Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 770
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте, някой интересувал ли се е от някаква статистика на къс или дълъг протокол има по голяма успеваемост.  Аз съм преминала едно ин витро на къс протокол И сега ми предстои второ . Интересно ми е дали не е по добрия вариант на дълъг протокол. Незнам...
Не може да се сравняват.
Протокола се избира според пациента и неговото състояние.

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 23:55 от Nandin

# 241
Момичета искам да ви попитам някоя от вас дали е пила или пие антидепресант по време на процедурата. Защото аз пия и психиатърката ми каза, че няма никакъв проблем да си го пия без да го спирам, та даже и при бременност нямало проблем. Преди бях на Золофт, сега пия Ленуксин. Каза ми, че и двете можели да се пият през цялата процедура и цялата бременност. Благодаря ви предварително!

Аз съм на Ципралекс.
Моята док. ми препоръча да го намаля на половинка на ден преди стимулацията , по време и после пак да продължа с 1 на ден, за да не се натоварвам с прекалено много препарати.  Peace

Започнах с половинки за 2 седмици , По време стимулацията го спрях изцяло, после пак половинки за 10 дни. И после цяло хапче. Плавно се намалява.

# 242
Привет в стимулация съм с гонал 150 и менопур,225.на ден дали не е силна дозата

# 243

Да, силна е.
Аз правя хиперстимулация с 225 на ден.Мисля, че си на максималната , но зависи от случая.

# 244
Аз съм била на менопур 600 на ден

# 245
И мойтс доза е тази. И за момента нещата върват нормално.

# 246
  • София
Здравейте, аз скоро ще стартирам втори опит - очаквам си заповедта и днес бях на лекар.
Който си спомня от предния път - сега пак ме мори една киста ... Даже са две, но според док. едната е фоликулярна, а другата е еднометриозна  - така де същата гадинка. От утре (2ри ден) съм на Марвелон за 21 дни и с киста или без 6-7 декември стартирам.
Някой да ги е пил? Аз досега пих Регулон и Ясмин, но не за пълен цикъл, а само по 14 -15 дни. Някакви странични ефекти - четох за главоболие - ама то май при всички....

# 247
Абе аз за всичко със си голямо шубе:blush:

# 248
Аз преди година бях на ципралекс по половинка на ден. Лекарката от клиниката, която посещавах тогава, направо си ми каза, след като се оправя и спра антидепресантите тогава да отида, не можело да се прави ин-витро така, като не се чувствам психически добре, а и не трябвало да пия антидепресанти по това време. Бяха ми изписани заради паник атаки. Те пък се отключиха, след като тръгнах по пътя на репродуктивните проблеми. Правих инсеминация, притеснявах се много, беше ме страх, всичко ми дойде в повече и получавах задух и сърцебиене. Е...не се върнах при тях повече...Спрях и антидепресантите Simple Smile Вече съм добре, дори и след едно ин-витро. Страховете лека полека изчезнаха.

# 249
Не се притеснявай, аз запичнах с Гонал 150 единици, след 3 дни го вдигнаха на 200, след 2 дни ми направиха дозата Гонал 150+Менопур 150, защото ми растяха бавно фоликулите. Докторите преценяват по много фактори, така че не се тревожи

# 250
  • София
Здравейте, вчера ми беше пункцията. Всичко беше перфектно
 Извядиха 18 яйцеклетки, но днес още не са ми звъняли ембриолози. Към 17.30 аз звънях на рецепция и казаха, че ще им предадат. На жената,чиято пункция беше 30мин преди моята и звъннаха днес сутринта. Единствената разлика е, че тя е със свежи сперматозоиди, а наще са замръзени. Възможно ли е да са ми измряли всичките яйчица и за това да не ми се обаждат?

# 251
Здравейте, вчера ми беше пункцията. Всичко беше перфектно
 Извядиха 18 яйцеклетки, но днес още не са ми звъняли ембриолози. Към 17.30 аз звънях на рецепция и казаха, че ще им предадат. На жената,чиято пункция беше 30мин преди моята и звъннаха днес сутринта. Единствената разлика е, че тя е със свежи сперматозоиди, а наще са замръзени. Възможно ли е да са ми измряли всичките яйчица и за това да не ми се обаждат?
Здравейте, не се притеснявайте. И мен,ме бяхя забравила, макар на 5ти ден. Звънях 2 пъти, записваха ме и казваха, че ще им предадат. И ми звъннаха вечерта в 8ч. Звъннете им утре задължително!

# 252
Момичета искам да ви попитам някоя от вас дали е пила или пие антидепресант по време на процедурата. Защото аз пия и психиатърката ми каза, че няма никакъв проблем да си го пия без да го спирам, та даже и при бременност нямало проблем. Преди бях на Золофт, сега пия Ленуксин. Каза ми, че и двете можели да се пият през цялата процедура и цялата бременност. Благодаря ви предварително!

Аз съм на Ципралекс.
Моята док. ми препоръча да го намаля на половинка на ден преди стимулацията , по време и после пак да продължа с 1 на ден, за да не се натоварвам с прекалено много препарати.  Peace

Започнах с половинки за 2 седмици , По време стимулацията го спрях изцяло, после пак половинки за 10 дни. И после цяло хапче. Плавно се намалява.

Този въпрос бих го отнесла към специалиста, който посещавам. Извинявам се за въпроса, но защо сте на тези антидепресанти? Някак си не ми звучи съвместима тази комбинация ин витро- антидепресанти.

# 253
  • София

Аз съм на Ципралекс.
Моята док. ми препоръча да го намаля на половинка на ден преди стимулацията , по време и после пак да продължа с 1 на ден, за да не се натоварвам с прекалено много препарати.  Peace

Този въпрос бих го отнесла към специалиста, който посещавам. Извинявам се за въпроса, но защо сте на тези антидепресанти? Някак си не ми звучи съвместима тази комбинация ин витро- антидепресанти.

Този коментар - последният в цитата, показва колко ограничено и назад във времето е мисленето в бг. Антидепресантитте покачват качеството на живот. За сведение в САЩ и Франция се пият доста често включително по време на ивф процедури. Не е срамно да се обърнеш към специалист за психично здраве.

А повечето хора в бг май го приемат като признание за недъг.

# 254
Някой със завишени Нк клетки и успешно Ин Витро?

Общи условия

Активация на акаунт