната жлеза TSH , F3 и F4.

# 260
Здравей Polikar, пусни си хормоните на щитовидната жлеза TSH , F3 и F4.
Пуснах си всичко е в норма 1.500 тсх

# 261
Здравейте, в момента съм в стимулация по къс протокол с Гонал - по 450 ед. 2 поредни дни,
След това Фостимон 300ед. отново два поредно дни. Притеснявам се че това са ужасно големи дози? Има ли някой с опит с тези препарати? Мина ми през ума да спра стимулацията защото се притеснявам . Благодаря ви

# 262
Nikol09, от какво се притесняваш? Следите ли хормоните? Предполагам, че има някаква причина за високите дози. И аз бях с 450ед.на ден. Имах прегледи през ден, гледаха фоликулите и хормоните. Мислех си че с тази силна стимулация кой знае колко фоликули ше станат, че ще ми е зле, но изобщо нямах никакъв дискомфорт или хиперстимулация. Не се отказвай заради такова нещо!  

# 263
На преглед съм след като приключа 4те дни с тези дози, това ме тревожи главно. По време на предишния ми опит ме наблюдаваха през ден по време на стимулация.

# 264
Някой със завишени Нк клетки и успешно Ин Витро?
Здравей,
Аз съм с нормално завишени НК клетки, които полудяват по време на бременност, но никога не съм взимала мерки. В момента съм с близнаци с ДЯ, засега успешно, като пих само Медрол 4мг 4 дена след трансфера и после още 4 по половинка. Така че освен ако не са ти взимали вагинална проба  за НК клетки, не смятам, че тези в кръвта са показателни.
Стискам палци!

# 265
Нз на 22 ще разбера, но чета че се правят вливки

# 266
Здравейте, момичета! Някоя от вас да е била по дълъг протокол и да е имала успешен свеж трансфер?

# 267
Вливките на Октагам при имунологични проблеми повлияват ли НК клетките в матката? Ако при имунологична биопсия са установени отклонения в показателите, те ще се коригират ли от вливките?

# 268
Вливките на Октагам при имунологични проблеми повлияват ли НК клетките в матката? Ако при имунологична биопсия са установени отклонения в показателите, те ще се коригират ли от вливките?
Не съм много запозната, но в понеделник съм на преглед при доктора ми и задължително ще го питам и ще пиша. Моя приятелка ми каза, че тези системи били точно за задържане на ембриона след трансфер- това било единственото, което помагало за задържането. Едната торба хапчета, които се пият били единствено за създаване на подходяща среда за приемане на ембриона, не и за задържане.

# 269
Ще ти бъда благодарна, Марипоса, и ще чакам да пишеш Hug

Общи условия

Активация на акаунт