Разбирам, че е съвсем неатрактивно да се говори за един ескалатор, все пак, какво толкова може да се случи? Да падне някой и да се пребие на металните стълби. Не е достатъчно впечатляващо. Но магазинът с неработещия ескалатор няма обикновени стълби и аз много се притесних, че може да стане беля. От магазина нагло ми отговориха, че собствениците са чужденци и да си гледам работата. И това осъзнавам, че е нищо пред сериозните репортажи на Господарите...
Естествено, че действат избирателно и един ескалатор, по който се движат хора е далеч по-неатрактивен пред една маман, например. Все пак на ескалатора ще се убие един човек и после искат-не искат, собствениците ще вземат мерки. Докато с една маман може да се лигавят цяла година.
Колкото до това дали са поръчкови, няма как да знам, но е факт, че репортажите им са подплатени с доказателства, винаги най-малко две страни. Това, че някой отказват да говорят и бягат си е техен проблем.
Колкото до случая със склада, тъй като много хора казаха, че едва ли не от Господарите са излъгали, че в склада задържат храни с изтекъл срок на годност, ако беше лъжа защо служителите ги посрещнаха така агресивно и ги бутаха, а просто не им показаха, че не са прави, като им позволят да снимат.