Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 232
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!
Предстои ми втори опит инвитро и се притеснявам за стимулациите. При първия бях по къс протокол и завърши с много тежка хиперстимулация. Този път лекаря прецени, че опита ще бъде по дълъг протокол с много лека стимулация. Аз съм с поликистоза и тук срещнах коментари, че не се препоръчва дълъг протокол.
Задължително ли е при поликистоза опита да е по къс протокол?

Аз съм с поликистиза и винаги ми е казвала лекарката само по къс протокол. Дълъг протокол е за жени с нормален резерв, но лекаря би трябвало да знае повече.

# 721
Здравейте момичета. Днес започнах стимулация по къс портокол. Днес ми звъннаха от клиниката и ми казаха че имам завишени нива на асат и алат.изписаха ми хапчета за 5 дни.някоя имала ли е подобна ситуация? В понеделник пак ще правя изследвания и ако не са в норма,какво ли следва?

# 722
  • София
Аз бих спряла стимулацията.
Тези показват проблем с черния дроб, а лекарствата за стимулация го натоварват още.
Добре е да се разбере защо са високи, да се  коригира и тогава да правиш опит.
Изследвания за хепатит пускахте ли?

# 723
Аз бих спряла стимулацията.
Тези показват проблем с черния дроб, а лекарствата за стимулация го натоварват още.
Добре е да се разбере защо са високи, да се  коригира и тогава да правиш опит.
Изследвания за хепатит пускахте ли?
да нямам
. Леко завишени са били показателите. И се чудя ,понеже същия ден пих болкоуспокояващи,дали не е от това

# 724
Извинявайте за въпроса, ама не знам каква е разликата между късия и дългия протокол? В какво се изразява той? Бихте ли ме осведомили? Благодаря ви.

# 725
  • София
Късия протокол започва на втори ден от МЦ с лекарства за стимулация
Дългия протокол започва около 21ден на предподния цикъл с блокираща инжекция. Идеята е да се блокира хипофизата, за да не произвежда хормони. 10-14 дни след това започва същинската стимулация, като задължително условие е между блокиращата инжекция и същинската стимулация да има кървене. А също така се следят и нивата на естрадиола. Той трябва да е нисък.

# 726
Момичета, колко са ви казали лекарите, че трябва да е тсх преди ЗЕТ?

# 727
На мен ми казаха до 2.50, но и до 3.00 правили. Понеже при започване на подготовката за трансфера моето беше 2.55 аз се изприщих и хукнах на ендокринолози, тъй като тсх винаги ми е било супер ниско-под 1, но от цялото тъпчене с хормони се вдига. Та и доктора и ендокринолога ми казаха че тсх 2.50 е добро за трансфер и няма проблеми.

# 728
Цитат на: Nandin link=topi=1064693.msg38143956#msg38143956 date=1548969554
Дългия протокол започва около 21ден на предподния цикъл с блокираща инжекция. Идеята е да се блокира хипофизата, за да не произвежда хормони. 10-14 дни след това започва същинската стимулация, като задължително условие е между блокиращата инжекция и същинската стимулация да има кървене. А също така се следят и нивата на естрадиола. Той трябва да е нисък.

Днес (02.02) ми е 2-ри ден от МЦ и започнах с ОК "Жанги" без стимулиращи медикаменти. Викат ме на 15.02 за блокираща инжекция, която ще е единствена. Това какъв протокол ще е?

# 729
Цитат на: Nandin link=topi=1064693.msg38143956#msg38143956 date=1548969554

Днес (02.02) ми е 2-ри ден от МЦ и започнах с ОК "Жанги" без стимулиращи медикаменти. Викат ме на 15.02 за блокираща инжекция, която ще е единствена. Това какъв протокол ще е?
Дълъг протокол. При късия няма блокиращи инжекции.

# 730
Здравейте,момичета! Аз минавам да се отчета - в понеделник предстои моят ЗЕТ на 2 петдневни бластоциста.Нямам търпение вече😍 Пожелавам на всички ви успех и  само положителни тестчета тази година! ❤

# 731
Здравейте,момичета! Аз минавам да се отчета - в понеделник предстои моят ЗЕТ на 2 петдневни бластоциста.Нямам търпение вече😍 Пожелавам на всички ви успех и  само положителни тестчета тази година! ❤
Успех от все сърце!!!

# 732
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Fireee, пожелавам ти късмет 🤞 и ще стискаме палци.

# 733
Момичета а как се опредля дали си за къс или дтлъг протокол? При НЯР какъв протокол се прави?

# 734
  • София
Момичета а как се опредля дали си за къс или дтлъг протокол? При НЯР какъв протокол се прави?
Лекарят преценява индивидуално. При НЯР, според мен дългия не е удачен.

Общи условия

Активация на акаунт