Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 44 416
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Нямам идея, дори не знам кой район къде започва. Дано се включи някой с по-преки наблюдения.

# 151
Кура булгара, някои части на Дружба и Люлините са доста приятни. Не съм гледала цени, но ако са ок, потърси и там.

# 152
И аз ти препоръчвам да търсиш в Люлин, цените са същите като в Надежда, а по мое мнение е по-добре. На Надежда преди се носеше слава на наркомански квартал, но колко е вярно, не мога да твърдя. Квартал като квартал с нормални работещи и живеещи хора. Ходила съм няколко пъти, не впечатлява с нищо, според мен Люлин е по-поддържан и уреден.

# 153
Аз познавам донякъде Надеждите, израснала съм там, но беше мнооого отдавна, учила съм там, имам приятелки още живеят и скоро не съм ходила , но... Надеждите не са далече от центъра , особен 1 2 3 4 . Те са 1 отдясно, срещу него 2 и така ... след Триъгълника започват малките номера, т.е. най-близо до центъра . Бих взела Надежда , частта около общината , там и пощата и около поликлиниката, черквата (не знам дали са още там) От другата страна на трамвайната линия има нещо , като река , там имаше къщи навремето и беше озеленено и красиво , сега блокове, но много комари лятото и ... Имаше и пазарче доскоро , май още е там. Магазини също направиха доста . Има детски градини и училища доста. Улиците  са от соц.времето, някои доста широки. Повечето стари блокове са панелки, но построени има и високо строителство старо. Проблемът там е , че при силен дъжд , частта около Триъгълника, където минава трамвая се запълва с вода и не се минава, не го оправиха знам, но пък има вече метро и е удобно. Надеждите до Толстой са добре и аз дали заради сантимент детски , но го харесвам квартала Някои входове обаче не се поддържат от хората, други са като семейства и много задружни. Има много млади хора , бърз достъп до центъра . Препоръчвам да се разходите и разгледате. ще се ориентирате по-добре коя част и къде ви допада. Надеждите са чак до Връбница знам , но и там има транспорт. Все пак препоръчвам , идвайки от центъра с трамвая да изберете частите от дясно  и натам да разгледате. Но... всичко е относително
Имам представа и от Люлин. Там освен части 10 и 3 ..другото си е.. аз го имам като град някакъв . Не бих взела никога в Люлин , където и да е, ако мога да избирам между Надежда и Люлин където и да е. Наркомани има навсякъде сигурно, ама в Люлин... си е баш , както знам. Там си има и цигански район , ако се не лъжа Люлин 5..

# 154
Аз имам в Люлин 4- така се стекоха обстоятелствата. Не сме мислили никога да купуваме там, но се случи. Хубаво зелено просторно и поддържано е около нашето епк. Минава някоя друга каруца , ровят контейнееите и продължават. Спокойствието нямат равни Simple Smile

# 155
Румка, то си има плюсове и минуси навсякъде. Но ..най-важно е спокойствието. Все ще се прибереш някак си дали 10-15 минути повече ще пътуваш за София не е проблем такъв. Но и в най-скъпия квартал да вземеш, в най-красивия блок и с всички екстри, като не случиш на съседи, нямаш спокойствие и не ти се прибира , не си е работа. Така че...и това е фактор, както и шумно ли е , има ли ресторанти, магазини, заведения под блока и ти на кой етаж си. Аз лично продадох в хубав квартал , на супер място , защото над мен пияница живееше , а под мен имаше магазини и заведение. Еми то няма спане, няма спокойствие , вечен стрес.

# 156
  • софия
моите наблюдения за надежда са добри. Блоковете са стари - факт. Но е ЗЕЛЕНО, връщаш се назад във времето/с хубаво/. Апартаменти с пространствено разпределение,което повече не се прави. Един качествен ремонт и си е бижу. И стига вече с тия цигани. Те са навсякъде, и на луната да си купиш имот, пак ще имаш за съсед поне един циганин, един неуморен на тема ремонти рано сутрин, бездомни марсианци, сърдита баба и коли.

# 157
Да , има пространство и градинки , озеленено е, но малко този район , като че ли западна, а преди беше много добре . Има обаче един проблем там при някои блокове и ако решите да купувате внимавайте. То и аз не знам къде точно беше , но...има блокове (един или два бяха) дето пропадат и е крайно нежелателно точно там да купите (от старите , тухлените ) , също и един , ама май беше в Толстой зад 54 у-ще дето се разцепва , пак тухлен , по тв го даваха преди години и какво стана не знам.Във високите блокове не е толкова добро разпределението вътре, влизала съм , а и вече са стари , в малките панелки е стандартно и там е важно как се стопанисва входа, то се вижда, другото е ок. Тухлените са добри на 4 етажа, много стари , но стабилни и с добро разпределение и всичко, но..ето че някои има със сериозни проблеми и трябва да се внимава и там.
Не съм съгласна, че навсякъде ще попаднеш на шумен съсед, сърдита бабка, коли и бездомници. Има много добре подържани блокчета , със съседи дето са ти като роднини и изобщо... поддържано и чисто, въпреки , че са стари блоковете и то точно в Надежда. (аз там не живея да ги рекламирам, ама приятелка е точно в такъв и направо и завиждам)

# 158
  • софия
А един блок съседите се менят постоянно. Един ден си живееш мирно, всичко ти е 6. На следващия ден в съседния апартамент се нанася един от примерите,които дадох. Или до теб се събаря нещо и поччва строеж на друго....въобще нищо сигурно няма Sad Но като ще се живее в блок , трябва да се примириш с някои неща.
Колкото до разпадащите се блокове.....не мисля ,че някой ще се излъже да купи каквото и да било в развалина. Аз си мисля ,че става дума все пак за частите , които са си напълно ок за обитавене. То и за 10лв квадрата никой няма да купува в развалина...
Но преди покупка трябва старателно да се огледат съседи, всички заобикалящи площи.
Има един майтап, който си е верен де. Отивате при застраховател , и те ще ви кажат абсолютно всички минуси на това място Simple Smile малки неща,които никой собственик и брокер няма да споделят, а може и дори да не знаят.
Имам съученик ,който е застраховател и той ме светна.

# 159
  • София
Здравейте, аз се включвам с въпрос за един конкретен блок ако някой е влизал  или има впечатления. Защото аз близките дни няма да мога да отида да го видя, ще се радвам някой ако сподели Simple Smile
https://www.google.bg/maps/@42.6514303,23.3556301,102a,35y,123.54h,45.01t/data=!3m1!1e3?hl=bg

Не знам дали излиза така, но е ЕПК-то зад ОМВ.

# 160
Този блок се строи доста години (около 10) като се кооперираха преподаватели от университетите и БАН. Беше пуснат в експлоатация  около 2000 година. Имам познати и съм влизала там още в самото начало, но не беше довършено всичко. Имайте предвид, че непосредствено до него са блокове 7,8 и 9 от общежитията и има купони вечер. на кафенето на бензиностанцията също се събират разни елементи.....
Навсякъде около блока е предвидено да се строи. Проверете пак, защото сега има паркинг, но не знае до кога.

# 161
  • София
Надежда, Дружба са били работнически квартали. Надежда е бивше село, предградие на София, после къщите са бутнати и са построени панелки.За мен бяха равностойни преди години. Но Надежда вече си има метро и някак покрай него разкрасиха. Навътре предполагам е стандартен панелен комплекс, каквито са и Младостите, където няма ново строителство. Всъщност исках да се местим там от Дружба, но не го осъществихме.
Люлин е по-разнороден, там са давали жилища на хора от различни прослойки. Но разстоянията ми се струват огромни.

Чели ли сте за типовете софиянци? http://www.goguide.bg/koi-kakvo-zashto/974-10tE-NAIIaRKI-VIDA-SOFIIaNTsI

# 162
...Наркомани има навсякъде сигурно, ама в Люлин... си е баш , както знам...
Живея вече 15 г. в Люлин, в 8 част, детето ми завърши основното си образование в кварталното училище и цял ден мете улиците с приятели. Наркоман не съм видяла досега. Много е спокойно, преобладават семейства с деца + малко възрастни хора. Като връщане назад във времето е, децата тичат и играят спокойно, по пейките седят баби... Много е зелено и поддръжано, тихо, хората са нормални, всякакви вериги магазини, нормални градини и училища, частни и държавни поликлиники и т.н. Уреден транспорт, големи булеварди, които като цяло се справят с трафика, близо е до центъра. Като разстоние, за да се добие представа, Люлин 10 и Борово са на еднакво разстояние, Люлин 8 е като Бъкстон, Гоце Делчев, но улиците са много по-големи и се стига бързо, защото няма такива задръствания, с метрото пък е няколко минути.

Лично на мен ми харесват най-много 8 и 10. И 9-ката, но в краищата, които граничат с 8 и 10.
Тези части обаче са и най-скъпи.
Цигани няма, освен тези, които минават по контейнерите, но те минават навсякъде.
Живеят съвсем нормални хора.

# 163
  • софия
Така и не разбрах откъде идва лошата  слава на Люлин. От както живея тук направо се преродих, не бих го напуснала за друг квартал.

# 164
  • София
С тези цени, повечето квартали които бяха западнали, като Дружба, Люлин, Надежда, вече и Овча Купел, много други също, се запълниха с млади хора които само там могат да си позволят жилище, ние така се преместихме в Дружба, Младост беше тогава с 30% по-високи цени.Лошо няма, развиват се кварталите.

Общи условия

Активация на акаунт