Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през август

  • 77 653
  • 3 459
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 325
Добре дошли в най-позитивната спамо-чат тема!

И предходните теми, в които мрънкахме през месеците:
2020

ЯНУАРИ 2021
ФЕВРУАРИ 2021
МАРТ 2021
АПРИЛ 2021
МАЙ 2021
ЮНИ 2021
ЮЛИ 2021

Добре дошли са всички, които търсят място да си отпуснат душицата и да си помрънкат.

Хитринка, споделена от Pandachina, за домашен препарат за почистване
Скрит текст:
Фил, налучках някакви съотношения както ми дойде като за първи опит и май стана добре. В силно затоплена вода (около чаша) сложих чаена лъжичка сода и 4 суп.лъжици оцет. С детето се позабавляваме на шуптенето, така че може да включиш Монсти в процедурата по приготвяне на коктейла ( всъщност Пандичката сложи содата и оцета и бяха такива щастливи възклицания 😄 ). Сипах го в пулверизатор. Пръсках обилно. На по-замърсени участъци чаках няколко минути да подейства. После забърсах с микрофибърна кърпа. Около печката ползвах грапавата страна на гъба, защото имаше пръски мазнина по шкафа.


НАШИТЕ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ
Френска лучена супа, препоръчана от Сирос
Белгийските гофретите на 💜 Clo 💜
Скрит текст:
Казвам пълната доза, но обикновено правя 1/2 за четирима човека и остава.
Литър прясно мляко, в което се разтопява 125 грама масло. Оставя се да се охлади добре. Шест яйца се отделят белтъци/жълтъци, белтъците се разбиват на сняг и чакат за края; жълтъците към млякото и маслото, плюс щипка сол, поръсваш малко брашно, отгоре едно пакетче суха мая на д-р Йоткер  (7 гр.), Бъркаш с миксера, като добавяш още брашно до получаване на смес, по-гъста от палачинково тесто, но по-рядка от такова за кекс. Накрая прибавяш белтъците на сняг, но вече разбъркваш добре само с черпака. Когато си готова, включваш гофретника да загрява, намазваш плочите с масло, еднократно и печеш, без да изчакваш да втасва.

Една хитрост. Не затоплям цялото мляко, а малка част, колкото да се стопи в него маслото.
Солена баница-пица на wind and fog
Скрит текст:
Продукти: - 1 пакет фини кори за баница 400 гр.
60 грама масло
1 яйце
80 гр. сирене или извара
200 гр.шунка,салам, бекон /каквото имате/
300 г. кашкавалено руле
печени чушки, чушки, кисели краставички, маслини
топено сирене на слайсове /каквото обичате – ементал, чедър/
200 гр. кашкавал, може и малко сирене.

Вземате тава, мажете дъното с разтопеното масло. Вземате една кора мажете с масло, сгъвате на две, слагате я в тавата и пак мажете с маслото отгоре. По същият начин правите още две кори.
Разбърквате яйцето с 80 гр. сирене или извара /ако изварата е безсолна леко посолете/. Слагате малко черен пипер в сместта.
Слагате върху подредените кори 1-2 лъжици от сместта и я разстилате. Отгоре нареждате тънко нарязаната шунк/бекон/салам – каквото сте избрали.
След това мажете се поставят две кори / намазани и сгънати като първите три/. Отгоре пак две лъжици от яйчената смес, след това редите нарязаното кашкавалено роле.
Пак се слагат две кори – редите печените чушки и нарязаните на кръгчета краставички. Отгоре поръсвате с малко кашкавал.
Отново две кори – мажете с яйчената смес – редите топеното сирене на слайсове и нарязаните маслини.
Завършвате с две намазани с масло кори. Слагате в загрята на 200 градуса фурна и печете около 20 минути. Накрая изваждате баницата поръсвате я с кашкавал /може да добавите краставички или маслини нарязани/, връщате във фурната и я изключвате.

Забележка – това е ориентировъчна рецепта, можете да правите тази баница с каквито продукти имате и обичате, може да се сложи печен патладжан, изпечено или сварено месо – нарязано на парчета, сурова тиквичка нарязана на кръгчета, домати – нарязани на шайби и върху тях се натрошава сирене. Варианти много, а резултатът е винаги перфектен.
Канелони на wind and fog
Скрит текст:
1 опаковка извара/снимка в спойлера/, сварено и обезкостено пилешко бутче и задушен спанак - всичко това го обърквам посолявам, ръся черен пипер. Пълня канелоните, редя в тавичка и заливам със сос бешамел. Пека за около час във фурната под фолио, кам края поръсвам с кешкавал и изключвам фурната.
Скрит текст:
п.с количеството продукти е за малка тава, за голяма удвоявате дозата.
Едит: Не съм подстрекател, обаче да ви кажа, че канелоните може да ги напълните и с кайма с доматен сос/като за лазаня/ вътре с малко настърган кашкавал или само със спанак, извара и сирене. Вариации много...
Телешко с критараки от Сирос
Скрит текст:
Моя прочит за телешко с критараки с любезното съдействие на домакинята ни в Кефалония:
Първо задушавам месото в зехтин. Като покафенее от всички страни, слагам лук, чесън. Задушавам още малко и сипвам чаша вино. Оставям да се изпари виното. Добавям домати, доматено пюре, малко захар, сол, черен пипер, бахар, дафинов лист. Заливам с гореща вода и пъхам във фурната. Проверявам за готовност и като е аха готово месото, слагам критаракито. Съобразявам течността, ако трябва, доливам и връщам пак във фурната до готовност на критаракито. Сервира се със кефалотири, ама понеже няма, примиряваме се с пармезан.
Опитвала съм го и освен с лук с добавени морков и целина. Също и с малко канела и индийско орехче. Нямам точни количества и точна рецепта. Така съм го усетила и такива ми бяха насоките от Мария.
[/quote]
Гювеч с дробчета и пилешки сърца от Eliff, подкрепен със снимков материал
Скрит текст:
Успях някак и вечеря да направя, благодаря на Кротева за идеята - сърца/воденички в гювеч. Божествен вкус!

Импровизирах - сложих 1 кг пилешки сърца, 3 големи глави кромид, 2 моркова, 2 скилидки чесън. Домати, олио, сол, червен пипер, лют пипер - всичко това на око и по твое усмотрение. Готви се в гювеч около 2 часа и накрая сгъстих с 1 лъжица брашно. Който не харесва, може да пропусне тази стъпка. Последните 20 минути се маха капака на гювеча. Утре ще допълня и с едно картофено пюре.
Не, не варих предварително сърцата. Подправки - дафинов лист, бахар и чубрица.
Едит- допълвам, че забравих - 50 мл червено вино и 100 мл. вода. Тюю, главата ми е някъде, ама не при мен.
Да ти е сладко!
Кекс от Sissy, на снимката изглежда божествен
Скрит текст:


Две чаши брашно от овесени ядки ( можеш да смелиш обикновените овесени ядки)
2-3 яйца
1 ябълка
1 банан
100 гр смлени орехи
Стафиди,фурми и други сушени плодове (аз слагам каквито имам в къщи,ако са много едри ги режа
1 чаша мляко (може ядково)
1/2 чаша зехтин
Малко сол
1ч.л. бакпулвер
Канела, карамфил

Разбиваш яйцата на пяна и добавяш останалите продукти в купата с разбитите яйца. Ябълката се почиства и се смила ,банана се намачква с вилица. Фурмите (поне 10 големи пресни за предпочитане) се смилат и се добавят също в сместа. Всичко се разбърква и се изсипва в намазана с кокосово масло форма! Пече се на 170 градуса за около час. Проверката с клечка е задължителна!
Зеленчукови мъфини със сирене на Sissy
Скрит текст:

1 морков 🥕
1 тиквичка
1 сладък картоф
Малко броколи
100 гр сирене или извара ( аз сложих сирене фета и малко кашкавал гравиера)
2 яйца
1/2 чаша зехтин
1 чаша пълнозърнесто брашно
1 ч.л. сода
150 гр кисело мляко
Малко сусам за поръсване!
Зеленчуците ги сваряваме на пара и ги намачкваме с вилица. Смесваме с останалите продукти и пълним формичките за мъфини . Печем около 30 мин на 180 градуса.
Да ви е сладко 🤗!
Козунак от mystic woman
 
Скрит текст:
Става за показване, ама на вкус по-късно ще кажа как е Grinning

И...


Рецептата...не сложих порт.корички и сладко. И бадеми.
Ако кажете таквиз формички от де да намеря...?
https://www.facebook.com/watch/?v=2193284384301165

Поправка ще трябва за козунака Confused  не е достатъчно сладък.

Козунак  по рецепта на Ренко
Скрит текст:
На козунака фатката е в месенето(ако го правиш на ръка),има доста мазнина и захар.Аз слагам към 180-200 гр. захар,че обичам да ми е по-сладко. Имам по стъпкови снимки за едната плетка,някой ако иска,по нощите може да кача.


Козунак правя или по тази рецепта на съфорумка,или на Кулинарен елексир,със заквасена сметана.Тестото на втората е много меко и приятно за работа.А в първата рецепта на мен ми отива повече брашно.
Скрит текст:
"Моята" плетка е с два фитила.В случая единия е с парчета шоколад,а другия с какао,смесено със захар.Трудно ми е с думи да я опиша,дано някой разбере 😁
Скрит текст:








И идея за мини козуначета във форма за мъфини.Фитилче с пълнеж от какао и захар,завързано на възелче.



Хрупкави картофки на фурна по форумна рецепта от 💜 Clo 💜
Скрит текст:
Та ето ги картофките, не обръщайте внимание на яйцата, не се сетих фото да правя, преди да ги метна в чинията.

Обелените картофи се разрязват на половина, ако са много огромни - на четири парчета по дължина. Нарязват се на еднакви тънички резенчета, около милиметър и половина или два. Важното е да бъдат еднакви. Добре подсушени се слагат всички в дълбока купа, посоляват се на вкус, стопява се е краве масло, със съвсем малко олио и се заливат вече разбърканите със солта картофи. От няколко сураха се счуква галета (купешката никога не ми е била по вкуса) и се изсипва и тя в купата. Разбъркват се, ако не са подсушени с галетата от мазнината се добавя още малко. След което се подреждат върху хартия за печене в тавата на фурната е най-добре. На един ред, да не са натрупани, защото няма да станат хрупкави. Вече в тавата поръсвам с мащерка на Пикантина. На тази марка най-много ми допада вкуса. Реално правя три тави за гарнитура на четири гладни и лакоми души. Пека за 15 минути на програмата за пица (ако нямате такава - 200° на интензивно печене с вентилатор и по-високо от средата на фурната).
Количеството на снимката е малко, толкова остана за допичане в последната тава. Не е нужно след всяка тава да сменяте хартията, поне две могат да минат с една смяна.

дупени картофи от demmy.
Скрит текст:
Аз правя 'дупени картофи' - разрязват се наполовина и се омазват хубаво с ръце от всички страни със сол, олио/зехтин и подправки по желание /и само със сол стават чудни/ и се слагат в тава на пек. хартия с разрязаната част надолу и 'дупетата' нагоре, не е моя снимката
Стават ммммм..
Телешки ребра с Гинес в мултикукър от Reunion и допълнено от Philomena
Скрит текст:
Чирозче,
2.5 кг. Ребра, малко олио или зехтин, 1 супена лъжица сурова захар, 1 с.л. балсамов оцет, 1 с.л горчица, голяма глава лук, нарязана на полумесеци. Около 50 мл. Вода. Моркови   (4-5) нарязани на колелца. 250 мл. Бульон. (Аз правя от кокали, целина, пащърнак, моркови, чушки, лук, черен пипер и сол и замразявам), 250 мл. Гинес и консерва домати.
Запечатваш месото, задушаваш лука, добавяш захарта и оцета и карамелизираш лука. И после слагаш всичко и готвиш 8 часа на бавно или 40 минути под налягане. Аз слагам и мащерка и правя картофено пюре.
Аз вместо захар слагам парченце черен шоколад
И малко гръцка кухня
Суджукакя, предложение от Сирос
Домашен течен шоколад от Thewishmaster
Скрит текст:
Цитат на:  link=topic=1349553.msg43124165#msg43124165 date=1625725694
ОК, няма само аз да се мъча с Нутела. Ето я, но мерките са ми на око: Пека около 300 г. лешници. Смилам ги максимално фино в блендер още топли, за да станат на мека паста. Малко по малко добавям около 200 грама масло (какаово, кокосово или краве, каквото има) и 150 грама еритритол (за вас захар, мед, кленов сироп или каквото обичате на вкус). Бухвам около 100 грама какао, но тук действайте на вкус, защото аз съм какаов наркоман, а на нормален човек това количество може да му дойде много. Следва около 300 мл. вряща вода, кото можете да замените с две кутийки неподсладено кондензирано мляко. Може и подсладено, но тогава горната опция за захар отпада. Ако ползвате опцията с горещата вода, може да добавите сухо мляко или суха сметана. Може и без тях. Врътвате всичко в блендера и сипвате в чашки, бурканчета или каквото имате. Трябва да изглежда течно. После ще се втвърди както трябва.
Сладкиш с извара и сметана от Eliff
Скрит текст:
Добри, веднага за теб Simple Smile От форума е. Хареса се у дома. Не е много сладък, ако обичате по-сладко, трябва да се увеличи захарта. Аз реших да поръся с пудра захар.
https://bg-mam.ma/p/266133/6849443

Ето и снимка. Затъпеният връх е от младежа.

Рецепта на Уишмастърова за пилешко, мариновано в майонеза, печено в корнфлейкс
 
Скрит текст:
Добри, това ли искаш?
Правиш една доза домашна майонеза или купуваш една кутийка. Смесваш с горчица, чер пипер и лют пипер. Овъргалваш пилешки бонфилета или нарязани филета. Оставяш ги са спят в хладилника. На другия ден или след поне 5-6 часа овъртолваш филетата в счукан корнфлейкс или галета. Редиш на хартия за печене, печеш, ядеш.
Солени мъфини от Eliff
Скрит текст:
Добри, това са сэставките, забъркваш всичко и печеш на предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути.
Можеш леко да намалиш содата бикарбонат.
Поръската отгоре не е задължителна.
Солените мъфини общо взето са фасулска работа. И бърза.

Сладки/солени бухти от Anyyyone
Скрит текст:
За бухтите ли,Ре? Ще ми направиш ли? 🤣
Тези могат и сладки,и солени да се направят. Ето продуктите:
1 яйце
1 и половина чаени чаши кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода
2 и половина чаени чаши брашно (до като стане меко тесто)
1/2 ч.л. бакплувер
Щипка сол
По желание 6-7 супени лъжици захар или 1 ч.ч. натрошено сирене,в зависимост сладки или солени ги искаш.
Омесвам меко тесто,разточвам на дебелина около 0,5 см. Изрязвам с формички или режа на ромбчета и пържа.
Много вървят с айрянче. 🥰


Макарони на фурна от Anyyyone
Скрит текст:
Ре,макароните ги сварявам,
обикновено правя 1/2 пакет,че да се изяде,иначе хвърлях. Като се сварят,ги сипвам в тава,намазана с масло или олио. В купа разбивам 2-3 яйца,1 чаена чаша захар (ако не ядете много сладко може и по-малко),500 мл. прясно мляко и 1 ч.ч. натрошено сирене. Някои добавят ванилия,аз я пропускам. Сипвам сместа при макароните,разбърквам,слагам отгоре нарязани кубчета масло и пека на 170 градуса до като се зачерви. Като ги извадя от фурната поръсвам с пудра захар. 🤗


Огретен с картофи от Birdflower
Скрит текст:
Панде, настъргвам на едро 5-6 картофа (зависи колко са големи и колко е голяма тавата), посолявам, оставям за няколко минути и след това изхвърлям отцедената вода. Настъргвам една по-малка глава лук. Слагам 3 яйца, олио, сирене, малко черен пипер, джоджен. Обърквам всичко, намазвам тавата с олио и разстилам сместа, да не е много дебело, че в къщи се харесва по-тъничък. Отгоре слагам тук-там масълце и пъхам във фурната. По принцип се прави на тиган с нагорещена мазнина, но вкъщи действаме направо във фурната. Има вариант и с кори за баница - правила съм, но лично на мен не ми допада.
Рецепта за мъфини с всякаква плънка на 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Скрит текст:
Мистик, рецептата е на Ваня Джорджевич. А тестото се оказа мноого, ама много сполучливо. Става абсолютно с всякаква плънка - сладко, сирене, колбас. С всичко съм го правила. Днешните са с плънка от яйце и сирене. И изчаквам само да шупне маята и да втаса замесеното тесто. След това не чакам - навивам, подреждам и печа. Правила съм ги и като обикновени кифлички, без да ги навивам така.
Слагам  в скрит текст рецептата, както и линк.
Скрит текст:
Солени мъфини с крема сирене

Продукти:
1 яйце
200 мл прясно мляко
7 г суха мая (или свежа според количеството брашно)
100 мл олио
470 г брашно
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

Плънка:
200 г крема сирене

За намазване:
Яйце
Сусам

Начин на приготвяне:
В топлото мляко се разтваря маята, захарта и 1 с. л. брашно. След като шупне, се добавя към пресятото брашно, слагат се и солта, леко разбитото яйце, олиото и се замесва меко тесто. Оставя се за 15-тина минути да почине.
Тестото се разделя на 12 равни части, които се оформят топчета.
Всяко топче се разточва на тънка правоъгълна кора (18-14 см). Отдолу кората се нарязва на ленти, широки 1 см, като се оставя част от горната част на кората ненарязана. Върху тази ненарязана част се слага от крема сиренето и се навива на руло кората. След това така навитото руло се свива на „охлюв“, слага се в намазнена форма за мъфини. Оставят се да втасат за 15 минути, след това се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам. Пекат се на 200 градуса.

Снимките са от блога на Ваня:








https://privanya.blogspot.com/2015/07/blog-post_4.html


Пълнени чушки, вкл. печени и пълнени с кайма от wild poppy
Скрит текст:
Сирос, тези са с каймата - https://www.facebook.com/Savoureux.tv/videos/poivrons-farcis-%C3 … /395115637849714/ . Тета едно време я сподели тази рецепта, страхотни стават. Особено ако си на режим и пропускаш ориз.

По тази правя с каймата и ориза (що приза и проза поправя о’рахаля, само не знам) - https://www.bonapeti.bg/recepti/palneni-chushki-s-kayma-i-oriz-na-furna/ . Не правя заливка, никой не я обича.
Невероятен сладкиш със смокини от Anyyyone
Скрит текст:
Давам,Мисте.
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ванилия
1 пакетче масло
2 ч.ч. брашно
1 бакплувер
10-12 смокини
Разбих с миксера яйцата и захарта,добавих размекнатото масло,ванилията,брашното и бакплувера. Добавих и две бейби бананчета,намачкани с вилица,че щяха да се скапят,да не го хвърлям. 🤣 Намазних тавата,поръсих с брашно. Може и само с хартия за печене. Изсипах и наредих смокините,разрязани на две. Пекох на 170 гр. Накрая поръсих с пудра захар.

Супа от тиквички от Сирос
Скрит текст:
задушавам нарязани на дребни кубчета глава лук и морков в олио/зехтин. След малко слагам при тях, пак на дребни кубченцатри тиквички, средни. Задушавам няколко минути и добавям сол, на дребно нарязан копър и скилидки чесън. Разбъркват два три пъти и заливам с гореща вода до желаната гъстота. Вари се двайсетина минути.радбивам кисело мляко с жълтък и застройвам
Негърче от 💜 Clo 💜
Скрит текст:
Продукти:
125 гр масло
125 гр маргарин
2 ч. чаши захар
2 ч. чаши брашно
3/4 чаша вода
4 с.л. какао
4 яйца
1 бакпулвер

Разтопявам на бавен огън 125 гр масло и 125 гр маргарин, 2 чаени чаши захар, 3/4 чаен
а чаша вода и 4 супени лъжици какао. Бърка се и след получаване на еднородна смес се оставя да изстине, като се отделя 3/4 чаена чаша от сместа, за заливката.
Развиват се 4 белтъка на сняг, а жълтъците, 2 чаени чаши брашно и 1 бакпулвер се бият с тестото. Накрая се добавят и белтъците към сместа. Пече се на 180° в леко загрята предварително фурна, без вентилатор, за около 30-40 минути. Още топъл сладкиша се нарязва и се залива със заделената какаова смес.

Децата ми го харесват с едно подобрение - кокосови стърготини за финал

Паниране на кашкавал и топено сирене от Баба Яка
Скрит текст:
Кой питаше за паниран кашкавал. Сега ще изкажа професионално мнение, преди години на едната работа панирвах по 2 пити кашкавал на ден. Задължително се прави заготовка от предния ден, панираш в следния ред - вода, брашно, яйце, галета, редиш го в нещо и да стои до другия ден в силен хладилник, трябва да "изсъхне".
Ако го обичаш до галета, само пържиш в горещо олио, го обръщаш 2 пъти, първия път преди да е готов.
Абе пържиш малко и обръщаш да се запечата и после допържваш първата страна. Ако го обичаш до яйце, топиш преди пърженето. По същия начин се панират и потените сиренца, само че се замразяват, но пак от предния ден.

Да се редактирам, потените сиренца да се четат ТоПени, ама така става като пръстите са по-бързи от акъла Joy

Готвено с манатарки от Salilinda
Скрит текст:
1 малка глава лук, 1 тиквичка нарязана на малки кубчета, запържих ги до златисто в масло, изцедих хубаво накиснатите манатарки, около една шепа, леко ги запържих, после добавих 1 ч.ч ориз (имах Баланс на Крина), леко го запържих, добавих сол, пипер и мащерка, около 2 ч.ч от пилешкия бульон, намалих котрона и без да го бъркам го захлупих с капака, докато поеме водата без да го чакам да стане като ориз за гарнитура, съвсем да е поел всичката вода без да е останал суров, сложих пилешките късчета и добавих половин опаковка около 100 мл животинска сметана от лидълската и понеже се оказа, че нямам пармезан, сложих около 100 г рендосан кашкавал. Виното отпадна, защото съм го изпила Stuck Out Tongue

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 06:01 от 💜 Clo 💜

# 1
  • Мнения: 13 577
Пу първа и благодаря за августовската тема!

Всички спят, дори и куч. Аз защо цъфнах, да ме пита някой.

# 2
  • Мнения: 6 117
Аз знам защо цъфнах, ала едва гледам. Кло, с благодарност за темата Hug
Добро утро!

# 3
  • Мнения: 973
Морген, бамбини и в новата ни темичка за горещия август! Комшу, благодарско за което! Аз само чета и словоплетсвам, а как става пускането на тема-ни нам! 😀
Да бъдете живи и здрави, уважавани и обичани, по малко оплаквания и много, много хвалби!
Лек ви горещ ден! Сянка, водица и приятни емоции! Хау!!

# 4
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 31 473
и аз от първите. Simple Smile
Благодаря, Кло.

# 5
  • sf
  • Мнения: 7 961
На късмет да е!
Не можах да спя, хем шумно, хем жега, едни кучета са се настанили около блока и като квичат и моя търчи и той по терасата с лай. Сто пъти ставах да му се карам. Нямам ни задачи, ни планове за днес.

# 6
  • Мнения: 29 377
Добро ви утро. На мен можете да кажете "Добър ден", защото съм будна от 4:30 и работя като гламава. Пффффф!!!

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 952
Айде и аз пристигам. Благодаря за темата.
Август тъй да го обичам, ама щото винаги хубави неща ми се случват в този месец!
И на вас такъв да ви е!
Чак сега отварям очи, поспала съм, ама и снощи легнах пребита. Вчера правих едни упражнения, вечерта всичко ме болеше. Много съм зле явно, щом от няколко извивки и въртене на ръце си докарах усещането на цял ден тичала по баира.

# 8
  • Мнения: 5 842
Добрутро! При положение, че си легнах късно, днес съм свежа и наспана.
Усмихнат месец и само положителни емоции ви желая🙂

# 9
  • Мнения: 2 448
Добро утро!Дано поразхлади малко,както гледам в прогнозата.

# 10
  • Мнения: 3 325
За днес да, но утре го дават пак до 41-42°. Там където поваля снощи, днес ще бъде по-хладно, навярно.

# 11
  • Мнения: 2 448
О,Кло,аз за след седмица говоря 😂.Направо броя дните

# 12
  • Мнения: 973
Да ви успокоя, Шушани, след 2 месеца ще се захлади! 😀Мъгли, слани, студ, хапещ вятър..... бърррррр! Ша ви видя тогаз! Ша скочим от джапанките в ботушите! 😀
Отювам да пазарувам у лидъла, докато е ладно, после прегръщам климатЯ! 😀
Бай бай, девочки!

# 13
  • Мнения: 660
Кло, благодарности за отделеното време, за да ни създадеш местенеце, в което да се разтоварим от отрицателните емоции и да споделим хубавите моменти! Heart
Снощи "отнесох плувката" в 8, спала съм непробудно до 7, че покрай мама съм перманентно недоспала. Обаче, въпреки дългия сън се събудих като тресната с чук и имам главобол. Вчера ми препоръчаха читав нефролог, но може да я приеме във вторник. До тогава трябва да удържим положението с обезболяващи. Вчера след обезболяващите малко й просветна и докато се усетя, я хванах да мие прозорци! Мие прозорци насред грандиозен ремонт, чийто край е мираж! Иде ми да я убия, луда за връзване жена! Заплаших я, че ще я омотая в усмирителна риза и ще я държа на сух хляб и вода. Сериозно, нямам нерви, не издържам вече!
Дано август ни донесе по-здрави и спокойни дни!
Хубав ден, диаманти!

# 14
  • София
  • Мнения: 14 764
Добро утро

Общи условия

Активация на акаунт