Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 44 357
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Тук ще прочетеш много оплюване на този район - бил си направо Сточна гара, било ниско, било мръсно, било нам си кво. Всъщност си е супер - близо до всичко, но без навалица (основно частта на изток от "Левски", при ИСУЛ), има инфраструктура, няма цигани, улиците са паваж с дървета - типичните за стара София, изобщо не е по-мръсно от другаде, много от най-добрите училища са на пеши ход разстояние, парк "Заимов" е наблизо, скоро и мол ще има на паметника Левски Mr. Green
Има само един недостатък - Самолетите. Ако свикнеш с тях, другото е ОК. Ама пък то проблем със самолетите има една четвърт от широкия център на София. А и проблемът е основно юли-август. Един троен стъклопакет и на затворен прозорец няма проблем. Ако имаш и външни ролетни щори съвсем нищо не се чува. Останалото е супер.

# 106
Благодаря за мнението Ви. По-принцип търсим в близост до Дондуков, но е много ограничено предлагането в момента, а цените са.... Търсихме и в Лозенец, но спрямо бюджета ни, можем да вземем прилично жилище в презастроените му части, или в горната му част,  което  ни отказа. За новата ни локация се притесняваме от шума и чистотата на въздуха.

# 107
Благодаря Ви Черна станция. Искам да Ви попитам проблеми с водата/водопровода има ли в района? А с въздуха? Чухме мнения, че водопроводът е много стар, а въздуха силно замърсен.

Не съм чувала за проблеми с водата. А въздухът, ако не си съвсем до "Данаил Николаев" или "Дондуков", си е ОК. Нищо различно от останалата София.

# 108
Въздухът си е стабилно замърсен там, пълно е с коли все пак в центъра на София. Освен това е зелена зона. Самолетите страшно шумят. Аз работя точно там. За живеене не бих си взела апартамент в този район.

# 109
Вътре по пресечките няма чак такова движение, но все пак в центъра на града е нормално да има коли. Добрата новина е, че трафикът след 7-8 замира. Не мисля, че въздухът е по-мръсен от останалата част на София, а и няма отопляващи се на твърдо гориво. Водопровода до скоро беше най-стария изобщо в София, но в голямата си част е подменен.

# 110
Въздухът си е стабилно замърсен там, пълно е с коли все пак в центъра на София. Освен това е зелена зона. Самолетите страшно шумят. Аз работя точно там. За живеене не бих си взела апартамент в този район.

А къде в София не е пълно с коли? Казах, че въздухът е като навсякъде - не по-чист, но не и по-мръсен. Няма много малки къщета, отопляващи се с печки, а останалото е еднакво навсякъде. По-чист въздух - на село.
За самолетите писах - неприятни са. Колко точно неприятно всеки сам си решава.
А да има зелена зона лошо ли е? newsm78 Понеже на мен ми харесва да я има.

# 111
Извинете ме , ама то самолетите да не са като колите? Какво ви пречат толкоз , че ще минат няколко и ще се чуе нещо. А да ви бръмчи непрекъснат поток коли , или вечер гонки да правят по булевардите и да не може да спите или чуете телевизора? На мен самолети не ми пречат, не че прелитат над мен точно, ама и да бяха няма да ме дразнят.
Това дето коментирате е топ център поне за мен , след Витошка пешеходната зона там и около нея. Че то наблизо е Оборище и парк Заимов и Борисовата градина. Вярно е замърсено от Орлов мост , ама пълно щастие няма. Защо не погледнете там около театъра Зад канала или как беше, май построиха нови сгради и на мен поне ми харесваха минавайки. Днес пътувах по работа и чувам " спирка мотописта" За мен там е Борово, май нещо не съм наясно съвсем с границите на кварталите. Тук някой пита за тези места и също препоръчвам . На 1-2 спирки преди мол България и Джъмбо. Бърз достъп до центъра , има си всичко, не е лошо там и озеленено на места , разходих се малко , ама това за мен е Борово, пък не знам вече . Най -важното е да няма блокове точно срещу вас да си гледате в чинията, но и да е застроено, да не може да се цвъкне нещо ново и точно пред вас неочаквано. Няма какво да направите тогава, а така ...поне си знаете и виждате какво взимате и ще бъде.

# 112
  • София
Колега живее на Исул, точно на ъгъла с Дондуков. А аз съм работила 5 години на ъгъла на Дондуков и Левски. А приятелка живее срещу Статистиката. Сомолетите са много шумни, а аз понасям шум. Колите и линейките също. Голям е прахоляк. Остават вътрешните улички. Проблем има с паркирането.

# 113
Живея на Стара планина, до ИСУЛ и искрено се надявам никога да не ми се налага да си сменям местоживеенето. Тихо, спокойно, зеленина. Всичко ми е на пешеходно разстояние, транспорт почти не ползвам. Сутрин тичам в парка Заимов, на 150 метра е. Прахоляк не съм забелязала да има повече отколкото на други места. За тези, на които самолетите им пречат толкова много, освен да ги поздравя, че имат слух като на рис, друго не мога да кажа. Самолет чувам 1-2 пъти в седмицата, не ми пречат /проблеми със слуха нямам/. Не съм се интересувала от цени на имотите в района,  но в нашата кооперация продадоха апартамент 100 м2, тухла, нисък партер, за мега, ултра тотален ремонт за 100 000 евро и продавачите, казаха, че сделката е много изгодна.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 20:16 от La vita e bella

# 114
Офф,, какво да кажат хората до Пирогов дето живеят и около него. Там едни тесни и малки улички също има , ама... аз бих се прежалила значи . Че и срещу Военна болница блокчетата , изобщо това каренце там и срещу баня Мадара. То и там хвъркат самолети, виждам аз. За линейки да не говорим, като сложим и Александровска болница също  и бул . Прага . Направо... да ги ожалиш хората там. Не вземат да продават на символични цени и да се отърват от тез имоти най-накрая)))

# 115
Здравейте, можете ми да ми дадете мнение за Овча Купел, старата част, до цигарената фабрика и Колеж по застраховане мисля, че беше? За живеене става дума
Този район ще западне, поради това, че няма да има метростанция в старата част на Овча купел.   Погледнете района на бившатасегашна автогара как изглежда, Ами парка? Дори и тези райони близо до трамвай 5. Малко магазини.

# 116
Мнения за овча купел 1 около ул. Промишлена и Монтевидео?
На Монтевидео  ще има метростанция... Поне да я направят така, че стдентите от НБУ да не ходят пеша.
Иначе, не бих живяла в Овча купел 1 или 2.

# 117

А къде в София не е пълно с коли? Казах, че въздухът е като навсякъде - не по-чист, но не и по-мръсен. Няма много малки къщета, отопляващи се с печки, а останалото е еднакво навсякъде. По-чист въздух - на село.
За самолетите писах - неприятни са. Колко точно неприятно всеки сам си решава.
А да има зелена зона лошо ли е? newsm78 Понеже на мен ми харесва да я има.

Ти защо реши, че отговарям на теб, че даже и ми даваш контрааргументи по всяко от моите твърдения?

Споделям, че за мен този квартал, ако може изобщо така да се нарече, защото си е центъра, не е ок за живеене, а по-скоро за работа. Но всеки сам да си преценява как да харчи парите си.

# 118
Благодаря на всички за коментарите. Ясно е, че в София където и да живееш вече, трябва да се правят компромиси. Мисля, че това е мястото, което отговаря на нашите нужди и бюджет, разбира се. Сега остава и да намерим нещо прилично там. Желая Ви хубава неделя

# 119
Благодаря на всички за коментарите. Ясно е, че в София където и да живееш вече, трябва да се правят компромиси. Мисля, че това е мястото, което отговаря на нашите нужди и бюджет, разбира се. Сега остава и да намерим нещо прилично там. Желая Ви хубава неделя
Аз живея почти цял живот в Оборище и го познавам доста добре. Като изключим Докторски паметник,  заради цените,  най-хубавата част според мен са карето Евлоги-Мадрид-Черковна- Военна академия (без основните улици) и уличките зад парка Заимов. Към Данаил Николаев е кофти.Между Дондуков и Искър зад Английската също е много приятно. От другата страна на Левски също става, но някъде до Математическата. Лошото е, че предлагането е много ограничено. Голяма част от сградите са с малки отстояния, има високи стари дървета, което от една страна е хубаво, но затъмнява прозорците и ако искаш светлина, трябва висок етаж без асансьор или нисък без светлина. Но аз района много го харесвам,просто трябва да имате време да излезе "вашия" апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт