Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 811
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Някой знае ли защо се прави биопсия на ендромедрум ипреди инвитро и помага ли за самата процедура.

Ендометриална биопсия може да се направи за няколко неща - за определяне на имплантационния прозорец, за имунологично изследване и за микробиологично изследване.
Може да помогне на процедурата освен с резултатите от изследванията и с надраскването на лигавицата.

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 23:11 от Nandin

# 346
  • София
Здравейте, предстои ми първо ИКСИ /от днес започнах стимулацията/. Имате ли представа дали преди оплождането на извадените яйцеклетки се прави спермограма на дадената от мъжа сперма за процедурата (партньорът ми пи 4 месеца една купчина добавки и искам да знам има ли ефект от тях и какъв е - съответно бих се радвала, ако от клиниката изследват показателите на спермата преди да оплодят яйцеклетките и споделят информацията с нас).

# 347
  • Ловеч
Lorena, предстои ми инвитро или икси не знам още и не мога да отговоря, но Ви пожелавам успех и Ви моля да споделите дали има резултат, защото и ние с моя пием много добавки.
Успех и благодаря предварително!

# 348
Лорена, не знам дали във всички клиники е така, но там където съм аз, правят сг. Не те викат, за да обсъдите резултата. Ти след това си я вземаш и ако искаш питаш.
Деня след пункцията ще ти звъннат да ти кажат колко яйцеклетки са се оплодили.
Успех!

# 349
Лорена, правят обикновена СГ преди оплождането за тяхна информация. В някои болници може и да ти я дадат или опишат кратко в епикризата, ако дават такава. Ти сигурно можеш да си платиш за разширена или каквото още искаш.

# 350
При нас нямаше спермограма. И аз исках да видя дали има някакво подобрение от всичките добавки и витамини които той изпи. Попитах след процедурата дали мога да пошуча спермограма, казаха ми че няма, иначе са направили за тяхна информация, но го няма така да ни дадат.

# 351
Явно на всякъде си е различно. На мен ми дадоха подробна,разширена спермограма без проблем веднага след пункцията.

Редакция : В предната клиника в която правих процедури,не са ми давали. Определено навсякъде е различно.

# 352
  • София
Благодаря много за отговорите, момичета! Нашата процедура е в Щерев и като мине, ще споделя дали са ни дали информация за показателите на спермата и ако да, има ли ефект от 10-те вида добавки, които приема мъжът ми.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 15:20 от *Lorena*

# 353
В Щерев не дават СГ от оплождането, питах изрично ембриолозите преди трансфера, аз също бях любопитна. Мисля, че се допитаха до биолозите. Казаха, че е опростена и пациентите погрешно си я тълкували, затова не давали вече. Говоря за преди 3-4 месеца.

# 354
  • София
Мерси, Малага! Сигурно няма да са си променили практиката и сега в Щерев, информацията ти е от съвсем скоро. Остава да се надявам на успешен опит и да не ни се налага скоро да се вълнуваме за резултатите от спермограми и изследвания.

# 355
  • София
Не дават в Щерев. И на мен ми предстои, живот и здраве другата седмица да започна и вече нямам търпение Blush

# 356
Аз от утре започвам стимулация,предполагам няма да имат против да пуснем една спермограма - тъй като мъжът ми 2-3 дни беше с висока темп,пи какво ли не и малко се притеснявам да не се е отразило..Ако изобщо ни позволят да пристъпим към стимулация в такъв случай де,утре ще разберем.🤗

# 357
  • София
От болницата едва ли ще имат против да пуснете предварително спермограма, ако си я платите. Мисля, че сумите, отпускани от ЦАР, не покриват извършването на спермограма при опита /ако се финансирате от фонда, де/. Успех с опита, Fireee!

# 358
Благодаря! Успех и на всички останали,на които им предстои 😊❤

# 359
Здравейте, момичета. Днес ми беше трансфера. Според Вас естрадиол-1255,65 pg/ml и прогестерон>80,00ng/ml , лигавица 12 мм добре ли е? Имам и изписан дуфастон- може ли да ми разясните той за какво се изписва? Благодаря! 🤗

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 15:23 от deizy12

Общи условия

Активация на акаунт