Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 234
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Момичета ,уместно ли е при инсулинова резистентност да се пие дхеа добавки. Четох че стимулират произвежданото на тестостерон. И може да има нежелано окосмяване. А аз си имам достатъчно.

# 151
Здравейте, този месец имах инвитро на естествен цикъл ,беше без стимулация ,само с един цитротид и хориомон преди пункцията. Но не уточних с доктора дали трябва да има пауза, знаете ли  дали мога следващия месец отново да имам опит?

# 152
Здравейте, този месец имах инвитро на естествен цикъл ,беше без стимулация ,само с един цитротид и хориомон преди пункцията. Но не уточних с доктора дали трябва да има пауза, знаете ли  дали мога следващия месец отново да имам опит?

Може да направиш пак следващия месец. Аз правих инвитро на естествен цикъл два поредни месеца (юни и юли тази година) и нямаше проблем. Успех!

# 153
Arabella, а колко яйцеклетки имаше на естествен цикъл?

# 154
Arabella, а колко яйцеклетки имаше на естествен цикъл?

И двата пъти имаше по един фоликул. На първата пункция обаче не успяха да извадят яйцеклетка. Вторият път извадиха една и тя се оплоди с ИКСИ.

# 155
Здравейте, момичета! Имам спешна нужда от вашето мнение. Днес бях на пункция - стимулиран цикъл с много високи дози, 4 фоликула и нито една яйцеклетка. До като бях в клиниката всичко беше наред. След като се прибрах, освен обичайните леки болки долу в ляво, се появи доста силна болка в кръста. Не се повлиява от Спазмалгон. Някоя от вас имала ли е такива болки? Притеснявам се да няма някакъв проблем. Звънях на доктора, каза, че е нормално, но аз се притеснявам ..
Благодаря ви!

# 156
На мен след пункция и червата ми се побъркаха, имах чувството че се наместват и такива колики получавах..Пих само нош-па и после си бях ок. Кръста ме болеше само на моменти, но поносимо.

# 157
Благодаря, Слънцето! На мен ми е първа пункция и не знам какво мога да очаквам. В клиниката ми казаха - леки болки и дискомфорт, като при менструация. Аз не съм имала болезнени менструации, но тези болки хич не ми приличат на такива. За 3 часа съм на 2 Бусколизина. Не минава, само се мести от корема в кръста и обратно.

# 158
  • sofia
Здравейте,

след 2ри неуспешен опит , днес имах час за коментар, при Персенска съм, каза че според нея  проблема е бил в ембрионите, и ми предложи да пия добавки ФХ ПРо, няколко месеца и след това на ЕЦ да видим как са и също така ПИД и след това замразен трансфер. Има ли момичета успяли по тази схема, като допълнителни изследвания ми  пусна единствено кариотип за двамата.
Водим се с неизяснен стерлитет, имам една инцеминация , и един ЕЦ , не се разви до ембрион, последния път беше стимулиран , имах два бластоцида , и двата тарнсферирахме, но уви нищо . Всичко друго е  в норма, вече се чудя дали да  не сменя клиниката.

# 159
Здравейте,

след 2ри неуспешен опит , днес имах час за коментар, при Персенска съм, каза че според нея  проблема е бил в ембрионите, и ми предложи да пия добавки ФХ ПРо, няколко месеца и след това на ЕЦ да видим как са и също така ПИД и след това замразен трансфер. Има ли момичета успяли по тази схема, като допълнителни изследвания ми  пусна единствено кариотип за двамата.
Водим се с неизяснен стерлитет, имам една инцеминация , и един ЕЦ , не се разви до ембрион, последния път беше стимулиран , имах два бластоцида , и двата тарнсферирахме, но уви нищо . Всичко друго е  в норма, вече се чудя дали да  не сменя клиниката.
Защо, ако сте с неизяснен стерилитет правите опит на естествен цикъл?
Мисля че той се прилага само при изчерпан резерв и ако жената не реагира на стимулация. Поправетр ме ако греша.

# 160
  • София
точно при неизяснен пък е най-подходящ ец. 

# 161
Да ви кажа как беше при мен. Първо ин-витро, положителен тест, обаче кухо яйце. Преди няколко години имах естествено забременяване и пак кухо яйце. Сега бях със силна стимулация ( сутрин и вечер Мериоферт по 225ед.).  9 фоликула, 7 яйцеклетки, 4 оплодени, 2 трансферирани, другите не ставаха за замразяваме. Лекарката ми препоръча един курс физиотерапия (където на мен ми е удобно), а също и добавки - Ferilaid и DHEA. Ние сме с мъжки фактор - лоша морфолофия, оплождането е ИКСИ. Казаха че е по-голяма вероятността да не са хубави яйцеклетките. Понеже ще използваме фонда и през това време - 3-4 месеца смятам да приемам добавките (може да добавя още някои), да мина курса физиотерапия, пък дано да има благоприятен ефект после Simple Smile
И не знам дали да опитаме и ние на естествен цикъл, че съм с намален резерв..Още нямам наблюдения, ново ми е всичко и тепърва започвам да се допитвам и да събирам мнения.

# 162
Здравейте, Дами!
Не съм се включвала отдавна, но ето ме пак на линия..

Слънцето, при нас положението е много подобно. С мъжи фактор сме, но след 3 неуспешни опита се оказа, че има проблем и с качеството на Я. Не съм с изчерпан резерв, но има нещо, което не е наред, защото от добро количество Ф излизам малко Я - например от 15 има 6Я и само една годна за оплождане, която се оплоди, стигна до 5 ден , но не се имплантира... Дали е от силната стимулация или от нещо друго, ембрионите ни спираха развитие... Беше ми споменато дори за донорска...Естествено, за нас това далеч не е вариант, поне за момента - ще се борим докрай за наше бебе... Та..отплеснах се малко, но след тази констатация реших, че ще направя нещо по въпрос и последните 3 месеца, докато чакаме и ние заповедта, приемахме и двамата добавки ...много добавки. Докторът, при който ходех, не беше фен на този тип терапия. Аз на своя глава и след съвети на много жени, споделили за положителния ефект на добавките, реших да действам. Какво ли не пием и преди около месец пуснахме и тест за ДНК фрагментация. Оказа се, че сперматозоидите с фрагментация от 30% са намалели до 13% и вече са в норма. За съжаление, аз не мога да изследвам себе си дали Я са станало по-качествени Simple Smile. Остава ми надеждата, че при следващият опит всичко ще е наред ...
Сега чакам да вземем заповед другия месец и започваме при нов лекар...
Мисля, че има моменти, в които ако не си помогнем сами, няма как да стане Simple Smile.

Сега, да си призная, много ме е страх да започна пак. И то не от инжекциите, ходенето по клини и чакането..Страх ме е от нов неуспех, защото след 3, които преживях доста трудно, този не знам как ще го преживея ..Но ще мислим позитивно, нали Wink !

Успех, момичета, и дано скоро и ние гушкаме пухкави бебета Simple Smile!

# 163
  • София/Дружба
Spicy, ще споделиш ли какви добавки пиете и двамата?
Ние имаме едно перфектно ембрионче от 6 клетки, което замразихме, трябва да ми направят хистероскопия и след нея ЗЕТ.

# 164
Spicy, ще споделиш ли какви добавки пиете и двамата?
Ние имаме едно перфектно ембрионче от 6 клетки, което замразихме, трябва да ми направят хистероскопия и след нея ЗЕТ.

И двамата взимахме вит.С, л-аргинин, различни антиоксиданти, метилирани форми на вит.В12 и фолиева киселина (оказа се, че имам тромофилия и не усвоявам ФК), Омега 3, CoQ10, вит.Е.
Аз взимам и NAC, алфалипоева киселина , вит.Д, масло от вечерна иглика, пчелно млечице и пчелен прашец, разбъркан с мед. ММ взима и селен - имал много добър ефект върху спермогенезата. Има и още, разбира се, но не мога да ги цитирам в момента.
Има отделна тема за тези добавки, където жени споделят опит и съвети - http://www.bg-mamma.com/?topic=1035676.msg37478661#msg37478661. Ако решиш, прочети и попитай там за повече инфо - Денис е много отзивчива и ми помогна страшно много.

С това не искам да рекламирам никой и нищо - споделям моя опит и се надявам да съм ви помогнала Simple Smile.
Успех Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт