Звездни компромати - 382

• 74 577
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Да, това е идея да дойдат и да оправят ескалатора!
Разбирам, че е съвсем неатрактивно да се говори за един ескалатор, все пак, какво толкова може да се случи? Да падне някой и да се пребие на металните стълби. Не е достатъчно впечатляващо. Но магазинът с неработещия ескалатор няма обикновени стълби и аз много се притесних, че може да стане беля. От магазина нагло ми отговориха, че собствениците са чужденци и да си гледам работата. И това осъзнавам, че е нищо пред сериозните репортажи на Господарите...
Естествено, че действат избирателно и един ескалатор, по който се движат хора е далеч по-неатрактивен пред една маман, например. Все пак на ескалатора ще се убие един човек и после искат-не искат, собствениците ще вземат мерки. Докато с една маман може да се лигавят цяла година.
Пак казвам Господарите не са държавен орган, всичко се прави с добро желание.
Колкото до това дали са поръчкови, няма как да знам, но е факт, че репортажите им са подплатени с доказателства, винаги най-малко две страни. Това, че някой отказват да говорят и бягат си е техен проблем.
Колкото до случая със склада, тъй като много хора казаха, че едва ли не от Господарите са излъгали, че в склада задържат храни с изтекъл срок на годност, ако беше лъжа защо служителите ги посрещнаха така агресивно и ги бутаха, а просто не им показаха, че не са прави, като им позволят да снимат.

# 271
В този Елитис наистина няма алтернативен вариант. Единствения достъп до втория етаж е разваления ескалатор, който е доста стръмен. Peace И все пак не мисля, че е работа на Господарите да се занимават с него.

# 272
# 273
Знаете ли кога в Америка, някой ще каже че си е твой проблем как ще излезеш от магазин, в който ескалатора не работи и можеш да излезеш по стълбите?! Точно никога. Ако някой е закъснял за работа примерно, защото е обикалял да търси стълби заради неработещия ескалатор, ще повдигне иск срещу магазина и ще вземе обезщетение за причиненото неудобство. А тук даже по форумите ще ти обяснят, че нищо толкова не е станало и си могла да обикаляш и да търсиш. Ето това ни е проблема в България. Просто не искаме всичко да ни е наред и вечно някой ще каже: “Е, какво толкова е станало?”

Отместваш контекста. Едва ли на Господарите най-важната работа им е да обикалят по магазините и да следят.за работещи ескалатори, прожектори и т.н.
Тяхната основна идея е да се прави разледваща журналистика. Факт, има и не толкова сериозни материали, като този за Маман, но те все пак са забавно предаване и няма как да няма и такива неща. Ето, една съфорумк каза, че е спряла да ги гледа, защото са станали прекалено сериозни.

# 274
Следя Йоана Темелкова, но не се сещам с какво точно е известна тя.

# 275
  • Далечният изток
Следя Йоана Темелкова, но не се сещам с какво точно е известна тя.

Актриса е.

# 276
Аз пък пак казвам, че никога не съм ги смятала за институция, нито за сериозно предаване. И давам пример, който според мен е изключително сериозен: неработещ ескалатор в магазин, без друга възможност за предвижване. Аз не посещавам често този магазин, но означавала ли това, че не трябва да се тревожа за ши....те стълби? Защо не са взели под внимание от предаването моя сигнал? Ами защото не е достатъчно атрактивен, не им е изгодно да се занимават с този проблем или просто не им стиска.
Господари на ефира е популярно забавно предаване и нищо повече.

# 277
  • София
Не коментирам “Господарите” изобщо. Постът ми е в контекста на коментарите преди моя.
И като толкова държите да се върне разговорът към тях, кажете ми, кои точно теми са техни? Защото правят репортажи за неработещи асансьори, за плочките по тротоарите, за врачки и баячки. Кое точно е тяхна работа като разследващи журналисти и защо не разследват крупни далавери със стотици милиони левове държавни пари, извършени през последните месеци например? Защо не разследват как се въртят далавери с избори по общините? Защо не разследват случаи от обществен интерес, които са неудобни за правителството? Те се занимават само с битовизми, извинете! Нормално е да се занимаят и с ескалатори!

# 278
Мен ме дразни изместването на фокуса на предаването. Като искат да са разследващи журналисти, да си направят предаване за това.
Също толкова фейк си мисля, че  епредаването на Нана

# 279
Знаете ли кога в Америка, някой ще каже че си е твой проблем как ще излезеш от магазин, в който ескалатора не работи и можеш да излезеш по стълбите?! Точно никога. Ако някой е закъснял за работа примерно, защото е обикалял да търси стълби заради неработещия ескалатор, ще повдигне иск срещу магазина и ще вземе обезщетение за причиненото неудобство. А тук даже по форумите ще ти обяснят, че нищо толкова не е станало и си могла да обикаляш и да търсиш. Ето това ни е проблема в България. Просто не искаме всичко да ни е наред и вечно някой ще каже: “Е, какво толкова е станало?”

Глупости! Ще осъди магазина, защото е обикалял да търси стълби и е закъснял за работа. Айде да не сме я гледали Америка само по филмите, а?

А в Америка ще извикат ли национална телевизия, за да направи репортаж за спрения ескалатор? И какво би се случило с човек, който публично обвини телевизия в това, че не е безпристрастна, само защото е отказала да направи репортаж за неработещия ескалатор?

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 11:25 от Нищо лично

# 280
  • София
По повод гафа на Господарите най-голямата издънка е на властта.

Ако репортерът не е бит защо повдигат обвинения? Защото Бацето нареди от Ню Йорк?

Защото тоя такова театро е направил, чак в неврохирургията са го приели и си е извадил медицинско..Rolling Eyes

За неработещ ескалатор е редно да се подаде сигнал към съответните институции, ама по лесно е да напишем мейл до Господари на ефира и да се възмущаваме как така не са направили репортаж по темата.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 281
Ами не съм съгласна. Прави ли са доста репортажи за неправилно усвоени пари от еврофондове, за държавни поръчки, които са спечелени с връзки, покрай избори също правят репортажи. Сега не мога, но по-късно ще пусна няколко линка, защото аз за разлика от вас, не говоря на изуст.

# 282
  • София
И аз не говоря наизуст. Фактите сами говорят за себе си. През последните месеци има толкова материал за журналистически разследвания, че всяко предаване, което се изживява като някакъв фактор в тази област, има материал за години наред. Но упорито никой не се занимава с това. Аз лично знам за поне два крупни скандала с много тежки последици за страната, за които упорито се мълчи. Споменават се в някои малки медии и нито една от Бг телевизии не ги съобщава изобщо дори като новини. Но пък се измислят евтини сценарии за какво ли не.
В конкретния случай, тази срамно непрофесионална постъпка както на журналиста, така и на оператора, режисьора и продуцента, вместо да разобличи далавераджиите, измести фокуса и допринесе за загуба на доверие. И не, не е отговорност само на журналиста, а и на неговите работодатели. Както и във всяка друга област, работодателят носи отговорност за продукта, който представя.

На риторичния въпрос за Америка - там няма една национална телевизия. Местните излъчват всякакви неща, вкл. коя даскалица с кой ученик е преспала и др. такива. И за ескалаторите излъчват репортажи, ако се наложи. Имайте предвид, че Нова е по-дребна е сравнение с която и да е местна щатска телевизия. Така че нещата само на такова ниво са съпоставими.

И за сведение, не само че не съм гледала Америка само по филмите, не само че съм ходила, но съм живяла три години там и мога да кажа, че знам за какво се съдят, повЕрвай ми!

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 14:33 от DonaFlor

# 283
Хора, говорете с факти, защото „аз знам”, „ти знаеш”, „Бай Благой знае” са си празни приказки, хвърлени в пространството.
Ами, като знаеш и подай им сигнал и може и да те отразят, ако не те, тогава можеш да говориш колко са поръчкови.

# 284
  • Варна
Аз също съм пускала не един сигнал. Последният беше относно строеж срещу входа на Езиковата гимназия, заради който стават катастрофи, завършващи на тротоара пред вратата на училището. В София бяха пуснали репортаж заради необезопасен тротоар заради строеж. А тук дори няма такъв. Децата минават по улицата. Дори не ми отговориха. Разбира се, КАТ и Общината също са уведомени...

Общи условия

Активация на акаунт