Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 656
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Beloved Summer, anichka_21, много ви благодаря за бързите отговори Simple Smile!
Успех и на вас! Flowers Hibiscus

# 691
Момичета включвам се с информация, която е важна и някой може да прочете някога. Какво се прави когато на микробиологията излезе стрептокок 3 дни преди пункция.
Дава се антибиотик за 7 дни, прави се пункция с добра промивка.
За трансфера зависи от лекарите, някой болници правят и трансфер пак с промивка, а други чакат евентуално да се изчисти бактерията. В Щерев правят трансфер и с нея, защото смятат, че много трудно се чисти и може да отнеме понякога повече от 6 месеца.

Дано е полезно за някого. Късмет!

# 692
Момичета здравейте 💐
Включвам се в темата за информация и помощ(при нужда). Сега подадохме документите и като чета ще стартираме най- рано след 4-5 месеца. Желая да се настроя за това, което ме очаква и да се ограмотя по темета. Успех на всички 🤗

# 693
Заповедта ще излезе след около два..максимум три месеца.Ако хормоните са наред,може да стартирате по-рано.Успех!

# 694
Момичета, къде сте си правили вливки на Интралипид в София на по-ниски цени? Зная за Токуда че е едното място.

# 695
Вливките са ми само в Щерев, около 35-40 лв преди няколко месеца, но не знам ако не си пациент колко е.

# 696
  • София
В МЦ Св. Пантелеймон цената на вливката е 32 лв.

# 697
Привет дами🙂Предстои ми трансфер след няколко дни. При започване на подготовката на 2 ден от цикъла ТСХ ми беше 2.55- нечувано високо за мен, която винаги го поддържам под 1. Посетих 2 ендокринолога, като вторият дори ми прегледа жлезата и категорично отсече, че е перфектна и дори се зачеса по главата как след тази стимулация с инжекции е останало толкова ниско. Според него категорично нямаше нужда да пия Л-Тироксин и ме увери, че ЩЖ ми е бетон и с такава стойност се прави трансфер и няма да има проблем. По препоръка на доктора ми обаче аз пия по 1 табл на ден от 50 млг, защото по време на подготовка за трансфер ТСХ се качва от хормоналните медикаменти. Днес си го пуснах на моя глава и след седмица и нещо прием на Л-Тироксин Тсх ми е 2.49. Мн малко е паднало, но мисля, че Тироксина му е попречил да се вдигне. Според доктора ми стойността е идеална за трансфер. Обясни ми, че правят трансфер до стойност 3 на Тсх. 100 пъти го питах, увери ме, че няма да има проблем. Моля, дайте съвет какво мислите, че ще се побъркам. Благодаря ви предварително и извинявайте за дългия пост☺

# 698
Добре е дозата...трябва й още време,за да свали още ТСХто.Дай Боже опитът да е успешен и ще я следите всеки месец и ако трябва ще се коригира.На фона на стимулация и подготовка за трансфер,ТСХто е с добра стойност.Успех!

# 699
  • София
Л- тироксина действа с натрупване и за 10 дни прием не можеш да очакваш резултат. Трябва да го приемаш 40-45 дни и тогава пускаш контрола и чак тогава ще видиш резултат.  Не го мисли, с това ТСХ може да ти направят трансфер не пречи, но след положителен тест на бременност на момента ще ти повишът дозата на л-тироксина.

# 700
  • Варна
Момичета, здравейте! В очакване съм на втора заповед за финансиране и втори опит, но съм много притеснена... Първият ми опит свърши в болница с тежка хиперстимулация.. Възможно ли е според вас, втория опит, ако е с различни препарати, (ще бъде и при различен доктор, ) да ми се размине тоя път?

# 701
  • София
Разбира се, не се оставяйте, говорете, напомняйте и тнт, ако пак ви се предложи същата стимулация сменяйтв клиниката ако трябва. Хиперстимулацията никак не е шега работа!
Аз съм била 2 пъти с уж лека и само аз си знам какво ми беше, представям си сериозната каква болка е!!

# 702
Да,новия лекар задължително трябва да знае какво се е случило,за да вземе мерки....по-ниски дози лекарство..по-чести прегледи.Мисля,че ако се вземат мерки ще се избегне хиперстимулацията.Успех!

# 703
  • Varna
Аз два пъти бях по един и същи протокол с еднакви дози. Първият нямах проблеми,втория получих лека хиперстимулация.

# 704
  • Варна
Новият лекар е запознат с епикризата от старата клиника, както и с епикризата от болницата, в която ме приеха да ме стабилизират. Със сигурност ще му покажа и листчето, в което стария лекар ми беше написал в колко часа какви инжекции да бия /между другото с доста ниски дози бях, като на 3-4 ден ми ги намали още, но..../, ще му бъде обърнато особено внимание отново. По скоро въпроса ми беше за кураж, ако някоя от вас е изкара такава тежка стимулация и следващата да е била по-лека Simple Smile
И още нещо се сещам, ако се прецени след започване на стимулацията, че нещата отиват пак натам, може ли да се прекъсне по медицински причини, или си гърмя заповедта от фонда, ако не я завърша до край?

Общи условия

Активация на акаунт